Connect with us
Publicitate

Eveniment

Interlopi din ALBA şi alte judeţe, cu mandate de AREST preventiv, după percheziţiile în noul dosar al utilajelor furate din Franţa

Publicat

vlcsnap-error488 Şapte inculpaţi au primit mandate de arest, în urma percheziţiilor DIICOT din 9 iunie, din Alba şi alte şapte judeţe. Decizia a fost luată la Tribunalul Timiş, în dosarul în care bărbaţi din Alba Iulia şi din alte zone ale ţării sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt de utilaje agricole din Franţa.

Cinci dintre inculpaţi au primit mandate de arest preventiv, iar pentru doi s-a decis măsura arestului la domiciliu. Este vorba despre Cosmin Tiberiu Takacs, Florin Marius Necreală, Adrian Ciprian Popa, toţi trei din Alba, respectiv Cornel Daniel Cunţan (fost Irimia, zis „Banatu”), Mirel Florin Oniga (zis „Salam”), Ionel Catrinoi (zis „Piticu”) şi Nicolae Raicu. AICI, decizia instanţei, care poate fi contestată la Curtea de Apel.

Florin Marius Necreală este un interlop din Alba Iulia cercetat şi judecat în dosare pentru infracţiuni cu violenţă. De asemenea, Cosmin Tiberiu Takacs este tot un interlop din Alba, condamnat cu suspendare într-un dosar pentru lovire.

Reamintim că în 9 iunie, procurori DIICOT şi poliţişti de la BCCO au derulat 30 de percheziţii în județele Alba (10 percheziţii), Timiş, Bihor, Hunedoara, Prahova, Arad, Bacău şi Suceava, la persoane ce au constituit o grupare infracţională suspectată de furt de utilaje agricole din Franţa.  Potrivit IPJ Alba, acţiunile s-au desfăşurat în două cauze, sub coordonarea procurorilor DIICOT şi ai unităţilor de parchet din Bacău, Suceava, Alba şi Bihor. Reţeaua opera încă din 2013.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că mai multe persoane de cetățenie română din județele Timiș și Alba au constituit un grup infracțional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăți comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României și vândute la o valoare modică.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro.

În cauză se efectuează cercetări faţă de 17 suspecţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, divulgarea informațiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire, favorizarea făptuitorului.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au fost audiate, în 9 iunie, 20 de persoane.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Percheziţii DIICOT în Alba şi alte ŞAPTE judeţe, la o reţea de hoţi de utilaje agricole din UE. Prejudiciu de peste un milion de euro

Dosarul este similar cu unul mai vechi instrumentat de DIICOT Alba Iulia şi în care s-au pronunţat recent sentinţa finală. În total, 27 dintre inculpaţi au fost condamnaţi pentru constituire grup infracţional organizat, furt calificat, tăinuire sau alte infracţiuni. 16 dintre inculpaţi au primit pedepse principale cuprinse între 3 ani şi 2 luni închisoare până la 11 ani închisoare cu executare, iar 11 inculpaţi (care nu aveau antecedente penale) la pedepse principale cuprinse între 1 an şi 2 luni până la 4 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor.

Vezi şi Condamnările din Dosarul Utilajelor Furate: Peste 100 de ani de închisoare pentru 26 de inculpaţi. Decizia de la Înalta Curte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate