Connect with us
Publicitate

Eveniment

Firmele care montează camere video au nevoie de licență de la SRI și Poliție. O companie din Sebeș va fi cercetată penal

Publicat

O firmă din Sebeș care a furnizat și instalat camere de supraveghere video, fără a deține licență pentru o astfel de activitate, va fi cercetată penal. 

Mai exact, firmele sau persoanele fizice care vor să activeze în acest domeniu au nevoie de licență de la SRI și Poliția Română. Precizările au fost făcute de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din data de 4 aprilie 2024. 

Recent, polițiștii de la Sisteme de Securitate din cadrul IPJ Alba, au soluționat un dosar în acest sens.

O companie din Sebeș va fi cercetată penal

Este vorba despre o societate comercială din municipiul Sebeș, care în cursul anului 2023 ar fi furnizat și instalat camere de supraveghere video, fără a deține licență.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș în vederea întocmirii rechizitoriului și sesizării instanței de judecată.

Ce spun polițiștii

Polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate care funcționează din cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba readuc în atenția opiniei publice prevederile Legii 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu referire concretă la persoane fizice și juridice care desfășoară  activități de proiectare, instalare, modificare sau întreținere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracției.

Licență de la SRI și Poliție

Potrivit prevederilor art. 31 din actul normativ mai sus menționat, persoanele fizice sau juridice pot desfășura activități de proiectare, instalare, modificare sau întreținere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracției, numai pe baza licenței eliberate de Inspectoratul General al Poliției Române, prelungită la fiecare 3 ani și cu avizul prealabil al Serviciului Român de Informații, eliberat în termen de 30 de zile.

Persoanele fizice sau juridice sunt obligate ca, în termen de 15 zile, să comunice în scris unității de poliție competente orice modificare intervenită în structura și organizarea activității pentru care a fost eliberată licența.

Nerespectarea acestor prevederi legale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 04.04.2024 at 13:33

    Ca şi cu firmele de pază. Monopolul acoperiţilor. Îşi fac legi singuri, că nu are nimeni ce să le facă.Soră cu ochelarii unor magistraţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate