Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

EUROPARLAMENTARE 2014: Prima ședință a Comisiei Tehnice din județul Alba. Vezi componența și calendarul alegerilor


Publicat

Cu exact trei luni înainte de ziua în care românii vor ieși la urne pentru a-i vota pe cei pe care doresc să îi trimită ca reprezentanți în Parlamentul European, Comisia tehnică pentru coordonarea alegerilor în județul Alba s-a întrunit într-o primă ședință. Luni, 25 februarie, au fost nominalizate persoanele care vor face parte din comisii și care vor asigura lucrările de secretariat tehnic până la alegeri. Subprefectul județului Alba, Cornel Murg, alături de Vasile Bumbu, șef serviciu în cadrul Instituției Prefectului, au prezentat activitățile prevăzute în cele 90 de zile care au mai rămas până la alegerile europarlamentare, ce vor avea loc în 25 mai 2014.

Comisia tehnică a județului Alba cu atribuții în coordonarea și urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităților administrației publice locale și serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale prevăzute în legislația în vigoare, în domeniul alegerilor membrilor din România în Parlamentul European va avea următoarea componență:

Președinte – Gheorghe Feneșer – prefectul județului Alba

Membri: Cornel Murg – subprefectul județului Alba, Mariana Hurbean – secretarul județului Alba, Ioan Crișan – directorul executiv Direcția Regională de Statistică Alba, Maria Iacob – șef Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba, Ioan Nicolae Căbulea – șef al IPJ Alba, Dorel Sofica – șef al ISU Alba, Adrian Mosora – șef al Biroului județean de administrare a bazelor de date privind evidența persoanelor Alba, Lucian Barboș – director executiv al Direcției Publice comunitare de evidență a persoanelor Alba, Felician Itu – inspector șef al IJJ Alba, Dorin Sandea – șef IȘJ Alba, Mihaela Presecan – șef DSP Alba, Călin Petrașcu – șef STS Alba, Bogdan Medrea – șef SDEE Electrica Alba, Marinela Brumar – corespondent teritorial al Agenției Naționale de Presă Agerpres.

Lucrările de secretariat tehnic ale Comisiei Tehnice Județului Alba vor fi asigurate de Vasile Bumbu – șef serviciu Instituția Prefectului – județul Alba, Nelu Fleșer – șef serviciu Instituția Prefectului – județul Alba, Adriana Hariclea David – consilier Instituția Prefectului – județul Alba, Cornelia Aurora Bedelean – inspector Instituția Prefectului – județul Alba.

Comisia tehnică se va întruni în ședință publică săptămânal în fiecare zi de luni.

Comisia de evaluare a ofertelor și de negociere a clauzelor contractuale în vederea atribuirii contractelor de furnizare și de servicii, pentru achiziționarea bunurilor și serviciilor necesare desfășurării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014 are următoarea componență:

Președinte – Cornel Murg – subprefectul județului Alba

Membri: Adina Rodica Ignea – consilier superior, Georgiana Jurcă – consilier superior, Nicolae Gheorghe Mera – consilier juridic superior, Simona Eleonora Dan – inspector superior

Membri de rezervă: Ramona Șoit – consilier juridic principal, Marius Jurcă – consilier superior.

Lucrările de secretariat vor fi asigurate de Anca Virginia Muntean – inspector principal, care va fi înlocuită în caz de absență de Nicoleta Maria Costea – consilier superior.

Câteva date din calendarul alegerilor europarlamentare 2014:

24 februarie – Aducerea la cunoștință publică a zilei de referință – 25 mai 2014

10 martie – Stabilirea modelului declarației de acceptare a candidaturii, a modelului listei de candidați, a modelului cererii de renunțare la candidatură, a modelului certificatului doveditor al alegerii

25 martie – Asigurarea sediului și dotarea Biroul Electoral Județean Alba, instituirea măsurilor de pază și protecție

26 martie – depunerea cererilor de înscriere în listele electorale speciale și comunicarea către BEJ al semnelor electorale

27 martie – Aducerea la cunoștință publică a listelor de candidați și candidaturilor independente

5 aprilie – Admiterea sau respingerea candidaturilor

10 aprilie – Tipărirea listelor electorale permanente

24 aprilie – Stabilirea locurilor speciale pentru afișajul electoral

25 aprilie – Începerea campaniei electorale

14 mai – Asigurarea sediilor birourilor electorale ale secțiilor de vot

15 mai – Imprimarea buletinelor de vot

23 mai – Distribuirea către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare a buletinelor de vot, a ștampilelor de control și a stampilelor cu mențiunea „votat”, a formularelor pentru încheierea proceselor verbale, a formularelor listelor electorale suplimentare și a celorlalte materiale necesare desfășurării procesului electoral

24 mai – Încheierea campaniei electorale

25 mai, ora 6.00 – Verificarea urnelor, a listelor electorale, a buletinelor de vot și a ștampilelor

25 mai, ora 7.00 – Începerea votării

25 mai, ora 21.00 – Închiderea votării

26 mai, ora 21.00 – Formularea de cereri pentru anularea alegerilor pe motiv de fraudă electorală

28 mai, ora 21.00 – Formularea de cereri pentru anularea alegerilor pe motiv de fraudă electoralăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

24 ianuarie: 12.082 cazuri COVID și 40 decese raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul parțial

Publicat

Au fost înregistrate 12.082 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 24 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Comparativ, duminică erau 14.088 cazuri noi.

În același interval au fost raportate 41 decese din care unul anterior (față de 22 decese, raportate cu o zi în urmă).

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.082 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 41 decese din care 1 anterior” – Grupul de Comunicare Strategică.

Datele vor fi actualizate la ora 13.00. Revenim cu amănunte.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

George Simion, atacat cu cerneală de un tânăr, la un eveniment dedicat Zilei Unirii la Iași

Publicat

George Simion, copreședintele AUR, a fost atacat cu cerneală la Iași la evenimentul de Ziua Unirii organizat de formațiunea politică.

Un manifestant i-a aruncat cerneală pe față. Jandarmii l-au reținut pe tânărul care a aruncat cu cerneală, iar George Simion și-a continuat programul.

El le-a cerut polițiștilor să îl lase în pace pe tânăr. ”Să îl lase în pace pe individ, indiferent cine este” a spus Simion, care a adăugat că nu va depune plângere.

Tânărul a fost prins și va fi adus la audieri.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 5000 de persoane verificate de Poliția Alba în 48 de ore, pentru respectarea regulilor în pandemie. Câte au fost amendate

Publicat

Poliția Alba a verificat, în ultimele 48 de ore, peste 5000 de persoane, privind respectarea măsurilor din pandemie. Au fost controlate și localuri, mijloace de transport și firme. În urma acțiunilor, polițiștii au sancționat 28 de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 2.080 de persoane aflate în carantină, 2.404 aflate în izolare și au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 560 de persoane. Alte 40 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 21 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 83 de terase, restaurante, fastfood-uri, și 112 mijloace de transport persoane,  din care 20 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 28 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Poliția recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Singurele măști acceptate sunt cele chirurgicale și cele FFP2. Acțiunile de control vor continua.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere, în Alba. Aproape 2.000 de amenzi aplicate de polițiști, în ultima săptămână

Publicat

În săptămâna precedentă, polițiștii rutieri din județul Alba au constatat 18 infracțiuni rutiere şi 1.198 de abateri de natură contravențională, în urma unei acțiuni care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din județ. 53 de conducători auto au rămas fără permis.

În perioada 17 – 23 ianuarie 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acţiune care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere şi depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Cu ocazia acţiunii, au fost aplicate 1.198 de amenzi, care au sancționat abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 471 au fost aplicate pentru viteză, 13 pentru conducere sub influența alcoolului, 139 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 10 pentru neacordare de prioritate, 17 pentru depășire neregulamentară, 65 pietonilor care s-au angajat în traversare prin loc nepermis, iar restul pentru alte abateri.

Au fost reținute 53 de permise de conducere și au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 18 infracțiuni rutiere, din care 8 de conducere sub influența alcoolului.

La acțiune, alături de polițiștii rutieri au participat și polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Să respectați regimul legal de viteză!
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate