Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO | „Bursa iniţiativelor antreprenoriale”: Tabere, evenimente culturale, servicii web, creaţie literară şi atelier de dans. Vezi ideile

Publicat

Vineri, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, elevii claselor IX-XI de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” , Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” şi Colegiul Tehnic „Dorin Pavel au participat la „Bursa inițiativelor antreprenoriale”, desfășurat în cadrul Proiectului “Viitorul tău începe azi”. Într-o simulare de susţinere a proiectelor pentru a obţine o finanţare prin programul YouthBank, cinci echipe şi-au prezentat ideile antreprenoriale, de la grupul ţintă şi până la bugetul necesar pentru a pune afacerea „pe picioare”.

Cultural Art, Survival Camps, Ateliere pentru copii, Ateliere de dans şi Hostings Solutions sunt iniţiativele a aproximativ 20 de elevi de la trei licee din Alba Iulia, pe care vor să le implementeze în rândul comunităţii albaiuliene. De exemplu, dacă doriţi să vă trimiteţi copiii după şcoală la activităţi recreative, tinerii vă aşteaptă la Ateliere de dans şi pentru copii, iar dacă vreţi să vă organizaţi o petrecere puteţi opta pentru Cultural Art. Cei care vor să facă drumeţii pe munte pot alege Survival Camps. În cazul în care vreţi să vă deschideţi o afacere online, tot elevii din cadrul acestui proiect vă pot ajuta cu Hostings Solutions.
Elevii care şi-au prezentat ideile antreprenoriale se gândesc să le şi pună în practică, de anul viitor, când vor să se înscrie la programul YouthBank şi să primească finanţare.
Pentru proiectul Cultural Art tinerii au nevoie de un buget de aproximativ 13.000 de lei pentru închirierea spaţiilor în organizarea de evenimente muzicale, piese de teatru, plătirea artiştilor care participă la evenimente şi alte materiale necesare. Elevii care s-au gândit să îşi pună pe hârtie ideea unor drumeţii la munte, îşi propun ca la Survival Camp să apeleze oameni de toate vârstele. Tot ei vor fi şi ghizii care vor merge în tabere cu turiştii şi îi vor învăţa cum să supravieţuiască pe munte. Bugetul necesar este de 8.000 de lei pentru achiziţionarea echipamentelor de escaladă, închiriere autocare şi cazări la pensiuni. Pentru copii cu vârstele cuprinse între 5-14 ani, Atelierul de dans şi Atelierul pentru copii le pot oferi dansuri latino, standard, activităţi muzicale, de creaţie literară sau teatru. Bugetul pentru atelierul de dans este de 400 de lei pentru promovarea activităţilor online sau prin afişe şi pentru atelierul de copii, 5.000 de lei pentru plătirea angajaţilor care vor avea grijă de cei mici, mâncare, închirierea spaţiului (la mănăstire) şi alte materiale. Tinerii care oferă servicii de găzduire web prin deschiderea de site-uri, forumuri s-au gândit la Hosting Solutions, de la jocurile de calculator şi vor ca prin aplicarea proiectului să aibă şi un profit lunat de 700 de lei/lună. Bugetul care ar trebui alocat este de 1.400 de lei, iar deschiderea unui site va fi plătită cu 10 euro/lună.
Inițiativele antreprenoriale pot fi finanţate de anul viitor prin YouthBank. Ideile prezentate au fost realizate de liceeni la workshop-urile din săptămâna “Școala altfel” și dezvoltate apoi cu sprijinul trainerilor și specialiștilor fundației. Astfel de activităţi sunt menite să dezvolte abilităţile şi competenţele în domeniul antreprenorial, în rândul liceenilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement