Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: Bilanțul planului de incluziune socială pe anul 2013 și planurile pentru 2014, prezentate în ședință la CJ

Publicat

Reprezentanții Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) au prezentat joi, la sediul Instituției Prefectului Județului Alba, bilanțul planului de acțiuni în domeniul incluziunii sociale pe anul 2013, dar și planurile de incluziune socială pe anul 2014. Astfel, în planul de acțiuni pe anul 2013, au fost cuprinse un număr de 103 acțiuni, dintre care 96 au fost realizate, iar 7 realizate parțial sau complet nerealizate, urmând ca pentru anul 2014, să se lucreze la realizarea a 122 de astfel de acțiuni propuse.

Planul de acțiuni pe anul 2013 a fost îndreptat înspre 5 direcții. Este vorba de direcția asistență socială, incluziune activă, infrastructură socială, sistem de sănătate și sistem de educație.

În cadrul direcției de asistență socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba (DGASPC) a îndeplinit 4 astfel de acțiuni, Agenția Națională pentru Romi- Biroul Regional Alba o acțiune, Asociația „AS 2001” o acțiune, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, 9 acțiuni, 5 acțiuni au fost îndeplinite de IPJ Alba, 2 de Direcția de Asistență Socială Alba Iulia, 4 acțiuni au fost propuse de Serviciul Public de Asistență Cugir. Dinre acestea, doar două au fost duse la bun sfârșit, una rămânând realizată parțial și una complet nerealizată, care se referă la contractarea seviciilor unui medic generalist și ale unui kinetoterapeut. De asemenea, 4 acțiuni au fost realizate de Serviciul Public de Asistență Socială Sebeș, o acțiune de AJPIS și 3 acțiuni au fost realizate de Casa Județeană de Pensii Alba.

În total, în ceea ce privește asistența socială, au fost realizate 34 de acțiuni în anul 2013, adică echivalentul a 96%.

La capitolul „incluziune socială”, au fost realizate 23 acțiuni, propuse de DGASPC (2), AJOFM (7), Agenția Națională de Romi (1), Asociația „Mentor în muncă socială”(2), Biroul Județean pentru Romi (3), Consiliul Județean Alba (3), Serviciul Public de Asistență Socială (2), SPAS Cugir (3).

Cât privește infrastructura socială, au fost propuse 14 acțiuni, realizate în proporție de 86%, din care DGASPC a realizat una, Agenția Națională de Romi o acțiune, Unitatea Administrativ Teritorială Aiud trei acțiuni, dintre care una a fost realizată, iar reabilitarea serei Liceului tehnologic Ciumbrud și renovarea Spitalului din Aiud au rămas nerealizate. Consiliul județean a întreprins două acțiuni, SPAS Cugir alte trei, AJPIS Alba două, iar Serviciul Public de Asistență Socială Alba, alte două.

La sistemul de sănătate au fost propuse 17 acțiuni, realizate în procent de 88 %. Două acțiuni realizate îi revin DGASPC Alba, iar la Agenția Națională de Romi o acțiune a fost realizată parțial, aceasta referindu-se la angajarea mediatorilor sanitari. La fel s-a întâmplat și la Direcția de Asistență Socială, unde singura aciune propusă în această direcție, nu a fost realizată în totalitate, aceasta făcând referire la amenajarea unei băi publice, care, a fost înlocuită temporar, cu un duș special amenajat. DSP Alba a realizat 6 acțiuni, în timp ce SPAS Cugir a propus 7 acțiuni, dintre care una a rămas nerealizată. Este vorba despre construirea unui centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilități.

În ultima direcție, cea a sistemului de educație, au fost întreprinse un număr de 17 acțiuni, realizate în proporție de 94%. Astfel, DGASPC a întreprins trei dintre acestea, Agenția Națională de Romi o acțiune, ISJ Alba trei acțiuni, CJ Alba două, Unitatea Administrativ Teritorială Aiud două acțiuni, Direcția de Asistență Socială o acțiune, SPAS Cugir trei, iar SPAS Sebeș, două acțiuni.

În ceea ce privește planurile de incluziune socială pentru anul 2014, pentru cele cinci direcții enumerate, a fost propus număr de 122 de acțiuni, cu 19 mai multe decât pentru anul 2013. Astfel, pentru direcția de asistență socială, aceleașă instituții au propus, în total, 39 de acțiuni, pentru direcția de incluziune socială 30, 13 acțiuni pentru infrastructura socială, 22 pentru sistemul de sănătate și, nu în ultimul rând, 18 acțiuni vor fi urmărite în cadrul sistemului de educație.

La sfârșitul întâlnirii de joi, subprefectul județului Alba, Cornel Murg, a declarat: „ne dorim extinerea Comisie de Incluziune Socială. Ar fi bine ca data viitoare, să fie și reprezentanții beneficiarilor aici, ca ei să spună exact de ce e și de ce nu e nevoie”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement