Eveniment
FOTO: Alba Iulia, gazda etapei naţionale a Olimpiadei de Limba și Literatura Română. 189 de elevi de liceu au ajuns în Cealaltă Capitală
Alba Iulia găzduieşte, în această săptămână, etapa naţională a Olimpiadei de Limba și literatura română, învățământ liceal. Aproape 200 de elevi din ţară vor susţine probele, la Universitatea “1 Decembrie 1918”. Deschiderea concursului a avut loc marți la Casa de Cultură a Studenților, iar alături de elevi și profesori au fost reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea și buna desfășurare a lucrurilor.
VEZI: PROGRAM, REGULAMENT şi detalii despre probele pentru elevii de liceu
Concursul este organizat de Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar al Județului Alba, în parteneriat cu UAB. Se vor afla la Alba Iulia, la această ediție a Olimpiadei, 189 de elevi veniți din toate colțurile țării. Din judeţul Alba, participă la olimpiadă şi patru elevi calificaţi la etapa pe ţară.
Evenimentul de primire a elevilor și a cadrelor didactice a avut loc marți. La ceremonie au fost invitați reprezentanți ai Primăriei Alba Iulia, Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean Alba și nu în ultimul rând ai Universității „1 Decembrie 1918”.
Aceștia au luat, pe rând, cuvântul, i-au felicitat pe elevi și le-au urat succes în competiția care îi așteaptă începând de miercuri.
Potrivit regulamentului de organizare a Olimpiadei, rezultatele probelor, la toate etapele Olimpiadei, se apreciază cu punctaje cuprinse între 0 și 120. Calificarea elevilor la etapele Olimpiadei este condiționată de obținerea unui punctaj minim de 100 de puncte, la etapa anterioară.
La etapa naţională, elevii vor susţine Proba A (proba scrisă individuală) şi Proba B (proba orală individuală), din domeniul de studiu comunicare.
Punctajul final este calculat ca medie aritmetică a punctajelor obţinute la fiecare probă.
Programele pentru studiul limbii şi literaturii române abordează studiul integrat al textului literar, al limbii și al comunicării. Pregătirea elevilor pentru olimpiadă vizează competențele generale/specifice și conținuturile asociate acestora din programele şcolare din anii anteriori anului de studiu în care se află, precum şi conţinuturile pentru semestrul I al anului şcolar în curs, aprofundate şi extinse în limitele particularităţilor de vârstă ale elevilor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News