Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – Un altfel de târg de vechituri: ”Oserul” din Baia de Arieș. Micii și berea, înlocuiți cu gustări rustice și apă de izvor

Publicat

Un târg de vechituri atipic, fără tarabe pline de vechituri aduse din Germania în care stau ascunse ”comori” și fără strigăte de ”totul la 5 lei”, este organizat în mijlocul naturii, la Brăzești, în Apuseni, pe Valea Arieșului. 

Geta, o clujeancă pasionată de târguri și mutată de curând în satul din Apuseni, îi așteaptă pe căutătorii de comori duminică, 16 august, la un altfel de oser. 

De la ora 12.oo, în micuțul sat Brăzești din Baia de Arieș, în curtea școlii din localitate, oamenii din zonă își vor scoate la vânzare tot ce au prin șure, poduri și beciuri.

Căni, oale, perne, obiecte din lemn, lucruri de-ale casei, veselă, icoane, rame și tot ce se mai găsește de pe la bunici, uitate prin colțurile casei – acestea o să fie la vânzare pentru cei care vor ajunge la târgul din Brăzești.

Mai mult, la târg se vor găsi și produse naturale, făcute de localnici, chiar din roadele grădinilor și legume proaspăt culese.

Clasicul duo bere+mici va fi înlocuit cu câteva gustări tradiționale și apă rece de izvor, iar muzica care bubuie în boxele mașinilor parcate pentru a fi scoase la vânzare va fi înlocuită de muzică tradițională.

Geta Sârbu, organizatoarea târgului şi pasionată de tot ceea ce ţine de vechi şi de tradiţie, spune că toţi ar trebui să-şi lase acasă laptop-urile şi celelalte conexiuni cu modernitatea şi să facă o călătorie în trecut.

Totul va fi organizat cu respectarea normelor de igienă, în plină pandemie de coronavirus. De asemenea, Geta a mai declarat că un mare ajutor a primit din partea Primăriei Baia de Arieș și a primarului Traian Pandor.

“M-am mutat din Cluj tocma’ în Valea Arieşului, într-un sat bucolic, numit BRĂZEŞTI. Mă fac moaţă! Şi aici am hotărât să organizez un târg, ca cel de la Cluj, un mic Oser cu <vechiturile> brăzăştenilor, dar şi cu <noiturile> lor, adică cu ce au ei prin grădini, prin pivniţi, prin şuri, prin dulapuri pierdute etc.

Şi ne vom îmbrăca tradiţional şi vom povesti legendele locului şi vom cânta din Ţara Moţilor şi ne vom simţi în armonie cu natura încă atât de autentică! Vom avea şi surprize, vorba clujenilor: <kicsi, kicsi, da’ hî>! Nu vom mânca mici, nu vom bea bere, dar vom găsi ceva să ne stâmpăram setea şi foamea şi dorul de bun, de gustos, de drag!”, a declarat Geta Sârbu, pentru jurnaliștii de la cluj24.ro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate