Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de la Centrul de Zi „Sfânta Irina” din Blaj au realizat obiecte specifice sărbătorilor pascale

Publicat

Micuţii de la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj aşteaptă cu bucurie şi în acest an, Sfintele Sărbători de Paşti. Aşa cum îi şade bine unui bun creştin, în Săptămâna Mare, prichindeii au fost duşi la biserică unde au primit pe Hristos euharistic, sub forma pâinii şi a vinului.

Tot în această săptămână, micuţii beneficiari ai Centrului de Zi din Blaj au pregătit obiecte specifice Sărbătorilor Pascale. Împreună cu educatoarea Elena Frăţilă şi angajaţii centrului, copiii au realizat ouă, felicitări, un suport pentru ouă, puişori şi iepuraşi din hârtie pe care apoi le-au colorat în cel mai inedit mod.

După momentele pline de creaţie artistică, micuţii au ascultat o poveste despre venirea Iepuraşului de Paşti. Activităţile dedicate Sfintelor Sărbători de Paşti s-au încheiat cu o mică serbare pregătită pentru copiii care îşi aniversează în această perioadă ziua de naştere. Aceştia au fost sărbătoriţi conform tradiţiei centrului, cu tort şi dulciuri.

„Ne aflăm în pragul celei mai importante sărbători a creştinătăţii, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Cu acest prilej le dorim tuturor multă sănătate, iar lumina Învierii să le încălzească sufletele, să le deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare”, a transmis părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj.

Peste 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situaţie materială mai dificilă sau se află în situaţii speciale cum ar fi: părinţi divorţaţi, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreţinător, familii în care părinţii nu sunt încadraţi în câmpul muncii, părinţii studiază încă sau familii numeroase.

Copiii au asigurate zilnic două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţii primesc consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare a copilului mic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate