Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Zeci de arbori s-au uscat pe latura de Nord a Cetății din Alba Iulia, la câteva luni de la plantare

Publicat

Zeci de arbori, plantați la sfârșitul anului trecut pe șanțul exterior de pe Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, s-au uscat.

Reamintim faptul că noua zonă de relaxare și recreere din Alba Iulia a fost dată în folosință la sfârșitul lunii decembrie 2021, însă termenul de execuție a lucrărilor a fost prelungit cu încă un an, până în decembrie 2022.

Noul parc amenajat printr-o investiție de peste 9,2 milioane de lei, destinat activităților de recreere și relaxare, însumează o suprafață de 2,9 hectare și cuprinde spații verzi, piste de biciclete, alei pietonale, mobilier urban, zone de relaxare, agrement sau petrecere a timpului liber.

Din cei 29.000 mp ai noului parc, peste 26.000 mp sunt spații verzi, în care au fost plantați peste 225 de arbori.

 

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, pe data de 29 decembrie a fost efectuată o recepție parțială, la stadiul executat, pentru a putea fi predat amplasamentul beneficiarului (Primăriei) și deschis publicului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. pilu

  marți, 05.07.2022 at 21:22

  Chiar am vrut să scriu despre acest lucru,dar m-am gândit că iar imi taie comentariul. Zilnic trec pe lângă aceşti pari (mesteceni) înfipţi în pământ se specialistul în peisagistică al Primăriei. Bani prăoădiţi deageaba, cum se obişnuieşte în Primărie, de pe vremea fostei specialiste în băut cafea şi fumat 30 de ţigări, Krisbai. Dacă îi aduci la cunoştinţă primarului, face o teorie a plantelor de îţi dai seama că aşa trebuia să se întâmple.Mai ai doi ani, tataie !

 2. silviu

  miercuri, 06.07.2022 at 07:26

  pe latura de nord exista o singura alee pentru :
  Biciclete
  trotinete
  plimbare
  mama si copilul
  familie
  tineri diversi
  s.m.d.
  terenurile propuse pentru agricultura urbana sant nefolosite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax