Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sfințirea bisericii ortodoxe din Tolstoi – Alba Iulia, în prezența arhiepiscopului Irineu și a zeci de credincioși

Publicat

Biserica ortodoxă din cartierul Tolstoi, din Alba Iulia, a fost sfințită duminică, în prezența arhiepiscopului Irineu și a enoriașilor.

Biserica are hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” și a fost pictată prin efortul enoriașilor și al preotului Mihai Himcinschi.

În continuare, Irineu a săvârșit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

„Ziua de mâine este nesigură pentru noi. Deci, astăzi este timpul îndreptării.

Sfântul Ioan Botezătorul spune că «lopata este mâna lui Hristos, ca să curețe aria și să adune grâul în hambarul Său, iar pleava o va arde în foc nestins».

Noi avem o țintă: casa Tatălui, Împărăția lui Dumnezeu, care ne așteaptă la capătul drumului pământesc.

Dar cine nu suspină ca un pelerin după cer, nu va ajunge în casa Tatălui din cer.

Iată de ce trebuie să ne convertim, să ne pocăim, să căutăm sfințenia, drept pentru care atât Sfântul Ioan Botezătorul, cât și Mântuitorul Hristos, își încep activitatea publică rostind aceste cuvinte: «Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor»” a spus Irineu.

La finalul slujbei, părintele Mihai Himcinschi, paroh al parohiei Alba Iulia – Tolstoi și decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a primit – la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu – distincția Crucea Patriarhală, ca semn al prețuirii și binecuvântării Patriarhului Daniel pentru activitatea pastoral-misionară și academică depusă în slujba Bisericii pe parcursul anilor.

Parohia Alba Iulia – Tolstoi a fost înființată în anul 1996, fiind numit în demnitatea de paroh părintele Mihai Himcinschi.

Piatra de temelie a bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost așezată pe 10 iunie 1996, lucrările de zidire fiind demarate în primăvara anului 1997.

Timp de patru ani, până la încheierea edificării demisolului bisericii, slujbele au fost oficiate într-un locaș de rugăciune improvizat, construit din lemn.

În perioada 2019-2022, biserica a fost pictată, lucrarea fiind executată în tehnica fresco de către Liviu Bumbu.

De asemenea, icoanele care împodobesc catapeteasma locașului de cult au fost pictate de către Alexandru Antonescu din Alba Iulia.

Foto credit: Vasile Sârb

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax