Eveniment
Licitație pentru asfaltarea a două drumuri din Tăuți. Primăria Meteș a uitat numele unei comune din Argeș, în documentație
Două porțiuni de drumuri comunale aflate în satul Tăuți din comuna Meteș, în lungime totală de 1,3 km, vor fi asfaltate printr-o investiție de peste 2,2 milioane de lei.
Reprezentanții administrației locale din Meteș au lansat recent licitația în SEAP, însă într-un document încărcat în platformă apare numele unei alte primării: Primăria Brăduleț din județul Argeș.
Pasajul respectiv a fost cel mai probabil copiat dintr-o altă documentație elaborată de firma respectivă, realizată pentru o altă administrație. Greșeala nu a fost observată de reprezentanții Primăriei Meteș, care au urcat astfel documentul în SEAP.
Dincolo de asta însă, important este că primăria comunei Meteș a lansat marți, 4 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru „Modernizare drumuri comunale în comuna Meteș, etapa II”. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.248.251,51 de lei, fără TVA.
Este vorba despre două porțiuni de drumuri comunale situate în intravilanul satului Tăuți, respectiv drumul Tăuți – Poiana Ursului – Inuri în lungime de 717 de metri și drumul Tăuți – Pâclișa în lungime de 613 de metri
Într-un document urcat pe SEAP apare numele unei alte primării, din județul Argeș
În cuprinsul proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, document elaborat de SC Topo Road & Home Design SRL din Argeș și urcat pe platforma SEAP de către reprezentanții Primăriei Meteș, apare numele unei alte administrații locale, respectiv Primăria comunei Brăduleț din județul Argeș.
Pasajul respectiv a fost cel mai probabil copiat dintr-o altă documentație elaborată de firma respectivă. Greșeala nu a fost observată de reprezentanții Primăriei Meteș, care au urcat astfel documentul în SEAP.
Descrierea proiectului / investiției
La momentul actual, cele două porțiuni de drumuri comunale din localitatea Tăuți se prezintă într-o stare necorespunzătoare de utilizare, fie din cauza structurii rutiere necorespunzătoare, fie din lipsă unor dispozitive de dirijare a apelor pluviale.
Drumurile sunt în întregime neasfaltate, pe ele fiind doar pământ și piatră, reprezentând o suprafață carosabilă necorespunzătoare.
Realizarea proiectului implică următorele caracteristici tehnice:
- Drumuri locale modernizate pe o lungime de 1.330 ml;
- Structură rutieră, parte carosabilă = 3.00 m, 4.00 m și 5.00 m;
- 4 cm strat de uzură BA 16;
- 5 cm strat de legatură BADPS 22.4;
- 15 cm strat din piatră spartă;
- 30 cm strat de fundație din balast;
- Rigolă de acostament pe o lungime de 865 m;
- Rigolă betonată pe o lungime de 305 m;
- Drumuri laterale amenajate: 8 buc;
- Podețe transversale tubulare Dn 315 mm cu cameră de cădere: 2 buc;
- Podețe transversale tubulare Dn 800 mm cu cameră de cădere: 2 buc;
- Podețe longitudinale tubulare Dn 800 mm cu cameră de cădere: 1 buc;
- Podețe tip P2 pentru accese la proprietate cu L=5.00 m: 8 buc;
- Podețe tip P2 pentru accese la proprietate cu L=1.00 m: 4 buc;
- Podeț monolit cu l= 2.00 m și L= 7.00 m: 2 buc;
- Zid de sprijin debleu L= 905 ml;
- Apărări de maluri din gabioane și saltele L=905 ml;
- Podețe accese la proprietate cu tub Dn 200 mm: 8 buc;
- Accese betonate la proprietăți: 35 buc;
- Marcaj longitudinal pe o lungime de 3.990 ml;
- Semnalizare verticală: 9 indicatoare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News