Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Alba Iulia s-a înfiinţat primul grup „Alcoolici anonimi”. Consiliere şi sprijin de specialitate pentru persoanele dependente de alcool

Publicat

La Alba Iulia funcţionează, din această săptămână, primul Grup „Alcoolicii Anonimi”, prin care persoanele dependente de alcool au acces la consiliere şi sprijin de specialitate. Grupul, înfiinţat prin intermediul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, va funcţiona la Aşezămâtul Social „Sfântul Meletie” din municipiu şi se va întâlni în fiecare marţi, de la ora 18.00. În această săptămână, grupul a avut prima întâlnire.

Grupul „Alcoolicii Anonimi” completează serviciile oferite de Centrul de Consiliere şi Terapie pentru Alcoolici pe care Filantropia Ortodoxă Alba Iulia l-a înfiinţat în urmă cu mai mulţi ani. Centrul va oferi întâlniri motivaţionale prin Grupul AA, un program de consiliere şi sprijin de specialitate pentru alcoolici şi un program de sprijin pentru familiile persoanelor dependente de alcool.

Prima întâlnire a Grupului „Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia a avut loc în această săptămână şi la aceasta au participat persoane dependente de alcool din municipiu, dar şi alcoolici din întreaga ţară care au reuşit să se vindece de această boală cu ajutorul întâlnirilor motivaţionale din cadrul grupurilor AA. Întâlnirea s-a bucurat de participarea unuia dintre susţinătorii mişcării „Alcoolicii Anonimi” în România, Floyd Frantz, un alcoolic recuperat din SUA. Floyd, cum este cunoscut de dependenţi de alcool din grupurile AA, încearcă în prezent să facă misiune pentru a-i sprijini pe semenii săi care se luptă cu patima alcoolului.

„Am început să beau când eram adolescent şi imediat problemele au început să curgă odată cu băutura. Am cunoscut <AA-ul> toată viaţa, dar nu m-am gândit vreodată că aş avea nevoie de ajutor. Într-o zi mi-am dat seama că nu mai consumam eu alcoolul, ci alcoolul începuse să mă consume pe mine. Aveam credinţa în Dumnezeu, dar nu ştiam dacă Dumnezeu mai credea în mine. Într-o seară, i-am cerut ajutorul. Primul pas a fost să merg la Alcoolicii Anonimi şi să admit că eram alcoolic”, a povestit Floyd Frantz despre experienţa sa ca alcoolic.

-->

El a promis că va încerca să vină la întâlnirile care vor urma ale Grupului AA din Alba Iulia.

Printre invitaţii de la prima întâlnire a Grupului AA din Alba Iulia s-au numărat şi directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba Marius Schiau, directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, Delia Cristescu, coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Claudiu Duşa şi Claudiu Stefani – cadru didactic la Catedra de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La rândul său, preşedintele Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, pr. Nicolae Călin Ignat, a dat asigurări că Grupul AA va primi întreaga susţinere de care are nevoie din partea asociaţiei.

Grupul „Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia va funcţiona în cadrul Aşezămâtului Social „Sfântul Meletie” din municipiu şi se va întâlni în fiecare marţi de la ora 18,00. Detalii pot fi obţinute de la coordonatorul grupului: Lucian  – 0757/ 354504.

Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi si femei care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de boala alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. Primul grup AA s-a născut la Akron, Ohio, în iunie 1935.

În România înainte de 1989 autorităţile nu au permis funcţionarea Alcoolicilor Anonimi. În februarie 1991 la Timişoara s-a constituit primul Grup AA din România.

Alcoolismul este o boală, nu un viciu. Este o boala progresivă, fizică, mentală şi spirituală, incurabilă, marcată de obsesia de a bea, în ciuda răului fizic produs de consumul de alcool. În prezent, potrivit statisticilor, România se află pe locul 2 în Europa, după Irlanda, în ceea ce priveşte consumul excesiv de alcool, transmit iniţiatorii proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax