Connect with us
Advertisement

Administrație

Încă o vară „secetoasă” pentru albaiulieni: Transformarea ştrandului de la Schit în zonă de agrement amânată din lipsă de finanţare

Publicat

Albaiulienii care sperau să se răcorească vara aceasta la baza de agrement de la Schit vor trebui să mai aştepte cel puţin încă un an sau să se mulţumească să înoate în vechile piscine ale ştrandului din Alba Iulia. Deşi, la finalul anului 2011, administraţia locală a aprobat documentaţia tehnico-economică pentru modernizarea acestei zone de agrement, primarul Mircea Hava anunţă că începerea lucrărilor va fi în continuare întârziată, din lipsă de finanţare.

„Lucrurile stau exact cum au stat şi până acum. Proiectul este în lucru, o să găsim finanţarea şi sper ca de la toamnă să-l închidem şi să începem să lucrăm. E o mare nevoie de bani, acolo ar fi nevoie cam de 1 milion şi jumătate de euro sau chiar 2 milioane pentru a face un ştrand, deci nu o gârlă cu apă. Nu am făcut licitaţia, pentru că nu avem finanţare. Nu putem finanţa atâtea lucruri, avem şi alte proiecte de făcut. Acesta ar fi încă un obiectiv care trebuie rezolvat, se va rezolva, însă, din păcate, nu de luni până vineri, cum am vrea cu toţii. În orice caz, ştrandul nu are un azimut mai mare de 1 an jumătate, maxim 2 ani, cu tot cu anul în curs”, a explicat primarul Mircea Hava.

Şi uite aşa, nu „de luni până vineri”, aşa cum explica primarul, ci de la un an la altul, ştrandul de la Schit întârzie să intre în reabilitare, iar albaiulienii vor trebui să găsească, şi în această vară, alte destinaţii pentru a-şi petrece sfârşiturile de săptămână în aer liber.

În şedinţa de Consiliu Local din octombrie 2011, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică, faza DALI pentru modernizarea acestei zone de agrement. În raportul de specialitate adus în atenţia consilierilor sunt prezentate detaliat planurile administraţiei locale pentru readucerea la viaţă a singurului ştrand municipal din Alba Iulia. Investiţia se ridică la suma de 4.109.418,00 euro.

În proiect se prevede amenajarea, în locul bazinului de înot actual, a unei piscine publice inspirate din natură, amintind de un lac cu o insulă. În aceeaşi zonă va fi amplasat un bazin mare de înot, unul de relaxare echipat cu instalaţii pentru masaj, bazin de agrement cu tobogane şi curent de apă, precum şi un bazin mic şi unul de înot pentru copii.

Grădină de ape în baza de agrement Schit

La modernizarea zonei de agrement s-au luat în considerare două variante, respectiv amplasarea unei piscine cu tratament chimic sau a unei piscine naturale, precum şi o zonă de regenerare amplasată între incinta parcului şi ştrand, prevăzută ca o grădină de ape, unde vor putea fi admirate diverse plante şi flori. Consilierii locali au supus la vot cea de-a doua variantă.

Zona de plajă a ştrandului va fi realizată din panouri de lemn reconstituit, ce se poate întreţine şi igieniza conform normelor sanitare, iar platforma va măsura 4.979 de metri pătraţi. Pe această suprafaţă, specialiştii iau în considerare mărirea numărului de duşuri exterioare care să fie amplasate în 6 locuri diferite, construirea a 5 chioşcuri din lemn, precum şi a unei clădiri administrative formate din două corpuri. În incinta acestei clădiri vor fi amenajate vestiarele, grupuri sanitare, cabinet medical, casă bilete, o terasă cu bar la etaj, acoperită, precum şi un spaţiu pentru alimentaţie publică de tip fastfood, cofetărie şi o terasă belvedere cu bar.

Zonă de joacă prevăzută cu dale cauciucate, pentru siguranţa copiilor

În acelaşi proiect este prevăzută trasarea unei alei centrale care să unească zona de alimentaţie publică şi ştrand cu locul de joacă pentru copii. Acesta din urmă va fi pavat, pentru siguranţa micuţilor, cu dale cauciucate, iar de jur împrejur vor fi amplasate băncuţe, un bazin de nisip, dar şi un chioşc pentru fanfară. Din vechiul ştrand de la Schit se va mai păstra doar zona de mese pentru picnic, unde va fi schimbat doar mobilierul, iar toate construcţiile existente în prezent vor fi demolate.

Este important de precizat că atât clădirea administrativă, cât şi piscinele vor fi încălzite pe timp de vară, prin intermediul unor panouri solare.

Accesul în baza de agrement se va realiza prin trei intrări, două în parc dinspre cele două parcaje amenajate şi o a treia intrare dinspre ştrand, toate realizându-se din strada Francisca. În exteriorul bazei vor fi amenajate nu mai puţin de 104 locuri de parcare, în timp ce în piaţeta din faţa intrării în ştrand se vor amplasa suporturi pentru biciclete.

Întreaga oază de relaxare va fi completată cu spaţii verzi şi arbuşti răşinoşi pentru umbrire şi protecţie sonoră şi vizuală faţă de vecinătăţi.

Întregul proiect va fi finanţat din bugetul local, precum şi din alte surse legal constituite, iar costurile se vor ridica la suma totală de 17.259.550,00 lei, adică 4.109.418,00 euro.

Citeşte aici documentatia tehnico-economică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. of, viata mea

    luni, 19.03.2012 at 12:03

    cele 40 de milioane de euro „disparute” din finantele municipiului in ultimul an isi arata efectele…..

  2. HH

    luni, 19.03.2012 at 21:12

    CE PRIMAR GARGARAGIU AVEM !
    ELIS NU FACE SI BAZINE(INCA) SI FLOREA ARE ACUM DE LUCRU LA CETATE, PAVAREA FOSTULUI PARC CUSTOZZA ETC !
    VIN ALEGERILE……

  3. Albaiulian

    vineri, 23.03.2012 at 08:53

    Si daca face! tot nu rezolva nimic. ne modernizeaza de numa numa dar tot murim de foame intr-un oras minunat dar fara gram de loc de munca serios. Gasesc barbatii la pavele banuiesc ca …asa, sezonier:))

  4. anonim

    miercuri, 25.04.2012 at 15:39

    Deci vara asta o sa fie deschis pana la urma ?

  5. Pingback: FOTO: Ștrandul de la Schit se redeschide în acestă săptămână. Au fost scoase la licitație filigoriile și barul din incinta zonei de agrement | Alba24

  6. Pingback: FOTO: La Alba Iulia, s-a deschis sezonul la ștrandul de la Schit. Prețul de intrare a rămas ca anul trecut | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement