Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiție de peste 1,1 milioane de lei pentru alimentarea cu apă potabilă a satului Deal din comuna Câlnic. Licitație, în SEAP

Publicat

Locuitorii satului Deal din comuna Câlnic vor beneficia în curând de o rețea de alimentare cu apă potabilă, realizată printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei. 

Primăria Câlnic a lansat luni, 12 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Alimentare cu apă potabilă în localitatea Deal”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.117.634,94 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, localitatea Deal din comuna Câlnic nu dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă. Sursele de apă existente (fântâni dispuse în curți), sunt deficitare sub aspectul potabilității apei şi al debitului. Apa din aceste surse nu corespunde cerințelor de potabilitate, pentru dezvoltarea localităților fiind indispensabilă punerea în funcțiune a unui sistem de alimentare cu apă care să asigure apa potabilă în condiții de calitate și la parametrii corespunzători.

Investiția vizează realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă, în vederea controlării calității apei și al prevenirii fenomenelor de poluare a factorilor de mediu.

Rețeaua de alimentare cu apă a localității Deal se va realiza prin următoarea schemă generală:

  • sursa de apă (din rezervorul de 150 mc existent la limita dintre comuna Câlnic și Săsciori;
  • conducta de distribuție apă potabilă din polietilenă de înaltă densitate PEHD de 110 mm pe o lungime de 1.440 m, polietilenă de înaltă densitate PEHD de 90 mm pe o lungime de 1.510 m, polietilenă de înaltă densitate PEHD de 63 mm pe o lungime de 740 m și polietilenă de înaltă densitate PEHD de 50 mm pe o lungime de 420 m.
  • branșamentele vor fi executate din conductă de polietilenă de înaltă densitate PEHD de 25 mm în lungime de 1.260 m și 252 bucăți cămine de branșament complet echipate.

Principalele obiective ale realizării investiției sunt:

  • asigurarea apei potabile în regim de funcționare permanent (24 h/zi);
  • extinderea rețelelor de alimentare cu apă potabilă;
  • asigurarea evacuării apelor uzate menajere în stația de epurare existentă;
  • extinderea rețelelor de canalizare; reducerea poluării solului, aerului şi apei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate