Actualitate
FOTO-VIDEO: Soldați, arme și adrenalină în Cetatea Alba Carolina. Echipe de airsoft din țară „țintesc” pentru titlul „Adventure Airsoft Contest”
Cetatea Alba Carolina a devenit „câmp de luptă” cu soldați înarmați care gata să „atace”. Cele mai bune echipe șapte echipe de AIRSOFT se înfruntă pentru supremație la „Adventure Airsoft Contest”de la Alba Iulia. Competiţia a început la ora 12.00 cu participarea unor echipe din Arad, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Sibiu, Turda, Luduş.
Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă. Competiţia este organizată de Asociaţia de Airsoft “Super Daddys”, în colaborare cu Primăria Alba Iulia.
Evenimentul s-a desfășura pe toată perioada zilei de sâmbătă, echipele intrând pe traseu la interval de 30 de minute. Participanţii au fost din Arad, Sibiu, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Luduş, Braşov, Turda.
După ce s-au întrecut o zi întreagă a venit momentul ca echipele să se bucure pentru reușitele lor. La ora 18.00 a început premierea și rezultatele sunt următoarele:
Locul VI- Ludus Dacicus
Locul V- WST
Locul IV- CSABV
Locul III- Enforcers
Locul II- Merr Kats
Locul I- CAM
Cel mai bun navigator- Ciuruș Tudor
Cel mai bun sniper – Vlad Dan
Cel mai bun grenadier- Axente Alin
Cel mai bun team lider- Gabriel Pârvu
Echipele vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, în funcție de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Probele sunt: eliberare ostatic, transport ostatic/VIP, prim-ajutor, tir cu echipa, ambuscadă, eliminare cuib de mitralieră, tir sniper, aruncarea grenadei la punct fix, orientare în teren.
Pe tot parcusul traseului echipele vor fi însoțite de arbitri, care cronometrează și punctează fiecare atelier în parte urmând ca la final să se stabilească câștigătorii.
Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, este deschis un atelier de tir gratuit deservit de airsofteri experimentaţi. Aici se pot executa trageri cu diverse tipuri de replici în diverse modele de ţinte şi se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD, transmit organizatorii.
Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News