Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Începe Simularea la Bacalaureat 2024. Luni, prima probă la Limba și Literatura Română. Program și reguli la testări

Publicat

Luni, 4 martie 2024, începe Simularea la Bacalaureat 2024. Prima probă va fi cea la Limba și Literatura Română.  Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina de internet a Ministerului Educației. 

Testările vor începe la ora 9.00. Elevii vor avea acces în săli până la ora 8.30. Aceștia vor fi distribuiți câte unul în bancă, în ordine alfabetică.

Simularea este organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, în perioada  4 – 7 martie, cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvență redusă).

Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Simulare Bacalaureat 2024: calendarul testărilor

4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Vezi BACALAUREAT 2024: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a XII-a, publicate de minister. Variante pentru pregătirea la examen

Simulare Bacalaureat 2024: reguli la testări

Probele scrise începe la ora 9.00, când vor fi distribuite subiectele.

Elevii vor avea acces în săli până la ora 8.30. Aceștia vor fi distribuiți câte unul în bancă, în ordine alfabetică.

Simulare Bacalaureat 2024 în Alba. SUBIECTELE și BAREMELE la Română. Cerințele primite de elevii din clasele XII-XIII

Elevii completează, în colțul din dreapta sus al foii tipizate, datele personale. Anonimizarea se face automat în platforma estinată evaluării digitalizate.

Pentru rezolvarea subiectelor, aceștia au la dispoziție cel mult trei ore din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare.

La prima probă susţinută, elevilor le vor fi distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele. Pe baza acestor coduri vor afla ulterior rezultatele obţinute.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale din acest an sunt publicate zilnic, la ora 15,00.

Corectarea lucrărilor

La finalizarea lucrărilor, asistenții din sală scanează lucrările. Trei elevi rămân în sală până la finalizarea procedurii de scanare. Elevii părăsesc sala fără a primi subiectele.

Lucrările scanate și încărcate pe platformă sunt repartizate, aleatoriu, către doi profesori evaluatori.

Dacă există o diferență mai mare de un punct între notele date de aceștia, lucrarea este transmisă automat și aleatoriu altor doi profesori, în platformă.

Nota finală pe lucrare va fi o medie a notelor, după eliminarea a două note extreme date de profesori.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă.

Rezultatele

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat. Se utiliează codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin:

  • discuţii individuale cu elevii
  • dezbateri la nivelul clasei
  • şedinţe cu părinţii
  • și la la nivelul consiliului profesoral

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax