Cugir
FOTO: Sala de sport a Colegiul Național „David Prodan” din Cugir va fi reabilitată și modernizată. Valoarea investiției

Sala de sport a Colegiului Național „David Prodan” din Cugir va fi reabilitată și modernizată, printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei.
Primăria Cugir a lansat pe 14 aprilie, în platforma SEAP, o licitație pentru servicii de proiectare și execuție lucrări în cadrul proiectului de reabilitare a sălii de gimnastică a Colegiului Național „David Prodan”.
Valoarea totală estimată a contractului este de 2.528.633,19 lei, fără TVA. Învestiția este finanțată prin PNRR.
Sala de sport a Colegiului Național „David Prodan” din Cugir va fi reabilitată
Proiectul vizează renovarea energetică și modernizarea sălii de sport a Colegiului Național „David Prodan”, respectiv a corpului C2, aflat strada Victoriei, nr. 15.
Sala de sport a fost dată în funcțiune în anul 977, de la acel moment imobilul fiind supus unor intervenții de reparații la nivelul șarpantei și a învelitorii din țiglă ceramică. Aceste intervenții au îmbunătățit condițiile de desfășurare a activității în cadrul imobilului însă datorită sistemului deficitar de producere și distributie a energiei termice, a instalației electrice degradată și depășită ca potential energetic precum și datorita lipsei unei soluții corespunzătoare de ventilație, imobilul generează consumuri energetice situate mult peste ținta propusă prin programele UE.
Printre soluțiile propuse se numără:
- se propune montarea a unei pompe de căldură alimentate cu energie electrică și a unei centrale termice cu combustibil gazos de înaltă eficienţă, care se va folosi doar ca
rezervă, în locul soluției actuale. Consumul de energie pentru încălzire se va reduce cu min. 78%. - realizarea unui sistem de acoperiș terasă ce asigura termoizolarea planșeului peste pod cu un strat de min 20 cm de vată bazaltică
- termoizolarea pereților cu un strat de 10 cm de vată bazaltică
- implementarea unui sistem descentralizat de ventilație — unități individuale cu recuperator de căldură montate în fiecare încăpere
- corpuri de iluminat LED
- panouri fotovoltaice montate în planul acoperișului
Potrivit documentației, intervenția propusă are rolul de a reduce consumurile de energie și implicit costurile de funcționare ale clădirii, respectiv de a crea un mediu mai confortabil și mai propice pentru desfășurarea activității educaționale.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News