Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul greu practicabil afectează turismul la Peştera Scărişoara

Publicat

Consilierul judeţean Ioan Florea este de părere că trebuie să se acorde o atenţie mai mare obiectivelor turistice naturale din judeţul Alba, asta însemnând în mod special rezolvarea problemei infrastructurii rutiere, principala cauză care limitează, an de an, numărul turiştilor în judeţ.

Acesta a dat exemplul Peşterii Scărişoara, un monument natural special în ţara noastră, care pierde anual turişti din cauza drumurilor greu practicabile. Florea a ridicat problema drumului de la Gârda la Peştera Scărişoara: „Lucrările au început de câţiva ani şi stagnează în continuare. Ni se spune că mai sunt 4 kilometri de drum care trebuie reparat, dar nu s-a făcut până acum nici un podeţ, nici un pod. Trăim într-o continuă minciună”, a declarat Florea, referindu-se la conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Alba.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel a precizat recent că reparaţiile la drumul care duce la Peştera Scărişoara s-au făcut în limita bugetului disponibil, însă spera ca în 2011 drumul să fie prins în programul de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale, care va fi derulat de Ministerul Dezvoltării.

Drumul ce porneşte de la Gârda spre peşteră este anevoios, cu multe serpentine. Urcuşul cu maşina este destul de dificil, e drum neasfaltat şi panta e mare, în multe porţiuni. Două maşini încap destul de greu, iar în unele locuri nu se vede marginea drumului, doar o diferenţă de nivel ameţitoare, iar parapeţii lipsesc cu desăvârşire.

Pe munte se remarcă locuinţele moţilor, cufundate în peisajul sălbatic, Peştera Scărişoara fiind punctul culminant al minunăţiilor naturale. Aceasta este îngheţată chiar şi în timpul celor mai toride veri, temperatura în galerii nefiind niciodată peste zero grade Celsius.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax