Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Greva din învățământ CONTINUA: Aproape 90% dintre sindicaliști refuză oferta Guvernului și cer reluarea de urgență a negocierilor

Publicat

clasa goala

Greva profesorilor continuă: 86,93% dintre greviști continuă protestul. Cele două mari confederații sindicale din învățământ au anunțat marți seara că vor continua greva. După centralizarea răspunsurilor primite din teritoriu, aproape 90% dintre protestatari s-au declarat de acord cu varianta continuării protestului, nemulțumiți de oferta Guvernului.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.

Citește și Secretar de stat în Ministerul Educației: o parte dintre profesori vor renunța la grevă. Detalii despre examenele naționale

Menționăm că procentele avansate marți de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă.

Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ,” a anunțat un comunicat comun al celor 2 federații, semnat de președinții Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Citește și Greva profesorilor: Zece mii de cadre didactice s-au întors la cursuri. Care este situația din Alba

Comunicatul AICI: Comunicat de presa comun 06.06.2023 numar grevisti fs

Mediile elevilor ar putea fi încheiate cu doar două note la fiecare materie

Ministerul Educației a publicat marți seara, în dezbatere publică, un proiect de modificare a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin care mediile ar putea fi încheiate cu doar două note la fiecare disciplină.

Vezi și Modele de subiecte și bareme Evaluare Națională 2023. Teste de antrenament utile pentru examenul din acest an

„În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022”, arată un comunicat al ministerului.

Potrivit ordinului pus în dezbatere publică , „în anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”.

În mod normal, un elev trebuie să aibă minimum N+3 note: cu trei note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie.

Potrivit proiectului MEC, „situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală”

„Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal”, precizează Ministerul Educației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 06.06.2023 at 22:49

    Păi dacă 90% sunt împotrivă şi 10 000 sunt la treabă, înseamnă că există un milion de cadre didactice. Ce zici PSD, atâţia sunt ? Ce socoteli ai făcut ?

  2. X

    miercuri, 07.06.2023 at 06:20

    Și uite așa statul mai încalcă o lege

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax