Connect with us
Advertisement

Economie

Fiscul vrea să încaseze contribuții sociale pe tichetele cadou. Proiect de modificare a Codului Fiscal și a Legii Contabilității

Publicat

Fiscul vrea bani din aproape toate beneficiile pe care le au angajații din România. Tichetele cadou acordate de unele companii vor fi incluse în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii, prevede un proiect de ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor.

Excepţie vor face bonusurile primite de Paşti, de Crăciun, de 1 iunie, Crăciunului şi cu prilejul altor sărbători, în limita plafonului de 150 lei pe eveniment pe persoană.

Potrivit iniţiatorilor, ar exista bănuiala că unele firme și-ar plăti angajații sub forma tichetelor cadou.

„Modificarea tratamentului fiscal aplicabil tichetelor cadou acordate persoanelor fizice, de către angajatori/plătitori, în sensul eliminării exceptării de la plata contribuţiilor sociale obligatorii şi includerea în baza de calcul a acestora a valorii nominale a tichetelor cadou acordate de către angajatori/plătitori, potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în alte situaţii decât cele în care se acordă cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, în limita plafonului de 150 lei pe eveniment pe persoană.

Nepromovarea măsurii poate conduce la plata unor venituri salariale sub forma tichetelor cadou având în vedere regimul actual al exceptării acestora de la plata contribuţiilor sociale obligatorii”, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

În prezent, valoarea nominală a tichetelor cadou acordate de către angajatori/plătitori, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, nu intră în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii..

Tot prin intermediul proiectului de act normativ se propune, pentru anul 2021, ca termenul de depunere a declaraţiei anuale de venit pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale să fie până la data de 15 martie 2021, inclusiv.

Ministerul Finanţelor precizează că a lansat proiectul de modificare şi completare a Codului Fiscal şi a Legii contabilităţii în urma consultărilor cu mediul de afaceri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement