Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două poduri rutiere noi, în localitatea Răchita. Investiție de aproape 950.000 de lei

Publicat

Două poduri rutiere vor fi construite în curând în localitatea Răchita, pentru a asigura accesul locuitorilor către proprietățile acestora. Valoarea investiției este de aproape 950.000 de lei. 

Reamintim faptul că localitatea Răchita a fost grav afectată de o viitură la începutul lunii iunie 2019. În urma unei ploi torențiale, ce a determinat scurgeri importante de pe versanți, valea Răchitei s-a revărsat și apele au măturat satul.

Vezi și FOTO-VIDEO: Coșmarul de la Răchita. Cum și-a scos o familie copilul prin tavan și povestea seifului cu aur dus de apă

Primăria comunei Săsciori a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea, verificarea tehnică de calitate a documentației proiectate, obținere avize, asistența tehnică și execuția lucrărilor de construcție aferente investiției „Construirea a două poduri rutiere peste valea Răchitei, localitatea Răchita, comuna Săsciori”.

Valoarea totală estimată este de 948.427 de lei.

Podurile se află în intravilanul localității Răchita și asigură accesul riveranilor către proprietățile acestora din drumul județean DJ 704 A, care este un drum cu îmbrăcăminte asfaltică. În general, podurile analizate se desfășoară între limitele de proprietate, fiind învecinate cu gardurile riveranilor sau cu terenurile agricole.

Proiectul propune introducerea unor poduri tubulare în zonele analizate.

Lucrările vor consta în înlocuirea structurii rutiere și pietonale existente, asigurarea scurgerii apelor, asigurarea accesului peste valea Răchitei printr-un pod definitiv, amenajarea intersecției și a acceselor la proprietăți.

Ambele podețe vor avea o lungime de 7 metri și o înălțime de 3,83 metri. Calea de rulare va avea lățimea de 5,50 metri + 2 x 0,5 metri.

Conform studiului de fezabilitate, „condițiile deficitare de scurgere a apelor din precipitații, determinată de lipsa podurilor sau colmatarea celor existente, adăugând lipsa albiilor amenajate, întrețin condițiile hidrologice defavorabile. Zona se prezintă într-o stare de degradare cu gropi și denivelări, cu un sistem rutier necorespunzător format dintr-o pietruire cu material local (balast sau piatră). Lipsa podețelor (sau colmatarea acestora), lipsa șanțurilor și a rigolelor de scurgere (a unui sistem de colectare și evacuare a apelor) au dus la degradarea acestora”.

Potrivit documentului citat, pietruirile existente sunt realizate cu diverse materiale (piatră spartă, balast, zgură) și nu reprezintă o structură viabilă pentru un eventual strat de fundație, doar pentru strat de formă. De asemenea, partea carosabilă a drumurilor existente în zona podurilor și rampelor podurilor nu este constantă, ea variază între 2,5 și 5 metri.

„Starea avansată de degradare a podurilor existente conduce în lipsa de siguranță și punerea în pericol a pietonilor și celorlalți participanți la trafic”, se mai precizează în studiul de fezabilitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate