Connect with us
Advertisement

Actualitate

Fonduri europene de 4,5 milioane de lei pentru lucrările la ambulatoriul Spitalului din Cugir. Se vor reabilita 13 cabinete medicale și 2 laboratoare

Publicat

Vineri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru modernizarea și dotarea Ambulatoriului din Spitalul orășenesc Cugir. Se vor aloca 4,5 milioane lei fonduri nerambursabile Regio. Prin fondurile solicitate, timp de un an de zile, se vor reabilita 13 cabinete medicale și 2 laboratoare medicale, iar numărul pacienților care vor beneficia de aceste servicii medicale îmbunătățite va crește la 10.500 persoane.

Pe parcursul implementării proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare a cabinetelor medicale și laboratoarelor, se va înlocui tâmplăria exterioară, se vor repara și finisa pereții și se vor face recompartimentări.

De asemenea, din fondurile alocate, se vor amenaja noi grupuri sanitare, se va înlocui instalația electrică și termică, se va instala un sistem de supraveghere și detecție în cazul incendiilor, se vor executa lucrări de finisaje interioare, iar ulterior se vor dota cabinetele cu mobilier, echipamente și instrumentar medical care să asigure cetățenilor servicii medicale eficiente, la standarde europene.

Vineri în prezența vicepreședintelui al Consiliului Județean Alba, Florin Roman, primarul Orașului Cugir, Adrian Teban şi directorul ADR Centru au semnat contractul care solicită fonduri nerambursabile, pentru lucrări la spitalul orăşenesc, finanţat prin domeniul major de intervenţie 3.1 al Programului Operaţional Regional.

Proiectul de „Modernizare și echipare a ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cugir” are o valoare totală de 4,68 milioane lei, din care 4,58 milioane lei reprezintă suma solicitată ca fonduri nerambursabile de către beneficiar, iar diferența dintre cele două sume reprezintă contribuția Primăriei Orașului Cugir la cheltuielile eligibile ale proiectului.

”În urmă cu doar patru luni am semnat primul contract de finanțare nerambursabilă Regio, prin care administrației orașului Cugir i-au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de 16,09 milioane lei pentru reabilitarea a 7 străzi, în lungime de 7 km. Prin acel proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere continuăm procesul de dezvoltare a orașului și vom revitaliza zona veche a localității. Prin acest proiect însă, alocăm din bugetul local fonduri pentru creșterea gradului de siguranță a cugirenilor și, în curând, vom asigura servicii medicale performante în cabinete medicale moderne, a declarat Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Prin fondurile solicitate, până în octombrie 2015, perioadă estimată ca fiind necesară pentru realizarea proiectului, se vor reabilita 13 cabinete medicale și 2 laboratoare medicale, iar numărul pacienților care vor beneficia de aceste servicii medicale îmbunătățite va crește la 10.500 persoane.

„Reabilitarea şi dotarea spitalelor şi a ambulatoriilor prin fonduri nerambursabile a reprezentat o oportunitate pentru autorităţile locale, atât din mediul urban cât şi cele din mediul rural al Regiunii Centru. În prezent, mai avem două proiecte aflate în etapă de precontractare, respectiv un proiect ce solicită fonduri pentru reabilitarea ambulatoriului din Luduș și unul ce solicită fonduri pentru reabilitarea ambulatoriului din Rupea, proiecte care vor semna contractele de finanțare în perioada următoare”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

”Consiliul Județean Alba susține, prin pârghiile pe care le are la dispoziție, toate aceste proiecte care aduc beneficii concrete, pe termen lung, cetățenilor din județ. Pentru perioada de programare financiară 2014-2020, creșterea gradului de absorbție rămâne în continuare una dintre preocupările noastre. Încercăm să fim pregătiți pe când se vor lansa noile programe și avem deja un portofoliu de peste 100 proiecte pe care le-am pregătit pentru a solicita finanțare nerambursabilă.

Ca priorități în acest portofoliu, avem un proiect de reabilitare a Spitalului Județean Alba, unde avem nevoie de fonduri, dar în același timp suntem preocupați și de continuarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii rutiere.

Proiectul ce prevede crearea unui nod rutier la Cugir, necesar pentru accesul direct către acest pol economic din zonă, considerăm că este important pentru continuarea procesului de dezvoltare economico-socială a zonei și va susține, în consecință, și dezvoltarea județului”, a declarat Florin Roman, vicepreședintele Consiliul Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement