Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO-VIDEO| Cafeneaua culturală „E timpul toamnei din noi”: Aniversări , lansări de carte și recital de muzică folk

YouTube video

Publicat

DSC_0081 Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor a fost joi, 25 septembrie, gazda unui eveniment plin de emoție, cu oameni care trăiesc prin versuri fiecare clipă a vieții. Este vorba despre tradiționala ”Cafenea culturală”, care de această dată s-a intitulat ”E timpul toamnei din noi”. Oamenii de cultură, artiștii și scriitorii din oraș s-au adunat pentru a le aniversa pe șase dintre personalitățile județului, care au împlinit vârste ”rotunde” în acest sezon. Au avut loc lansări de carte și cu această ocazie, cei prezenți au putut să se delecteze cu un recital de muzică folk, susținut de Felicia Pop. Într-o atmosferă relaxată și intimă, evenimentul a fost prezentat de către directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Mioara Pop. La eveniment a luat parte și președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel.

Cafeneaua culturală „E timpul toamnei din noi” i-a aniversat la această ediție pe Veta Biriș, Ioan Hănțulescu, Ana Hinescu, Emil Jurcă, Cornel Nistea și Mihai Pascaru. Fiecare dintre aceștia au primit câte un trofeu din partea Bibliotecii Județene și câte o sticlă de șampanie.

Pe lângă celebrarea celor șase personalități, publicul prezent a avut ocazia să cunoască secretele câtorva poeți care și-au lansat volumele. Invitatul special la eveniment a fost Costa Roșu, din Serbia, care și-a lansat un album monografic „Istroromânii, povestea unei populații străvechi care dispare”, o carte care apare la cinci ani de investigații, întreprinse de Costa Roșu și este un rezumat al celor șase campanii de documentare pe urmele vlahilor de pe litoralul croat al Mării Adriatice. Au fost consultate vechi documente și publicații de patrimoniu, privind prezența acestei populații străvechi pe coasta croată și cea muntenegreană a Mării Adriatice.

Anca-Elena Șerpe este poeta sensibilă care a purtat publicul prezent până acolo unde imaginile arătau cu adevărat realitatea. Volumul ei, „Poem în lanț”, plin de poezii sensibile  a adus emoție în rândul publicului.

De asemenea au fost apreciate de public și ”Baladele” lui Mihai Pascaru, precum și ”Save de dor” a lui Petru Făgăraș

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de muzică folk susținut de Felicia Pop, iar cei care care au rămas până la final au primit și câte o carte din partea poeților.

Cafeneaua Culturală este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, alături de Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. taranul roman

    vineri, 26.09.2014 at 09:09

    „”Baladele” lui Mihai Pascaru aduc în prim plan evenimentele interne și internaționale din ultimii ani, iar ”Save de dor” a lui Petru Făgăraș te relaxează deoarece în versurile lui au la bază sufletul omului.”
    – Doamne, ce exprimare!!!

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 26.09.2014 at 10:32

      @taranul roman, Asa cum sunt profesorii de la lb.romana, asa sunt si studentii. gresala emana din mediul universitar. ce crezi ca eu nu ma iau cu mainile de cap cand citesc? Dar sa-i asculti ce vorbesc pe cei care-i invata carte pe copiii astia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement