Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liberalii din Alba, „întristați” că o școală dintr-o suburbie a Alba Iuliei e „prea ca la țară”

Publicat

Prezent „fără un subiect anume” în conferința de presă de luni de la sediul PNL Alba, consilierul local Rareș Buglea le-a împărtășit jurnaliștilor „câteva impresii” din prima zi de școală, pe care a petrecut-o la școala generală din cartierul Oarda de Jos, instituție aflată în „foarte mare discrepanță” cu „școlile de fițe” din oraș, respectiv Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”. Puseul „socialist” al liberalului a fost susținut de colegii Gabriel Pleșa și Adrian Simion, care și-au exprimat, împreună, părerea că școlile ar trebui să fie aduse „la numitor comun”.

„La deschiderile festive ale școlilor la care am participat, adică la școala generală din Oarda de Jos și la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, am văzut o discrepanță foarte mare. Aerul a fost unul optimist în ambele școli, părinții și copiii bucuroși. La Oarda se vedea că unii părinți au făcut un sacrificiu imens să își trimită copii la școală în prima zi a noului an, îmbrăcați frumos și cu o floricică. La Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, unde există 7 clase pregătitoare și încă 7 clase I, din estimările unui părinte, profesor de matematică, suma care s-a cheltuit pe flori pentru învățători în prima zi a fost 8.500 lei, la clasele I-IV”, a spus Buglea.

„Observația” liberalilor s-a transformat, pe parcursul conferinței, în determinarea de a căuta date concrete, documente, de a porni o investigație pe acest subiect, pentru a determina de unde pornesc „discrepanțele” între școlile din Alba și să „ia măsuri” în funcție de rezultatele „anchetei”. „Grija și atenția autorităților trebuie să fie cât de cât egală. Nedreptatea nu are culoare politică”, a spus Buglea, completat de Gabriel Pleșa, care a adăugat că ar fi preferabil „să nu existe un tratament diferit pentru unii din managerii de școli față de alții”.

Cu o nemulțumire ce ezita între faptul că părinții copiilor de la unele școli sunt mai înstăriți ca alții, că unii directori sunt mai descurcăreți ca alții sau că autoritățile ar sprijini mai mult unele unități de învățământ din oraș, în detrimentul altora, liberalii s-au arătat convinși că școlile ar trebui aduse la un numitor comun, cu mijloace încă nedeterminate, cu toate că fenomenul discrepanței dintre centru și suburbie nu ar fi unul specific domeniului educației, ci este întâlnit în majoritatea instituțiilor de stat, de la spitale, administrație etc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. taz

    luni, 16.09.2013 at 15:52

    sunt surprins ca specimenele astea sunt capabile sa recunoasca o cladire ca fiind scoala.

  2. vali

    luni, 16.09.2013 at 19:22

    din cate stiu subiectul actual este Rosia Montana

  3. macedonski

    luni, 16.09.2013 at 21:21

    verzele astea fara idei… ce cauta astia oriunde ar fi??

  4. alin

    marți, 17.09.2013 at 02:02

    Priviti si scoala Ion Agarbiceanu unde curtea scolii este deplorabila

  5. carmen

    marți, 17.09.2013 at 10:36

    In Romania e asa. Cu cat buchetul de flori este mai mare si atentia va fi mai mare. Mentalitatea nu se va schmba niciodata.Ce pacat!

  6. Pipo

    miercuri, 18.09.2013 at 11:01

    Mai baieti ati uitat ca sunteti la putere ? S-au asta se vrea ca o autocritica ? Mai bine stateati acasa si numai faceati nici o conferinta de presa, ca v-ati batut singuri cuie in cap ( pardon talpa ).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax