Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Trei cămine culturale din comuna Unirea vor fi modernizate și dotate, printr-o investiție de 1,6 milioane de lei

Publicat

Trei cămine culturale aflate în satele Ciugudu de Jos, Inoc și Măhăceni din comuna Unirea vor fi modernizate și dotate printr-o investiție de 1,6 milioane de lei.

Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) trei licitații pentru execuția lucrărilor de modernizare și dotare a căminelor culturale din localitățile Măhăceni, Ciugudu de Jos și Inoc.

Valoarea totală este estimată la aproximativ 1,6 milioane de lei (667.008,69 de lei pentru căminul cultural din Măhăceni, 465.183,83 de lei pentru căminul cultural din Ciugudu de Jos, respectiv 461.061,06 lei pentru căminul cultural din Inoc).

Unirea, în trecut Vințu de Sus este o comună în județul Alba formată din satele Ciugudu de Jos, Ciugudu de Sus, Dumbrava, Inoc, Măhăceni și Unirea.

Căminul cultural din Ciugudu de Jos

Clădirea căminului cultural este o clădire veche, realizată în anul 1960, având regimul de înălțime P (parter) și o suprafață construită de 78,85 mp, fiind amplasată pe un teren în suprafață de 879 mp. Este realizată cu materiale tradiționale ce se foloseau la vremea respectivă. Ca și formă în plan, clădirea are forma de „T”. Ca și arhitectură, clădirea nu prezintă detalii de arhitectură sau ornamente specifice vreunui stil arhitectural. Accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii nu este asigurat, neexistând rampe special amenajate. De asemenea, nu există grupuri sanitare.

Potrivit proiectului tehnic, destinația inițială a clădirii, aceea de cămin cultural se va păstra, urmând a fi reparată și amenajată pentru a se putea organiza aici manifestări culturale periodice. Se propune extinderea clădirii pentru amenajarea unor grupuri sanitare și a unei încăperi pentru centrala termică.

Potrivit proiectului, clădirea va avea următoarea organizare funcțională:

  • Parter: sală de spectacole – 56 mp, cameră centrală termică – 5,54 mp, grup sanitar femei – 4,67 mp, grup sanitar bărbați – 4,64 mp

Suprafața totală utilă a clădirii va fi de 70,85 mp, iar cea construită de 96,74 mp.  Se vor amenaja aleile de acces auto, parcajele și spațiile verzi, iar terenul va fi împrejmuit.

Căminul cultural din Inoc

Clădirea căminului cultural din Inoc se află ridicată pe un teren în suprafață de 395 mp. Căminul cultural este o clădire veche, realizată cu materiale tradiționale ce se foloseau la vremea respectivă. Ca și formă în plan, clădirea are forma de „L”, având o suprafață construită de 76,34 mp. Clădirea are un stil simplist, obiectiv, în care primează funcțiunea. Nu există acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii (rampe special amenajate) și nici grupuri sanitare.

Potrivit proiectului tehnic, destinația inițială a clădirii, aceea de cămin cultural se va păstra, urmând a fi reparată și amenajată pentru a se putea organiza aici manifestări culturale periodice. Se propune extinderea clădirii cu 3,40 m pentru amenajarea unor grupuri sanitare și a unei încăperi pentru centrala termică.

Potrivit proiectului, clădirea va avea următoarea organizare funcțională:

  • Parter: sală de spectacole – 48,1 mp, antreu deschis – 6,2 mp, cameră centrală termică – 6,0 mp, grup sanitar femei – 5,7 mp, grup sanitar bărbați – 5,4 mp

Suprafața totală utilă a clădirii va fi de 65,2 mp, iar cea construită de 96,15 mp.

Proiectul prevede și realizarea unui bazin vidanjabil, amenajarea aleilor de acces auto, a parcajelor și a spațiilor verzi și împrejmuire.

Căminul cultural din Măhăceni

Clădirea căminului cultural din satul Măhăceni are o suprafață construită de 162,40 mp, fiind o clădire veche, cu pereți realizați din zidărie de cărămidă plină. Ca formă în plan, clădirea are forma de „L”. Accesul pentru persoanele cu dizabilități locomotorii nu este asigurat, neexistând rampe special amenajate. Construcția nu beneficiază de grupuri sanitare.

Proiectul prevede păstrarea destinației inițiale a clădirii, aceea de cămin cultural, urmând a fi reparată și amenajată pentru a se putea organiza aici manifestări culturale periodice. Documentul prevede extinderea clădirii cu 2,95 m pentru realizarea grupurilor sanitare și a unei încăperi pentru centrala termică.

Potrivit propunerii, clădirea va avea următoarea organizare funcțională:

  • Parter: sală de spectacole – 106,5 mp, scenă – 23,2 mp, cameră centrală termică – 6,4 mp, grup sanitar femei – 6,3 mp, grup sanitar bărbați – 5,9 mp

Suprafața totală utilă a clădirii va fi de 148,3 mp, iar cea construită de 192,75 mp.

Prin proiect se va realiza și un bazin vidanjabil, se vor amenaja aleile de acces auto, parcajele și spațiile verzi, iar terenul va fi împrejmuit.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax