Eveniment
Efectele consumului de canabis: Marijuana creşte riscul de atac de cord, insuficienţă cardiacă şi AVC. Studii
Efectele consumului de canabis: Două studii au evidențiat că persoanele în vârstă care consumă marijuana prezintă un risc crescut de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral care necesită spitalizare, în comparație cu cei care nu consumă această substanță.
De asemenea, s-a constatat că utilizatorii zilnici de marijuana sunt mai susceptibili să dezvolte insuficiență cardiacă.
Posesia de cantităţi mici de canabis, pentru consum propriu, sancționată doar cu amendă. Propunere pentru dezincriminarea faptei
Cele două studii, care nu au fost deocamdată publicate, au fost prezentate luni la sesiunile ştiinţifice ale Asociaţiei Americane a Inimii (AHA) din Philadelphia, Statele Unite, potrivit Agerpres.
Ambele studii au exclus consumatorii de canabis care fumează şi tutun, pentru a se putea concentra exclusiv pe efectele cardiovasculare ale consumului de marijuana.
AHA nu recomandă consumul de tutun sau de marijuana din cauza potenţialelor efecte dăunătoare asupra inimii, plămânilor şi vaselor de sânge.
Problemele sunt semnalate și de organismele europene, cum ar fi Centrul European de Monitorizare a Adicțiilor legate de Droguri
„Cele mai recente cercetări cu privire la consumul de canabis indică faptul că fumatul şi inhalarea acestuia sporesc concentraţiile de carboxihemoglobină din sânge.
Este vorba despre monoxid de carbon, un gaz otrăvitor şi de gudron, materie parţial arsă, efecte similare celor ale inhalării (fumului) unei ţigări cu tutun.
Ambele sunt asociate cu boli ale muşchiului cardiac, dureri toracice, tulburări de ritm cardiac, atacuri de cord şi alte afecţiuni grave”, a declarat profesorul Robert Page de la Facultatea de Farmacie şi Ştiinţe Farmaceutice Skaggs a Universităţii din Colorado.
Numărul persoanelor de 65 de ani şi peste această vârstă care au declarat că fumează marijuana sau consumă produse comestibile care conţin canabis a crescut în ultimii ani, ajungând chiar să se dubleze între anii 2015 şi 2018, potrivit postului american de televiziune CNN.
Efectele consumului de canabis: Marijuana fumată constant are un efect negativ asupra persoanelor cu boli cronice
Unul dintre studiile prezentate luni a constatat că un consum frecvent de marijuana are un efect negativ asupra persoanelor cu boli cronice, precum hipertensiune, nivel ridicat de colesterol sau diabet.
Cercetătorii au constatat că persoanele care consumă marijuana prezintă un risc cu 20% mai mare de atac de cord sau de accident vascular cerebral (AVC) la spitalizare.
Mai mult, pe termen scurt, fumatul de marijuana poate conduce la hipotensiune, putându-se ajunge astfel la accident vascular cerebral.
Pe termen lung, consumul de marijuana poate duce la creşterea tensiunii arteriale, cu risc de dezvoltare a unor probleme cardiovasculare.
Cel de-al doilea studiu, sponsorizat de Institutele Naţionale de Sănătate din SUA, a constatat că persoanele care consumă zilnic marijuana au fost mai predispuse să dezvolte insuficienţă cardiacă.
Practic, inima nu pompează suficient de bine şi de eficient sânge oxigenat pentru a susţine alte organe interne – prin comparaţie cu persoanele care au declarat că nu fumează.
Efecte negative ale consumului de marjuana
Probleme respiratorii
Fumatul de marijuana poate irita plămânii și cauza tuse cronică, bronșită și alte probleme respiratorii.
Aceste efecte pot fi agravate de prezența substanțelor chimice toxice din fumul de marijuana.
Probleme cognitive
Consumul regulat de marijuana poate afecta memoria pe termen scurt și lung, capacitatea de concentrare și procesele de învățare.
Acest lucru poate avea consecințe asupra performanței școlare și a capacității de a funcționa în viața de zi cu zi.
Probleme de sănătate mintală
Există dovezi că consumul de marijuana poate crește riscul de dezvoltare a tulburărilor de anxietate, depresiei și schizofreniei la anumiți utilizatori.
Persoanele cu predispoziție la tulburări de sănătate mintală pot fi mai vulnerabile.
Dependenta
Deși nu toți consumatorii de marijuana devin dependenți, aceasta poate crea o dependență mai degrabă psihologică.
Încetarea consumului de marijuana după o perioadă de consum regulat poate provoca simptome de sevraj.
Implicații legale și sociale
Consumul de marijuana în anumite jurisdicții este ilegal și poate duce la consecințe legale, inclusiv amenzi și închisoare.
În plus, poate afecta statutul de angajare sau de conducere a unui vehicul.
Probleme de sănătate generală
Consumul de marijuana poate afecta negativ sistemul cardiovascular, creșterea tensiunii arteriale, creșterea ritmului cardiac și pot apărea amețeli.
De asemenea, poate duce la excesul de greutate sau la „foamea de canabis,” ceea ce poate duce la obiceiuri alimentare nesănătoase.
Efecte asupra vieții sociale și relaționale
Consumul de marijuana poate influența comportamentul social, relațiile personale și performanța școlară sau profesională, mai ales dacă este consumat în exces.
Este important de menționat că fiecare persoană reacționează diferit la consumul de marijuana, iar efectele pot varia în funcție de sensibilitatea individuală și de circumstanțele specifice.
De asemenea, consumul responsabil și moderat poate reduce riscurile asociate cu marijuana.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
blea
marți, 07.11.2023 at 14:29
Recomand doua filme pe care le puteti gasii pe yt. The Union si The Culture High
VIZIONARE PLACUTA!
Pamfil
marți, 07.11.2023 at 16:35
vor aparea consumatorii / fanii acestui drog si ne vor da exemple prin analogie cu fumatorii de tutun, gen: „Bunicul/Unchiu/Matusa” a fumat de mic(a) si a trait „sanatos/sanatoasă” pana la 85 de ani.
Replica mea e aceeasi: Putea trai si mai sanatos/sanatoasa pana la 100.
Mark
marți, 07.11.2023 at 21:23
Tell this bullshit to Willie Nelson. Moreover, 🤣🤣 „withdrawal symptoms”. IMPOSSIBLE. Why, because marijuana is NOT physically addicting. Therefore, it’s impossible to have withdrawal. For a day or 2 you may feel a bit excited, nervous, depressed but that’s it. By day 3-4, it’s like you never „needed” it before. P.S. Pamphilus, that’s a dumb „answer” you give. 1st, you have no idea about living to 100 healthier. 2nd 85 yrs of age is quite a long life by any measurement and „they” are doing what they like getting to that point. 3rd analogy’s of factual events,are far more accurate than a study. You learn how to do something in university for instance (book work) then get out in the „real world” and put that knowledge in action, it NEVER is the same. It’s always different in reality, than read in a book.
Pamfil
miercuri, 08.11.2023 at 13:08
I think that the US does a great job in health insurance for tobacco smokers, alcohol drinkers, and hopefully soon for any other „non-addicting” herbs and pills by asking them to pay higher prices for medicine and treatments.
I would make this a permanent law in any country for such people. You should be free to do whatever you want with your body as long as you do not harm others, but you should also face the consequences and pay more for any health issue/treatment.
Also, as for tobacco smokers, you should use a bag over your head so you can enjoy the smoke without polluting others.
Just saying…