Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

FOTO: Trei cămine culturale din comuna Unirea vor fi modernizate și dotate, printr-o investiție de 1,6 milioane de lei

Publicat


Trei cămine culturale aflate în satele Ciugudu de Jos, Inoc și Măhăceni din comuna Unirea vor fi modernizate și dotate printr-o investiție de 1,6 milioane de lei.

Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) trei licitații pentru execuția lucrărilor de modernizare și dotare a căminelor culturale din localitățile Măhăceni, Ciugudu de Jos și Inoc.

Valoarea totală este estimată la aproximativ 1,6 milioane de lei (667.008,69 de lei pentru căminul cultural din Măhăceni, 465.183,83 de lei pentru căminul cultural din Ciugudu de Jos, respectiv 461.061,06 lei pentru căminul cultural din Inoc).

Unirea, în trecut Vințu de Sus este o comună în județul Alba formată din satele Ciugudu de Jos, Ciugudu de Sus, Dumbrava, Inoc, Măhăceni și Unirea.

Căminul cultural din Ciugudu de Jos

Clădirea căminului cultural este o clădire veche, realizată în anul 1960, având regimul de înălțime P (parter) și o suprafață construită de 78,85 mp, fiind amplasată pe un teren în suprafață de 879 mp. Este realizată cu materiale tradiționale ce se foloseau la vremea respectivă. Ca și formă în plan, clădirea are forma de „T”. Ca și arhitectură, clădirea nu prezintă detalii de arhitectură sau ornamente specifice vreunui stil arhitectural. Accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii nu este asigurat, neexistând rampe special amenajate. De asemenea, nu există grupuri sanitare.

Potrivit proiectului tehnic, destinația inițială a clădirii, aceea de cămin cultural se va păstra, urmând a fi reparată și amenajată pentru a se putea organiza aici manifestări culturale periodice. Se propune extinderea clădirii pentru amenajarea unor grupuri sanitare și a unei încăperi pentru centrala termică.

Potrivit proiectului, clădirea va avea următoarea organizare funcțională:

  • Parter: sală de spectacole – 56 mp, cameră centrală termică – 5,54 mp, grup sanitar femei – 4,67 mp, grup sanitar bărbați – 4,64 mp

Suprafața totală utilă a clădirii va fi de 70,85 mp, iar cea construită de 96,74 mp.  Se vor amenaja aleile de acces auto, parcajele și spațiile verzi, iar terenul va fi împrejmuit.

Căminul cultural din Inoc

Clădirea căminului cultural din Inoc se află ridicată pe un teren în suprafață de 395 mp. Căminul cultural este o clădire veche, realizată cu materiale tradiționale ce se foloseau la vremea respectivă. Ca și formă în plan, clădirea are forma de „L”, având o suprafață construită de 76,34 mp. Clădirea are un stil simplist, obiectiv, în care primează funcțiunea. Nu există acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii (rampe special amenajate) și nici grupuri sanitare.

Potrivit proiectului tehnic, destinația inițială a clădirii, aceea de cămin cultural se va păstra, urmând a fi reparată și amenajată pentru a se putea organiza aici manifestări culturale periodice. Se propune extinderea clădirii cu 3,40 m pentru amenajarea unor grupuri sanitare și a unei încăperi pentru centrala termică.

Potrivit proiectului, clădirea va avea următoarea organizare funcțională:

  • Parter: sală de spectacole – 48,1 mp, antreu deschis – 6,2 mp, cameră centrală termică – 6,0 mp, grup sanitar femei – 5,7 mp, grup sanitar bărbați – 5,4 mp

Suprafața totală utilă a clădirii va fi de 65,2 mp, iar cea construită de 96,15 mp.

Proiectul prevede și realizarea unui bazin vidanjabil, amenajarea aleilor de acces auto, a parcajelor și a spațiilor verzi și împrejmuire.

Căminul cultural din Măhăceni

Clădirea căminului cultural din satul Măhăceni are o suprafață construită de 162,40 mp, fiind o clădire veche, cu pereți realizați din zidărie de cărămidă plină. Ca formă în plan, clădirea are forma de „L”. Accesul pentru persoanele cu dizabilități locomotorii nu este asigurat, neexistând rampe special amenajate. Construcția nu beneficiază de grupuri sanitare.

Proiectul prevede păstrarea destinației inițiale a clădirii, aceea de cămin cultural, urmând a fi reparată și amenajată pentru a se putea organiza aici manifestări culturale periodice. Documentul prevede extinderea clădirii cu 2,95 m pentru realizarea grupurilor sanitare și a unei încăperi pentru centrala termică.

Potrivit propunerii, clădirea va avea următoarea organizare funcțională:

  • Parter: sală de spectacole – 106,5 mp, scenă – 23,2 mp, cameră centrală termică – 6,4 mp, grup sanitar femei – 6,3 mp, grup sanitar bărbați – 5,9 mp

Suprafața totală utilă a clădirii va fi de 148,3 mp, iar cea construită de 192,75 mp.

Prin proiect se va realiza și un bazin vidanjabil, se vor amenaja aleile de acces auto, parcajele și spațiile verzi, iar terenul va fi împrejmuit.

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

34 DECESE în România, în epidemia de coronavirus. Cele mai recente cazuri, raportate în Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara

Publicat

Au fost înregistrate încă 4 decese din cauza noului coronavirus în România. Este vorba despre persoane din Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. A fost semnalată și cea mai tânără victimă a COVID-19 de până acum: un bărbat de 43 de ani din județul Suceava, transferat la București, pacient cu arsuri. Cazurile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ACCIDENT grav la Bucerdea Vinoasă. Un bărbat a murit, după ce s-a izbit cu mașina de o casă

Publicat

Un accident rutier grav s-a petrecut sâmbătă seara, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața. Știrea inițială Potrivit ISU Alba, este vorba despre o mașină care a ajuns în afara carosabilului, iar o persoană era în stare de inconștiență. La fața locului intervine detașamentul de pompieri Alba Iulia, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri din Alba Iulia, cu dosare penale, după o postare cu informații false pe Facebook

Publicat

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine, anunță IPJ Alba. Potrivit sursei citate, sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în România: A crescut vârsta medie de îmbolnăvire. Structura pe vârste a pacienților

Publicat

Datele transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică arată că vârsta medie de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut la 46 de ani. Comparativ, luni, aceasta era de 42 de ani. Tot în intervalul celor șase zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de aproape trei ori: de la 576 la 1.452. Pe segment de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate