Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legea pentru înființarea ”DNA-ului pădurilor”, scoasă de pe ordinea de zi de la Senat, la propunerea PSD. Care este motivul

Publicat

Propunerea legislativă a USR privind înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), supranumită ”DNA-ul pădurilor”, a fost scoasă miercuri de pe ordinea de zi a plenului Senatului, unde aștepta dezbaterea și votul final, și retrimisă la Comisiile de specialitate pentru un raport suplimentar.

Decizia a fost luată de liderii grupurilor parlamentare din Senat, la propunerea PSD, care a invocat, potrivit unor surse parlamentare, dubii cu privire la folosirea fondului de un milion de lei aflat la dispoziția DIIM pentru plata investigatorilor aflați sub acoperire, a informatorilor și colaboratorilor acestora, potrivit G4.media.ro. 

De altfel, senatorul USR Mihai Goțiu, unul dintre inițiatorii legii, a criticat pe Facebook scoaterea proiectului de pe ordinea de zi.

”Mafiile Pădurilor, Apelor și Deșeurilor din România au reușit să amâne, cu o săptămână, votul din Senat pentru înființarea DNA-ului Pădurilor (…) Mafia Pădurilor a căpătat păsuire de o săptămână, dar legea va trece, iar oamenii vor avea ocazia să vadă, la vot, cine e pe statele de plată ale celor care distrug pădurile, apele și aerul țării, și cine îi reprezintă, cu adevărat, pe toți cetățenii și interesele lor legitime.

Cine se gândește doar la interesul și buzunarul personal, și cine la viața sănătoasă a copiilor și nepoților noștri”, a scris Goțiu pe Facebook.

Inițiativa a fost deja adoptată de Camera Deputaților, iar Senatul este forul decizional în acest caz.

Potrivit proiectului, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu se înființează, în cadrul Parchetului general, ca structură specializată în combaterea infracțiunilor împotriva mediului înconjurător și își exercită atribuțiile pe întreg teritoriul României.

DIIM va fi condusă de un procuror-șef, iar în cadrul ei vor lucra minimum 295 de procurori, 40 de specialiști, 290 de ofițeri de poliție judiciară și alte 270 de persoane în posturi de personal auxiliar de specialitate.

Șefull DIIM urmează să fie numit la fel ca procurorul general al României și procurorii-șefi ai DNA și DIICOT: prin decret semnat de președintele României, la propunerea ministrului Justiției și cu avizul Secției pentru procurori a CSM.

Practic, noua unitate de parchet este o structură creată pe modelul DNA şi DIICOT, care să preia competenţa de soluţionare a tuturor infracţiunilor de mediu prevăzute în Codul Penal şi în legislaţia specială din domeniu.

sursă: G4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax