Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Soldați, arme și adrenalină în Cetatea Alba Carolina. Echipe de airsoft din țară „țintesc” pentru titlul „Adventure Airsoft Contest”

Publicat

IMG_0263 Cetatea Alba Carolina a devenit „câmp de luptă” cu soldați înarmați care gata să „atace”. Cele mai bune echipe șapte echipe de AIRSOFT  se înfruntă pentru supremație la „Adventure Airsoft Contest”de la Alba Iulia. Competiţia a început la ora 12.00 cu participarea unor echipe din Arad, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Sibiu, Turda, Luduş.

 

Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă. Competiţia este organizată de Asociaţia de Airsoft “Super Daddys”, în colaborare cu Primăria Alba Iulia.

Evenimentul s-a desfășura pe toată perioada zilei de sâmbătă, echipele intrând pe traseu la interval de 30 de minute. Participanţii au fost din Arad, Sibiu, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Luduş, Braşov, Turda.

După ce s-au întrecut o zi întreagă a venit momentul ca echipele să se bucure pentru reușitele lor. La ora 18.00 a început premierea și rezultatele sunt următoarele:

Locul VI- Ludus Dacicus

Locul V- WST

Locul IV- CSABV

Locul III- Enforcers

Locul II- Merr Kats

Locul I- CAM

Cel mai bun navigator- Ciuruș Tudor

Cel mai bun sniper – Vlad Dan

Cel mai bun grenadier- Axente Alin

Cel mai bun team lider- Gabriel Pârvu

IMG_0268 Echipele vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, în funcție de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Probele sunt: eliberare ostatic, transport ostatic/VIP, prim-ajutor, tir cu echipa, ambuscadă, eliminare cuib de mitralieră, tir sniper, aruncarea grenadei la punct fix, orientare în teren.

Pe tot parcusul traseului echipele vor fi însoțite de arbitri, care cronometrează și punctează fiecare atelier în parte urmând ca la final să se stabilească câștigătorii.

 

IMG_0274 Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, este deschis  un atelier de tir gratuit deservit de airsofteri experimentaţi. Aici se pot executa trageri cu diverse tipuri de replici în diverse modele de ţinte şi se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD, transmit organizatorii.

Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă.

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax