Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO: Elevi şi profesori de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia, în vizită de documentare la Plodviv, Bulgaria. Proiect Comenius

Publicat

IMG_0345 Elevi şi profesori de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) din Alba iulia au participat la la cea de-a treia reuniune a proiectului multilateral Comenius FEARS – Fears of Education, Authority, Religion and Social Life, desfăşurată la Plovdiv, Bulgaria. De asemenea, în perioada 8-12 octombrie, instituţia de învăţământ a luat parte la Misiunea economică „Prospectarea oportunităţilor de afaceri între Landul Brandenburg (DE) şi Regiunea Centru (RO)”.

Partener în cadrul proiectului multilateral Comenius FEARS – Fears of Education, Authority, Religion and Social Life, Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia a fost reprezentat de o delegaţie formată din cinci elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, însoțiți de către prof. Paul Monica, director adjunct și coordonator în cadrul acestei mobilități si prof. Zdrenghea Cristina, la a treia reuniune organizată la Plovdiv, Bulgaria. Programul pregatit a fost unul variat si educativ, constituind un bun prilej pentru elevii țărilor participante de a se cunoaşte, de a-şi face prieteni noi și de a împărtăşi impresii şi idei legate de toate activităţile derulate în cadrul proiectului.

Mare parte a activităţilor s-au desfăşurat la Liceul ”Nicola Vapcarov” Plovdiv, unde a avut loc prima întâlnire a coordonatorilor şi o prezentare a fiecărei ţări partenere. Primiţi cu ospitalitate şi entuziasm, elevii şi profesorii participanti s-au bucurat de activităţi interesante: sesiuni de art-terapie, plantare de pomi în curtea scolii, evenimente sportive, vizitarea atelierului de bijuterii al acestei şcoli.

Vizitele de documentare în Plovdiv (unul dintre cele mai vechi oraşe ale Europei), Asenovgrad, unde s-a vizitat Cetăţuia lui Asan (fortăreaţa medievală de la începutul secolului XIII), Muzeul de Ştiinţe Naturale (unul dintre cele mai importante muzee din ţară cu bogate colecții din secțiunile paleontologie, mineralogie și botanică), Mormântul tracic de la Kazanlak au contribuit la îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor despre istoria acestor locuri, despre cultura şi tradiţiile bulgarilor, transmit reprezentanţii CSEI.

Coordonatorii au avut sesiuni de lucru în vederea analizării activităților și pentru a stabili agenda următoarei reuniuni, iar elevii au participat la activitati alături de colegii lor bulgari, precum și reprezentanții celorlalte școli partenere.

Elevii CSEI s-au integrat în toate activităţile organizate, dând dovadă de adaptabilitate, dorinţa de socializare şi spirit de echipă. Eforturile le-au fost răsplătite cu diplome, însă cel mai mare câștig pentru ei a fost acela de a se fi integrat în echipe internaționale și de a-și fi făcut prieteni din rândul fiecărei delegații.

Tot săptămâns trecută, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia a participat la Misiunea economică „Prospectarea oportunităţilor de afaceri între Landul Brandenburg (DE) şi Regiunea Centru (RO)” organizată sub egida EnterpriseEuropeNetwork, cea mai mare rețea de sprijin pentru afaceri și inovare din Europa, cu scopul de a facilita realizarea de contacte și stabilirea de parteneriate de afaceri între companiile străine și companiile din Transilvania dar şi realizarea de schimburi de experienţă cu organizaţii din domenii similare. Aceasta Misiune a fost organizata in perioada 13-15 octombrie, de catre Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru şi Consiliul Judeţean Alba încolaborare cu Reprezentanta Landului Brandenburg în Regiunea Centru, Consiliul de Dezvoltare Economică Brandenburg şi alţi parteneri Enterprise EuropeNetwork.

Au avut loc întâlniri bilaterale intre companiile germane şi româneşti, respectiv între reprezentantii companiilor germane participante : Lebenshilfe Prignitze.V, reprezentant dl. Buchholz Tom, Bildungsgesellschaft Prignitz, reprezentant dl. Schulze Werner, Regiunea Centru România, reprezentant dl. Klaus-Peter Kruger şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, reprezentant prof. Paul Monica, director adjunct.

Temele de discuţie ale acestei întâlniri au fost cooperarea cu instituţiile specializate în ajutorarea copiilor cu nevoi speciale, colaborări în domeniul educaţiei pentru tineri, oferte de colaborare pentru schimb de experienţă între specialiştii români şi cei germani, precum şi între elevii celor două ţări, accesarea în parteneriat a unor proiecte cu finanţare nerambursabilă în domeniul economiei sociale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate