Connect with us
Advertisement

Actualitate

În România nu a fost descoperită nici o infectare cu Omicron, tulpina africană. Secvențiere în 19 orașe din țară

Publicat

Primul studiu pe bază de secvențiere a fost realizat în 19 orașe din România, iar concluzia lui este că nu a fost descoperită nici o tulpină românească de Sars-Cov2, dar nici cazuri de infecție cu noua tulpină Omicron.

Specialiștii anunță că nu a fost depistată vreo tulpină românească a coronavirusului dezvoltată pe teritoriul țării.

De asemenea, nu au fost identificate cazuri de infecatre cu tulpina Delta Plus.

Studiile organizate de MedLife vor continua săptămânal pentru identificare unor posibile infectări cu tulpina africană, Omicron.

  • Secvențierile au fost făcute pe probe din 19 orașe: Alexandria, Bacău, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Ialomița, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu, Slobozia, Târgoviște, Timișoara.

„În ultima perioadă s-a tot adus în discuție posibilitatea apariției unei tulpini românești a virusului SARS-CoV-2, însă rezultatele procesului de secvențiere confirmă că nu există o astfel de tulpină în acest moment.

În continuare, varianta Delta este responsabilă de majoritatea cazurilor de infecție COVID-19 de pe teritoriul țării noastre și până acum, nu am identificat alte tulpini ale virusului care să determine îngrijorare, ceea ce înseamnă că vaccinurile actuale sunt în continuare o soluție eficientă de protecție împotriva formelor grave de boală.

În ceea ce privește noua tulpina Omicron, care începe să fie prezentă în tot mai multe țări din lume, datele analizate pe baza probelor secvențiate de laboratorul nostru ne indică faptul că, deocamdată, aceasta variantă nu a ajuns pe teritoriul României.

Conform datelor publicate de OMS, această tulpină are mai multe mutații față de varianta Delta la nivelul genei S, fără a fi cunoscute, pentru moment, caracteristicile diferențiatoare și impactul asupra eficienței vaccinurilor”, a declarat biologul Dumitru Jardan, doctor în științe medicale, coordonator științific al studiului.

Sursă: stiripesurse.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement