Connect with us
Advertisement

Eveniment

Evaluarea zilnică a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 la Spitalul din Alba Iulia. Ce presupune evaluarea și când este necesară

Publicat

Pacienții confirmați cu COVID-19, care nu se află în stare gravă și nu necesită internare continuă, pot beneficia de evaluarea medicală a stării de sănătate, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.  

Evaluarea medicală a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, în timpul evoluției boli, se realizează după o programare prealabilă la nr. de telefon 0762 471 617 (planificările se fac de luni până vineri, între orele 8.00 – 10.00).

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a decis să extindă, de la 1 octombrie, programul evaluărilor medicale a pacienților bolnavi cu COVID-19 (programarea prealabilă este obligatorie.

Cu ocazia programării, pacienții vor primi toate informațiile necesare).

Astfel, evaluările medicale pentru pacienții confirmați cu COVID-19 se fac prin internare de zi, în fiecare zi, începând cu ora 15.00 (și până seara, în funcție de caz), însă programarea prealabilă este obligatorie.

La prezentare, pacienții trebuie să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie.

CÂND ESTE NECESARĂ EVALUAREA PACIENTULUI DIAGNOSTICAT CU COVID-19?

În cazul în care prezentați o formă simptomatică a bolii sau vă cunoașteți cu boli asociate, consultați-vă cu medicul de familie privind necesitatea de a vă programa pentru evaluare.

Dacă medicul dumneavoastră de familie consideră că este necesar să faceți evaluarea, este bine să vă programați încă din primele zile.

Dacă totuși simțiți că starea dumneavoastră de sănătate se agravează, apelați 112 pentru a vă trimite un echipaj de ambulanță în vederea prezentării în cel mai apropiat serviciu UPU/CPU.

CE PRESUPUNE EVALUAREA PACIENTULUI DIAGNOSTICAT CU COVID-19?

• analize de sânge pentru a evalua impactul pe care îl are virusul asupra organismului: analize de sânge (hemoleucogramă, teste biochimice, teste de coagulare, teste de inflamație), electrocardiogramă;

• radiografie pulmonară, pentru a identifica o posibilă afectare a plămânilor.

• consultație medicală.

Medicii de familie ai pacienților vor primi biletele de externare ce conțin rezultatele și recomandările medicale în urma evaluării, prin mijloace electronice (de regulă prin e-mail).

ESTE NECESARĂ INTERNAREA CONTIUNĂ ÎN SPITAL?

Internarea continuă într-un spital/secție COVID nu este obligatorie, însă, în funcție de simptomele prezentate și de starea dumneavoastră de sănătate, medicul de specialitate sau medicul de familie vă poate recomanda internarea.

Țineți legătura cu medicul dumneavoastră de familie și respectați recomandările acestuia.

Internarea în spital este recomandată în situația formelor medii sau severe ale bolii (cu afectarea pulmonară-pneumonie) care, deși nu sunt atât de frecvente, pot să conducă la agravarea bruscă a stării de sănătate sau în situația în care pacientul are boli asociate, ce pot constitui factori de risc privind deprecierea stării de sănătate. În aceste situații internarea este necesară pentru a primi tratamentul corespunzător și pentru a vă putea urmări pas cu pas evoluția.

Pacienții vor primi toate informațiile suplimentare la numărul de telefon 0762 471 617 la care se realizează și planificările.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ianc

    luni, 25.10.2021 at 14:16

    La Sibiu nu există așa ceva, aceștia (DSP) nici nu au auzit de asa CEVA. POATE IÎ INFORMEAZĂ ȘI PE EI CINEVA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement