Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Lactate comercializate în Alba, retrase de pe piață de către inspectorii ANPC. Amenzi de 1,3 milioane lei la nivel național


Publicat

14 tone de lapte şi produse lactate în valoare de peste 200.000 lei au fost retrase temporar de pe piaţă de inspectorii ANPC. În urma unui control, aceştia au constatat că un sfert dintre eşantioanele de lapte şi produse lactate pentru care s-au făcut analize conţineau grăsime lactată sau sare în cantităţi diferite faţă de cele impuse prin acte normative sau declarate de producători prin etichetare.

De asemenea, în unele produse s-au găsit aditivi contrar prevederilor legale în vigoare şi proteine mai multe decât cele declarate. Inspectorii ANPC au dat 505 amenzi în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

Nereguli constatate în județul Alba sau la produse fabricate în județul Alba:

În cadrul controalelor, au fost constatate nereguli privind neîncadrarea produselor în parametrii fizico-chimici. 26 % dintre eșantioanele prelevate de produsele lactate existente la comercializare prezentau parametrii fizico-chimici neconformi, respectiv, cu conținuturi de grăsime lactată, umiditate sau sare diferite față de cele impuse prin acte normative sau declarate de producători prin etichetare:

În 62% dintre județe se comercializau lapte de consum și produse lactate în afara datei durabilității minimale, respectiv  a datei  limită de consum  stabilite  de  producători. Conform prevederilor legale în vigoare, operatorii economici sunt obligați să comercializeze  numai produse în cadrul datei durabilității minimale, respectiv a datei limită de consum stabilite de producători.

Produse cu data durabilității minimale/data limită de consum depășită au fost identificate în județele Hunedoara, Neamț, Botoșani, Suceava, Alba, Covasna, Harghita, Brăila, Dâmbovița.

Utilizarea de denumiri sub care se vând produsele, eronate, incomplete sau alese astfel încât să inducă în eroare consumatorul asupra naturii reale a produsului:

În județul Alba, inspectorii au găsit brânză frământată în burduf, deși în compoziția produsului se regăsește doar caș și telemea din lapte de vacă, și nu caș de oaie – ingredient specific produsului brânză burduf,  iar pe eticheta de prezentare a produsului era menționat „Brânză de burduf în membrană”. De asemenea, se comercializa produsul sub denumirea „Brânză de burduf”, 300 gr/buc, deși în lista de ingrediente nu era menționat caș din lapte de oi, ci doar din lapte de vacă.

Lipsa înscrierii procentului ingredientului care apare în denumirea produsului sau înscrierea neconformă a acestuia:

Județul Alba – brânză topită, diferite sortimente cu ciuperci, șuncă, smântână, ceapă, fără a se menționa în lista ingredientelor cantitatea în procente din respectivul ingredient.

În județul Galați a fost găsit unt de masa B  65% grăsime, produs în județul Alba la care nu corespundea inscripția de pe ambalaj la parametrul “conținut de grăsime”, determinându-se 61,2%, față de prevăzut 65%, fapt confirmat de laboratorul LAREX Galaţi.

Potrivit unui comunicat transmis de CJPC Alba:

„În perioada 10.06 – 20.06.2014, CJPC ALBA a desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, a untului şi a brânzeturilor.

Date statistice:

Număr operatori economici controlaţi: 35

Cantitate controlată : 1631,45 (kg, l)

Cantitate cu abateri: 77,74 kg

Cantitate oprită temporar 66,14kg/1071 lei

Cantitate oprită definitiv 11,6 kg/143 lei

Sancţiuni: 11 amenzi/24500 lei, avertismente: 12

II. Acţiunea de control a urmărit, în principal, următoarele aspecte:

1. CALITATEA PRODUSELOR (lapte de consum, produse lactate acide, unt, smântână, brânzeturi)

1.1. – încadrarea în data durabilităţii minimale/data limită de consum, declarate de producător:

– produsul creminos cu unt (0,4 kg cu 6 lei ) este expus la comercializare produsul cu termen de valabilitate depăşit. Produsul a fost oprit definitiv de la comercializare.

iaurt (2 kg cu 15 lei) este expus la comercializare cu termen de valabilitate depăşit. Produsul a fost oprit definitiv de la comercializare.

iaurt, mascarpone (în total 1 kg cu 17 lei) erau expuse la comercializare cu termen de valabilitate depăşit (iaurt de 9 zile, mascarpone de 23 zile). Produsele au fost oprite definitiv de la comercializare.

2. INFORMAREA CONSUMATORILOR

Modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor comercializate:

2.1. – respectarea prevederilor legale de etichetare generală a produselor alimentare conform HG 106/2002 privind etichetarea alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare:

– produsele telemea de bivoliţă, telemea de oaie, urda oaie şi caş de oaie (în total 7,55 kg cu 150 lei), telemea de vacă (1,7 kg cu 12,70 lei), brânză frământată (1 kg cu 17 lei), erau expuse la comercializare sub forma de vrac fără a se informa pe eticheta de prezentare despre termenul de valabilitate al produselor. Produsele au fost oprite temproar de la comercializare.

– produsele lapte de consum (6 l/22 lei) şi brânză de burduf (2 kg/36 lei), erau expuse la comercailizare preambalate fără a se informa despre cantitatea netă a produselor. Produsele au fost oprite temproar de la comercializare.

– produsele Brânză topită diferite sortimente (cu ciuperci, cu şuncă, cu smântână, cu ceapă), total 10,5 kg cu 209 lei, care apar în denumirea sub care se comercializează produsul fără a se menţiona în lista de ingrediente cantitatea în procente din respectivul ingredient. De exemplu Brânza tipită cu şuncă are menţionat în lista de ingrediente „mix condimente cu gust de şuncă”. Produsele au fost oprite temproar de la comercializare.

– produsul aliementar Lacteea (0,3 kg/13 lei) preambalat se comercializeaza fără indicarea datei limită de consum in lista elementelor de informare caracterizare. Produsele au fost oprite temproar de la comercializare.

– produsele caş de vacă şi urdă (în total 6,5 kg cu 92 lei) se comercializeaza fara indicarea termenului de valabilitate.

– produsul „brânză frământată în burduf” (10 kg/200 lei) este expus la comercializare deşi în compoziţia produsului se regăseşte doar caş şi telemea din lapte de vacă, nu şi caş de oaie –ingredient specific produsului brânză burduf iar pe eticheta de prezentare a produsului este scris „Brânză de burduf în membrană”. Deasemenea se comercializează produsul „Brânză de burduf” ambalat în batoane plastic 300 gr/buc deşi în lista de ingrediente nu este menţionat caş din lapte de oi ci doar din lapte de vacă.

– brânză proaspătă de vacă Clever, brânză proaspătă de vacă şi cremă de brânză Frischa fără a fi însoţite de traducerea în limba română a principalelor elemente de identificare caracterizare (denumire produs, ingrediente). Deasemenea se comercializa Iaurt Yogobella cu fructe de pădure fără a se declara cantitatea din ingredient exprimat în procente.

– nu se indică cantitatea în procente a ingredientului în lista de ingrediente nici la produsul Băutură lactată cu gust de căpşuni şi cu gust de banane (3,6 l/33 lei).

– smântână 25 % vrac (8 kg/104 lei) având trecut pe eticheta de prezentare termenul de valabilitate 20.06.2014 iar în certificatul de calitate şi conformitate este menţionată data fabricaţiei 22.05.2014 cu termen de valabilitate 10 zile, însemnând că data limită de consum nu coincide cu cea menţionată pe eticheta de prezentare. Acelaşi tip de deficienţă s-a constatat şi la produsul telemea nesărată de vacă, urdă dulce vrac (în total 13,14kg/180 lei). Produsele au fost oprite temproar de la comercializare.

2.2. – respectarea elementelor suplimentare de etichetare conform Regulamentului (UE) NR. 1308/2013 {ANEXA VII – Definiţii şi denumiri privind laptele şi produsele lactate menţionate partea III, partea IV, partea VII- materii grase, Apendice II} -Nu s-au constatat abateri.

2.3. – în cazul înlocuitorilor de produse lactate [produse fabricate din lapte şi grăsimi de altă natură decât cea lactată (vegetală sau animală)], nu este permisă utilizarea denumirilor aferente produselor lactate („Brânză”, „ Caşcaval” „produs FETA”, „produs tip FETA”, “iaurt”, etc.):

– produsul „Specialitate albă Daneză pe bază de lapte de vacă şi grăsimi vegetale DELIS” (3kg cu 40,5 lei) nepreambalat este expus la comercializare avand pe eticheta de prezentare “produs FETA‟. Produsul a fost oprit temproar de la comercializare.

3. Modul de afişare a preţurilor pe unitatea de măsură în cazul produselor comercializate în vrac, şi a preţului pe unitatea de măsură ( lei/kg) şi a preţului de vânzare în cazul produselor prembalate:

– mai multi operatori economici nu informau despre preţul pe unitatea de măsură la produse lactate preambalate în cantităţi diferite de unitatea de măsură (brânză topită, unt, iaurt, smântână),

precum si fără indicarea preţuluilor de vânzare vizibil, uşor de citit.

Alte abateri :

– diferite produse lactate (smântână 25%, smântână 18%, smântână 12%, telemea superioară, telemea proaspătă, mozarella, lapte 1,8%) la super ofertă fără a se preciza perioada în care este valabilă această super ofertă (când a început, până când este valabilă) dacă se referă la stocul disponibil în magazin sau produsele sunt reaprovizionabile. Nu se precizează preţul vechi al produselor menţionate.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Un câine căzut în zona barajului Mihoești, salvat de pompieri. A intervenit un echipaj din Câmpeni

Publicat

Pompierii din Câmpeni au avut recent o misiune mai puțin obișnuită.

Au fost chemați să intervină pentru salvarea unui cățel care căzuse în zona barajului Mihoești.

Au intervenit cu o scară și au reușit să salveze animalul speriat.

Potrivit unor surse locale, acesta fusese abandonat în zonă.

Câinele a fost recuperat și este în afara oricărui pericol.

sursă foto: Facebook

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Actul sexual cu un copil sub 14 ani va fi încadrat ca viol. Proiect la Parlament

Publicat

violenta femeie familie

Orice act sexual cu un minor sub 14 ani va fi încadrat la infracțiunea de viol, potrivit unui proiect de lege depus, miercuri, la Parlament.

Proiectul de act normativ urmărește evitarea unor situații în care inculpații primesc pedepse din sfera actului sexual cu un minor, unde există posibilitatea primirii unor pedepse cu suspendare.

„Statul român consideră că minorii trebuie să împlinească vârsta de 14 ani pentru a beneficia de buletin și de drepturile cetățenești, însă legislația este mult mai permisivă atunci când se raportează la agresiunea de viol, care este încadrată de cele mai multe ori ca fiind un act sexual cu un minor.

Pentru a argumenta faptul că fetele de 10-14 ani au consimțit la întreținerea relațiilor sexuale, au fost folosite elemente precum faptul că nu au țipat, nu au spus părinților, au fost îmbrăcate provocator sau i-au însoțit pe bărbați fără să realizeze ce va urma.

Prin condamnarea statului român la CEDO în 2016, România a intrat într-un proces de supraveghere pentru incapacitatea de a dezvolta o practică judiciară consacrată și uniformă în legătură cu noțiunea de consimțământ în cazurile de infracțiuni sexuale cu minori”, arată inițiatorii.

Violatorii să nu mai primească pedepse cu suspendare

„Studiile demonstrează că un copil cu vârsta între 11 și 14 ani nu are capacitatea să înțeleagă implicațiile și consecințele unui act sexual, deci nu își poate exprima consimțământul în mod real în fața unor agresori cu vârste de 3 ori mai mari decât el.

Este necesară modificarea Codului Penal astfel încât să nu mai existe posibilitatea ca infracțiunea de viol asupra unui minor sub 14 ani să fie preschimbată în infracțiunea de act sexual cu un minor și un copil de 11 ani sa fie violat de un adult de 52 de ani, iar instanța să considere că avem de-a face cu un consimțământ al acelui copil.

Am depus acest proiect tocmai pentru a ne asigura că violatorii nu vor mai primi pedepse cu suspendare, iar situațiii precum cea expusă mai sus nu vor mai exista. Este de datoria noastră să ne protejăm copiii, iar agresorii sexuali trebuie pedepsiți drastic în orice context, cu atât mai mult atunci când e vorba de pedofilie”, afirmă Monica Berescu, deputat USR PLUS și unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

Co-inițiatori ai acestei modificări legislative sunt și Anca Dragu, președinta Senatului României, precum și deputații USR PLUS Oana Țoiu și Andrei Lupu.

Raportul Inspecției Judiciare din 2021 vine și reiterează concluzia CEDO din 2016 și anume că nu există o practică consacrată și uniformă în legătură cu noțiunea de consimțământ în cazurile de infracțiuni sexuale cu victime minore. În funcție de parchetul sau instanța la care ajunge cazul unei victime cu vârsta sub 12 ani, el poate fi judecat fie ca act sexual cu minor fie ca viol.

„Odată ce această lege va fi adoptată în România, automat orice act sexual cu un minor sub 14 ani va fi considerat viol, cu o singură excepție, când între cei doi există o diferență de 3 ani. Dacă până acum aveam condamnări doar pentru 3.000 de cazuri din 18.000 de sesizări ale unor infracțiuni sexuale cu victime minore, condamnări pentru infracțiuni mai puțin grave, precum actul sexual cu un minor, odată cu adoptarea acestei legi va crește și gravitatea pedepselor prin încadrarea diferită a faptelor”, declară Andrei Lupu, deputat USR PLUS și membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

USR PLUS consideră că această modificare a legii este esențială pentru că, în ultimii 5 ani, 2.037 de dosare cu privire la infracțiunea de act sexual cu un minor au ajuns în instanțele românești, în aproximativ 50% dintre acestea victimele având vârsta sub 15 ani. În aceeași perioadă, au fost judecate 355 de dosare de viol în care victima avea sub 16 ani.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

MARȚI: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Delegație în Muntenegru, înființarea Direcției Creșe și alte proiecte

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia sunt convocați marți, 28 septembrie, de la ora 13.00, în ședință ordinară, cu 37 de proiecte pe ordinea de zi.

Vor avea de aprobat, printre altele, reorganizarea mai multor servicii subordonate, înființarea Direcției Creșe, documentația PUZ pentru construirea centrului comercial, programul ”Voucher educațional” în anul școlar 2021-2022, cooperare cu universitatea și muzeul din Alba Iulia pentru promovarea patrimoniului istoric, delegație a primăriei în Muntenegru, finanțare pentru sărbătorirea zilei eroilor Horea, Cloșca și Crișan.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe anul 2021

2. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcţii al Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, începând cu data 1 octombrie 2021

3. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și statului de funcții al serviciului public Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, urmare reorganizării, începând cu data de 1 noiembrie 2021

4. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și statului de funcții al serviciului public „Serviciul Comunitar pentru Cadastru și Agricultură”, aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, urmare reorganizării, începând cu data de 1 noiembrie 2021

5. Proiect de hotărâre privind  modificarea organigramei și statului de funcții al serviciului public „Administrarea patrimoniului local”, aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, urmare reorganizării, incepand cu data de 01 ianuarie 2022

6. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și statului de funcții al Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, urmare reorganizării, începând cu data de 1 ianuarie 2022

7. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Căminului pentru persoane vârstnice Alba Iulia din subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia, urmare promovării în grad profesional

8. Proiect de hotărâre privind înființarea Direcției Creșe, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia, a statului de funcții, a organigramei și al Regulamentului de organizare și funcționare al acesteia

9. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 45/2018 a Consiliului local (statul de funcții al Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia și salariile personalului)

10. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Alba Iulia în Consiliile de administrație aleunităților de învățământ preuniversitar cu persoanlitate juridică de pe raza municipiului Alba Iulia pentru anul școlar 2021-2022

11. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei Hotărârii nr. 327/2021 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia (ajutor financiar familiilor copiilor care nu au obținut un loc la creșă, indemnizația destinată pentru creșterea nepotului/ nepoților)

12. Proiect de hotărâre privind cuantumul cotizației pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de Cooperare între Municipiul Alba Iulia, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Muzeul național al Unirii din Alba Iulia privind promovarea patrimoniului istoric al Municipiului Alba Iulia

14. Proiect de hotărâre privind alocarea unor sume de bani pentru marcarea zilei de 2 noiembrie, ziua eroilor martiri Horea, Cloșca și Crișan

15. Proiect de hotărâre privind deplasarea unei delegații a municipiului Alba Iulia în municipiul Cetinje din Republica Muntenegru, în prioada 2 –6 octombrie 2021

16. Proiect de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale din cadrul Hotărârii nr. 333/31.08.2021 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia (proiectul ”IRIS – Integration of Roma Through Innovative Skills”)

17. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea nr. 194/2020 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia (ansamblu urban cartier Gheorghe Șincai)

18. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii nr. 255/2021 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia (gospodărire locală și sancțiuni)

19. Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii nr. 261/29.06.2021 a Consiliului local în sensul admiterii cererii înregistrate la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia sub nr. 87209/28.07.2021, formulată de Lazăr C.G.

20. Proiect de hotărâre privindaprobarea planului urbanistic zonal: ”Elaborare PUZ – construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietoale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parțială în intravilan”

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic de detaliu: ,,Construire hale depozitare produse industriale”

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea volumului masei lemnoase care se va recolta şi valorifica în cursul anului 2021 din fondul forestier  proprietate publică a Municipiului Alba Iulia şi aflat în administrarea Ocolului Silvic Sebeş R.A.

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii temporare a unor imobile – teren, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia în administrarea Consiliului Județean Alba

24. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate a municipiului Alba Iulia – domeniul privat, asupra unor imobile (terenuri), situate în Alba Iulia

25. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate a municipiului Alba Iulia – domeniul public, asupra unor imobile (terenuri), situate în Alba Iulia str. Modena, str. Padiș, str. Curcubeului, str. Gârda

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii termenului contractului de concesiune nr. 32.403/2018 încheiat între municipiul Alba Iulia și Briscan G.C.

27. Proiect de hotărâre privind transmiterea fără plată a dreptului de proprietate asupra imobilului (teren) situat în municipiul Alba Iulia, str. Ștefan cel Mare, FN, către Parohia Ortodoxă Română ”Sf. Antonie cel Mare” Alba Iulia

28. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei făcute municipiului Alba Iulia asupra unui imobil (drum), situat în Alba Iulia, strada Nucet

29. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei  făcute municipiului Alba Iulia asupra unui imobil (drum), situat în Alba Iulia, strada Modena

30. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei  făcute municipiului Alba Iulia asupra unui imobil (drum), situat în Alba Iulia, strada Hațeg

31. Proiect de hotărâre cu privire la propunerea de atribuire prin ordin al prefectului a cotei de 90 mp teren intravilan înscris în CF. nr. 73306 – Alba Iulia cu nr.topo.591/1 situat în Alba Iulia str. Rîndunelelor nr. 2, în favoarea lui Iancu N.

32. Proiect de hotărâre cu privire la propunerea de atribuire prin ordin al prefectului a cotei de 92/186 mp teren intravilan înscris în CF. nr. 96091 –C1-U1 Alba Iulia cu nr.topo.1908/15/3/1/I situat în Alba Iulia str. Decebal nr.16, ap.1 în favoarea lui Crișan C.

33. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate a municipiului Alba Iulia – domeniul public asupra unor imobile, str. Carpenului și Garoafei – Pâclișa

34. Proiect de hotărâre privind parcelarea unui imobil situat în Oarda, zona Cîrligățea

35. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate al municipiului Alba Iulia – domeniul public asupra unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, str. Olteniei

36. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă care va conduce lucrările  Consiliului local al municipiului Alba Iulia  în perioada octombrie –decembrie  2021

37. Proiect de hotărâre aprobarea derulării și finanțării, din bugetul local al municipiului Alba Iulia, a programului ”Voucher educațional”, în anul școlar 2021 -2022

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Construcția noului MALL la Alba Iulia. Documentația PUZ, la aprobat în Consiliul Local

Publicat

Planul Urbanistic Zonal pentru noul mall „Alba Iulia Value Center” care urmează să fie construit în zona Bărăbanț, pe malul râului Ampoi, la ieșirea din oraș, spre Cluj-Napoca intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 28 septembrie.

Documentația a fost în consultare publică până în 10 septembrie.

Proiectul PUZ prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness și amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile și pietonale, spații verzi.

Se propune amenajarea unui spațiu verde public, cu acces nelimitat, pe terenul adiacent loturilor din PUZ.

Solicitantul documentației este PK Topaz SRL.

Proiectul PUZ include mențiuni despre construcții și amenajări.

În zona mixtă se vor desfășura activități de comerț, servicii și alimentație publică, iar construcția va avea parter și trei etaje.

Se va amenaja sens giratoriu cu acces clienți din strada Alexandru Ioan Cuza. Altă variantă acces va fi din strada Fabricii.

AICI, documentația.

Noul Mall de la Alba Iulia va genera 600 de noi locuri de muncă

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour.

În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare.

Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Firma PK Topaz SRL din București a solicitat Primăriei Alba Iulia, în data de 27 aprilie 2020, un certificat de urbanism pentru elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, centru wellness, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parcelă în intravilan.

Proiectul inițial includea circa 1500 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Alexandru Ioan Cuza, celălalt pe strada Fabricilor).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate