Connect with us
Publicitate

Actualitate

Până în 14 martie, evaluarea psihosomatică a copiilor pentru înscrierea în CLASA PREGĂTITOARE. Detalii pentru părinţi

copii elevi scoala clasa

Publicat

În perioada 22 februarie – 14 martie, se desfăşoară evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor, pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

Potrivit metodologiei MEN, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Citește și ÎNSCRIEREA la şcoală în 2017. De LUNI se pot completa cererile pentru clasa pregătitoare. CALENDARUL şi detalii

Prima etapă de înscriere a copiilor în învățământul primar (completarea/ depunerea cererilor) începe în data de 27 februarie și se încheie în data de 16 martie.

„Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea (..) arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță în grupa mare”, se arată în metodologie.

Totodată, în cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, inspectoratele școlare /unitățile de învățământ vor consilia părinții privind nevoia de a lua decizii în interesul educațional al copilului și îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluționată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

„În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscriși în grupa mare din învățământul preșcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat”, se mai arată în metodologie.

IŞJ Alba a publicat componenţele comisiilor din judeţul Alba, de evaluare psihosomatică a copiilor.

Evaluările se fac pe bază de programare la numerele de telefon ale unităţilor de învăţământ în care vor funcţiona comisiile.

Documentele necesare sunt copii după actele de identitate ale părinţilor, respectiv copie după certificatul de naştere a copilului. Copilul va fi însoţit, în mod obligatoriu, de către unul dintre părinţi, în prezenţa căruia se va desfăşura evaluarea psihosomatică.

Părintele poate apela, pentru realizarea evaluării, la oricare dintre centrele de evaluare constituite la nivelul judeţului.

Vezi: 1022_CJRAE- Centre de Evaluare Psihosomatica 2017

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate