Connect with us
Publicitate

Actualitate

Profesorii vor fi plătiţi pentru participarea în comisiile de la examenele naţionale

Publicat

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Oana Badea

Inspectorii şcolari generali au aflat, marţi, în cadrul unei videoconferinţe la care a participat şi secretarul de stat Oana Badea, că personalul didactic va primi bani în plus pentru că participă în comisii la examenele naţionale de absolvire.

Oana Badea a făcut referiri privind modul de plată al personalului didactic care face parte din comisiile pentru evaluarea naţională a elevilor clasei a VIII-a, pentru examenul naţional de bacalaureat şi pentru examenele de absolvire sau certificare a competenţelor profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal – sesiunile anului 2011: „Ministerul Educaţiei este conştient de importanţa implicării cadrelor didactice în examenele naţionale. De aceea, personalul didactic responsabil de buna derulare a a examenelor naţionale, pentru efortul suplimentar depus, va fi răsplătit suplimentar. Spre deosebire de anul trecut, sarcini neremunerate sunt acum cuprinse în ordinul care reglementează plata cadrelor didactice implicate în examenele naţionale (bacalaureat – comisiile județene sau regionale de contestații, evaluare națională – comisiile din unitățile de învățământ, comisiile din centrele zonale de evaluare)”, a precizat Oana Badea.
În acest sens au fost emise OMECI nr. 4.363/01.06.2011  și OMECI nr. 4364/01.06.2011.

Aşadar, preşedintele comisiilor din centrele de examen va primi 400 lei (la o comisie de până la 450 de candidaţi) şi 425 lei (comisie de peste 450 elevi). Vicepreşedintele, secretarul şi membrii vor primi cate 275 de lei, în timp ce asistenţii sunt recompensaţi cu 25 lei/zi.

La comisiile din centrele zonale de evaluare tarifele sunt ceva mai ridicate. Astfel, un preşedinte de comisie (până la 1.000 de candidaţi) va primi 600 lei iar unul care va avea peste 1.000 de elevi va primi 625 lei. Vicepreşedinţii acestor comisii vor primi 350 lei, secretarii – 300 lei, membrii – 275 lei iar profesorii evaluatori vor primi 4 lei pe lucrare.

În videoconferiţă s-au mai făcut precizări privind metodologiile de aplicare a Legii Educaţiei. Oana Badea a precizat că acestea sunt rezultatul consultării mai multor parteneri de dialog: „Metodologiile sunt un produs ce înglobează aportul societăţii civile şi a reprezentanţilor sistemului de educaţie, armonizat de experţii MECTS. Aşteptăm în perioada dezbaterii publice un feed-back puternic din teritoriu, iar inspectoratele judeţene joacă un rol important în acest sens.”

Astfel, secretarul de stat le-a cerut inspectorilor şcolari să promoveze la nivel local proiectele de metodologii şi să pună la dispoziţia reprezentanţilor din sistem o adresă electronică la care să fie transmise toate observaţiile şi recomandările acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate