Eveniment
După șase luni de arest preventiv, omul de afaceri din Alba Iulia, Dragoș Feisan a fost ELIBERAT
Managerul centrului de fitness Zen Gym din Alba Iulia, afaceristul Dragoş Ionuţ Feisan, a fost eliberat după şase luni de arest preventiv. Dragoş Feisan a fost arestat în 17 decembrie 2014.
Dragoş Feisan este cercetat de procurori DNA Bucureşti pentru mai multe infracţiuni, cea mai gravă fiind cea de constituire a unui grup infracţional organizat.
În lipsa unor informaţii publice cu privire la dosar, inculpatul a fost eliberat prin decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti.
În condiţiile în care arestul la domiciliu a fost declarat neconstituţional de Curtea Constituţională, cel mai probabil, afaceristul va fi cercetat în continuare sub control judiciar. Dragoş Feisan şi-a petrecut ultimele şase luni în arestul Poliţiei Bucureşti.
Potrivit unui comunicat de presă al DNA, din decembrie 2014, Dragoş Ionuţ Feisan este acuzat de constituirea de grup infracţional organizat, conflict de interese, dare de mită, trafic de influenţă, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălare de bani, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În dosar mai este cercetat expertul evaluator Florian Farcaş, fost director al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Alba, dar şi alte persoane având în vedere că este vorba despre un ”grup infracţional organizat”. Farcaş a fost arestat preventiv în 29 noiembrie 2014 şi a fost eliberat din arest înaintea lui Feisan. Farcaş este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la înşelăciune, conflict de interese.
sursa: adevarul, foto: facebook
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News