Actualitate
În WEEKEND „No hai la Alba”: Cum îţi poţi surprinde prietenii din ţară sau de afară cu o invitaţie în Cetatea Alba Carolina. Ideea originală a unei albaiulience
La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 19-21 septembrie, începând cu ora 9.00, vă puteţi invita prietenii sau cunoştinţele la Alba Iulia folosind o metodă „altfel”. „No hai la Alba” este evenimentul prin care se doreşte promovarea Cetăţii Alba Carolina printr-un mod neconvenţional. În faţa Porţii III a Cetăţii vor fi lipite 1000 de bileţele de tip post-it, unde trecătorii, timp de trei zile, se pot semna şi bineînţeles au ocazia să îşi invite prietenii în cea mai mare Cetate din România. Trebuie să fotografieze mesajul lăsat pe post-it şi să-şi eticheteze prietenii pe o reţea de socializare.
Ideea aparţine Ioanei Cîmpean, specialist marketing, care şi-a propus să promoveze Cetatea Alba Carolina într-un mod neconvenţional.
În fața Porții a III-a a Cetății de tip Vauban se vor lipi peste 1000 de bilețele de tip post-it. Sunteți așteptați în acea locație, în oricare dintre cele 3 zile, pentru a scrie pe unul sau pe mai multe dintre post-it-uri. Fiecare persoană își poate lăsa semnătura și își poate invita prietenii din alte județe sau țări să viziteze cea mai mare cetate din România.
Pentru ca acea invitație să ajungă direct la prietenii voștri, pe care cu siguranță o să îi surprindeți, trebuie să fotografiați bilețelul și, folosind hashtag-ul #NoHailaAlba, să îi etichetați cu ajutorul oricărei rețele de socializare.
”După ce am călătorit și studiat marketing timp de 5 ani, am decis să mă reîntorc în orașul natal pentru a ajuta comunitatea de business din Alba Iulia să crească în vizibilitate. Primul pas este acest eveniment prin care doresc a face cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Iulia Carolina, mai cunoscută atât la nivel național, cât și internațional”, afirmă Ioana Cîmpean.
Proiectul este inițiat de Ioana Cîmpean în colaborare cu Alex Potor, Tea Maier – event planner şi susținut de Primăria Municipiului Alba Iulia.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Roxana T
joi, 18.09.2014 at 09:29
E buna ideea! Insa eu as implica si pensiunile, hotelurile si restaurantele in acest proiect si in colaborare cu Primaria si chiar Consiliul Judetean as gandi un pachet de week-end pentru turisti. De exemplu : biletelele pot fi introduse intr-o urna din care pot fi extrase 1-2/sapt, si persoana/persoanele(familie 2 adulti cu 1 copil/ 2 adulti cu 2 copii) sa beneficieze de 50% reducere la cazare (Vin-Dum), de masa (1-2 mese cu meniu fix sau meniul zilei , 2 pranzuri de exemplu)la restaurantele implicate, de o intrare pe Traseul celor 3 Fortificatii(daca e familie, copilul/copiii gratis), de o calatorie completa cu autobuzul cu etaj, de o intrare gratis la bazin.
Poate ca am mai putea introduce si alte servicii, insa le putem introduce si pe parcurs diversificand pachetele de turism de week-end in Alba , in functie de cerere!
Problema turistului care nu cunoaste zona si vine in Alba, viziteaza Cetatea si cam atat! Trebuie sa-i aducem informatii cu privire la atractiile, zonele ce pot fi vizitate si evenimentele culturale care au loc in Alba.
Acest lucru poate fi facut prin pliante gratuite distribuite prin punctele de informare turistica, prin receptiile pensiunilor, hotelurilor etc.
Apreciez ideea albaiuliencei si o sustin. Poate ideile pe care le-am expus o sa ajute la promovarea imaginii orasului si judetului Alba. Pentru mine personal orasul si judetul este superb si are multe lucruri/locuri pe care este pacat sa le ratezi. Specific faptul ca eu sunt „albaiulianca” de 4 ani si nu as mai pleca!
moderatorul de serviciu
joi, 18.09.2014 at 10:17
@Roxana T, este complicat sa faca primaria si CJK pachete turistice. Hotelurile si pensiunile sunt private iar reducerile respective trebuie sa le faca ei. Este deja de notorietate ca in Alba proprietarii de pensiuni si hoteluri ii trateaza pe turisti ca pe dusmani . N-ar face o reducere nici sa-i pici cu ceara. Iti dau un exemplu: la pachetele de revelion la pensiunile din Alba pe 4 zile/3 nopti cereau 2400 lei in timp ce in Maramures intre 1400 si 2000. Ca sa nu spun ca la un restaurant din Arieseni un CEAI se vinde cu 6 lei. In august, ASLO am adus in judet 85 de fotografi, 65 dintre ei si-au platit singuri cazarea la Alba Iulia si pe Valea Frumoasei in muntii Sebesului. 4 nopti x 130 lei/ noapte x 65 persoane= 33800 lei. Atat au castigat Crezi ca pensiunile si hotelurile au tinut cont ca aia au venit sa promoveze judetul? N-au facut reduceri de preturi desi ele erau printre principalele beneficiare ale unei astfel de campanii de promovare.
Roxana T
joi, 18.09.2014 at 12:12
Pacat! Asta e problema generala in tara! Nu stim sa ne promovam imaginea, nu stim sa ne unim fortele si sa avem toti de castigat, nu stim sa atragem turisti romani/straini! De cand sunt in Alba am avut multi prieteni romani si straini care au venit in vizita si carora le-am facut noi un program. Au fost foarte incantati si impresionati de ceea ce au vazut, dar pe de alta parte au spus ca fara noi nu ar fi stiut unde sa se mai duca pt ca inafara de Cetate si Turda-salina, nu au mai auzit!
Pe unii dintre ei, i-am cazat la pens MaryLou care asigura doar mic dejun. Asa ca a trebuit ca programul de calatorie sa cuprinda si o pauza de masa undeva pe drum sau o pizza undeva pe o terasa!
Daca ar fi fost o oferta de genul cazare la noi si masa la restaurantul X, poate ar fi fost mai bine! Dar ne-am descurcat si cu mare drag vor reveni!
In situatia asta cred ca pot sa ma gandesc la o „afacere ” pe cont propriu!