Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO-VIDEO: Lucrări la treceri de pietoni supraînălţate şi montarea de limitatoare de viteză, motiv de nemulţumiri pentru unii locuitori din Alba Iulia

Publicat

trecere pietoni 6 Una dintre soluţiile pentru siguranţa circulaţiei rutiere, la care a apelat administraţia locală în ultima perioadă este reprezentată de trecerile de pietoni supraînălţate, pentru a determina şoferii să încetinească şi să acorde prioritate. Însă modul în care se desfăşoară lucrările şi locaţiile alese au fost motiv de nemulţumiri pentru unii dintre locuitori.

Dacă o mare parte dintre albaiulieni susţin că varianta amenajării acestor treceri de pietoni este binevenită, alţii critică, punctual, lucrările.

Cititori Alba24 au sesizat două situaţii din oraş. Prima se referă la mini-şantierul de pe Bulevardul Republicii, în cartierul Ampoi 3, o stradă intens circulată şi unde se lucrează de aproape o lună la amenajarea trecerii de pietoni. Structura supraînălţată este finalizată, însă mai trebuie reparat şi asfaltat un tronson din apropierea acesteia.

YouTube video

Reprezentanţii primăriei au precizat pentru Alba24 că lucrările au durat mai mult din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce nu au permis operaţiunile de amenajare cu asfalt în jurul trecerii supraînălţate. Tot aceştia au menţionat că lucrarea va fi gata până la sfârşitul acestei săptămâni.

Alt cititor Alba24 critică modul de stabilire a priorităţii la montarea de limitatoare de viteză în cartierul Miceşti.

“De ce oare nu se pun limitatoare de viteză în cartierul Miceşti, pe strada principală, respectiv strada Zlatnei şi s-au pus două pe strada Valea Aurului, tot în Miceşti, dar pe o stradă lăturalnică, pe unde nu se prea circulă şi unde nu am auzit să fie loviţi oamenii de autoturisme?”, întreabă acesta.

Am întrebat reprezentanţii Primăriei şi despre această situaţie. Strada principală de la ieşire din Alba Iulia spre Zlatna, inclusiv la Miceşti, a fost reabilitată cu bani europeni, printr-un proiect ce a costat aproximativ 3,3 milioane de euro. Lucrările se află în garanţie până în martie 2019. Până atunci, nu se pot face modificări pe această arteră. Ca şi în cazul sesizărilor privind parapeţii metalici ce obturează vizibilitatea şoferilor la ieşirea de pe străzile secundare, un adevărat risc pentru siguranţa traficului rutier, după cum susţin conducătorii auto, elemente ce nu pot fi îndepărtate, nici limitatoare de viteză nu se pot monta, deocamdată.

În ceea ce priveşte alte străzi din Miceşti, locuitorii pot solicita la primărie această variantă pentru reducerea vitezei maşinilor, iar, în funcţie de prioritatea aleasă la lucrările din oraş, vor primi răspuns.

Planurile administraţiei locale pentru acest an mai includ şi amenajări de treceri de pietoni supraînălţate în cel puţin două „puncte negre” din oraş. Este vorba despre trecerea de pietoni de la mijlocul Bulevardului Încoronării şi cea din dreptul Bazinului Olimpic, pe Bulevardul Republicii, unde au fost înregistrate accidente rutiere.

Şoferilor li se recomandă prundenţă la volan şi respectarea vitezei legale, de maximum 50 km/h, în oraş.

Vedeţi în fotografiile de mai jos lucrările de la trecerea supraînălţată din Ampoi 3 şi una dintre locaţiile în care va mai fi amenajată o astfel de trecere, lângă Bazinul Olimpic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Ionel

    luni, 22.05.2017 at 21:20

    Mai devreme sau mai tarziu o sa isi dea toata lumea seama ca nu s-a realizat decat un lucru stresant pentru toti soferii. Trec nebunii peste ele ca si cand nu ar fi, nici nu se mai uita la pietoni. Asa cum s-au facut asa o sa se si desfaca. Astea is numai niste experimente idioate din bani publici pe fondul unei lipse de opertativitate eficienta a traficului. Eu astept de ani de zile sa pot iesi de la kaufland fara sa ma arunc cu masina in fata masinilor care circula sau sa stau la mila soferilor, astept sa porneasca semaforul, astept o organizare civilizata a traficului, dar nu intereseaza pe nimeni. Hava mege la LIDL.

  2. A.D.

    marți, 23.05.2017 at 10:27

    Mi se pare incredibil ce se intampla. Bataie de joc. Oricum bulevardele se blocheaza total la orele de varf. Orasul Alba Iulia e orasul cu cea mai proasta organizare din Ardeal. Faci 40 de minute pentru o naveta de 2 km. Daca incerci sa mergi cu bicicleta esti mort LITERALMENTE.
    Aceste limitatoare de viteza sunt NECESARE , OBLIGATORII VITALE in cartiere. In Tolstoi de exemplu pe stradutele inguste se circula cu 100 km la ora , nu exista nici un limitator iar trecerea de pietoni de la intrarea pe stadion este stearsa. Iti risti viata cand traversezi si te injura toti pilotii de curse.

  3. ioan

    marți, 23.05.2017 at 12:55

    Domnilor cu aceasta idee extraordinară nu ajuta pietonii, nu esti in siguranta pe aceste treceri de pietoni!!! aceste inaltatoare ar trebui inaintea trecerii de pietoni!

  4. Zgovu

    marți, 23.05.2017 at 22:07

    Asta nu pricep….
    Daca se face , de ce dureaza,de ce acolo si nu acolo,de ce asa si nu asa, iar in caz ca nu se face , putem pune intrebari asemanatoare….
    Nemultumitii sa isi renoveze apartamentu’ ca poate nu dureaza si ii exact cum vor ei. Ei sic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement