ACTUALITATE
FOTO: Licitația pentru modernizarea drumului între Alba Iulia și Vurpăr, lansată de Consiliul Judeţean Alba. Cum arată acum varianta spre Sebeş
Consiliul Județean Alba a lansat de curând licitația pentru reabilitarea drumului județean DJ 107A, între Alba Iulia și Vurpăr. Acesta reprezintă și o rută ocolitoare a traseului dintre Alba Iulia – Sebeș, traseu care va avea efecte benefice în fluidizarea traficului.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, valoarea estimată a proiectului este de 4.424.258,63 de lei fără TVA, data limită de depunere a ofertelor fiind 2 octombrie.
Drumul județean DJ 107A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Cîmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – limita județul Hunedoara asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecarea din Alba Iulia, traversând localităţile Pâclișa, Pârâu lui Mihai, Vurpăr, Câmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara. Are lungimea totală de 26,025 km, iar lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5,50 m – 7,00 m, cu o lățime a părții carosabile în aliniament de 5,50 m și acostamente cu lățimi variabile de 0-0,75(m). Din punct de vedere al structurii rutiere, drumul este pietruit de la km 3+900 pana la km 8+118, iar restul este asfaltat.
Tronsonul de drum județean DJ107A poziționat de la km 3+900 – km 8+118.00, respectiv de la limita intravilanului localității Alba Iulia până în apropierea localității Vurpăr, are durata de exploatare depășită prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar.
Prin soluția de proiectare adoptată în Studiul de fezabilitate s-a propus modernizarea sectorului de drum cuprins între km 4+018 până la km 8+118, realizarea unei structuri rutiere elastice din mixturi asfaltice, colectarea și dirijarea apelor de suprafață prin realizarea de rigole, șanțuri și podețe precum și semnalizarea corespunzătoare.
Durata de realizare a investiției este estimată la 6 luni.
Foto: Facebook (Consiliul Județean Alba)
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Platitorul
luni, 25.09.2017 at 19:30
Costa mai puțin decât concediile bugetarilor din Alba Iulia din aceasta vara :))). Bravo meseriașilor