Connect with us
Advertisement

Eveniment

Liga 4 are 16 echipe în sezonul 2023/2024. Când va avea loc tragerea la sorți pentru turul campionatului

Publicat

Numărul echipelor înscrise în Liga 4 a județului Alba a fost modificat de la 14 la 16.

Biroul Executiv al AJF Alba a hotărât în data de 18 iulie, printre altele, că în sezonul competițional 2023/2024 un număr de 16 echipe vor lua startul în Liga 4.

Este vorba despre CS Inter Unirea, CS CIL Blaj, CSC Fortuna Lunca Mureșului, CS Ocna Mureș, CS Adu Academy Șona, CSM Unirea Alba Iulia II, CS FC Lopadea Nouă, CS Limbenii Limba, ACS Spicul Daia Română, ACS Energia Săsciori, ACS Performanța Ighiu, ACS Viitorul Sântimbru, CS Zlatna, CS Hidromecanica Șugag 1984, CSC Voința Stremț și ACS Viitorul Vama Seacă.

Comparativ cu sezonul anterior, apar următoarele noutăți:

  • CS Ocna Mureș, care a retrogradat din Liga 3.
  • CSM Unirea Alba Iulia II, care a preluat locul ocupat până acum de GT Sport.
  • CS Adu Academy Șona, CS FC Lopadea Nouă și CS Limbenii Limba, formații care au promovat din Liga 5.

Cele 16 formații din Liga 4 vor avea obligativitatea de a avea în teren pe parcursul întregului meci minim un jucător U20 (născut după 1 ianuarie 2003).

Țintarul turului de campionat va fi stabilit în data de 27 iulie, în cadrul unei ședințe de lucru la sediul AJF Alba, la care vor participa reprezentanții tuturor echipelor înscrise în Liga 4.

„Echipele își stabilesc înaintea începerii turului/returului ziua și ora la care își dispută jocurile de acasă. Modificările de zi sau oră se pot face fără acordul echipei oaspete, dacă echipa gazdă formulează cerere în acest sens cu cel puțin 10 zile înaintea programării jocului (de exemplu, dacă jocul era programat în weekendul 29-30 iulie, modificarea se poate face până miercuri 19 iulie, ora 15:00).

De comun acord modificarea de oră/zi se poate face până miercuri (în exemplu, în 26 iulie), ora 15:00. Modificările de zi/oră unilateral se pot programa sâmbătă după masa, duminică la 11:00 sau duminică după masa”, au mai decis membrii Biroului Executiv.

Regula Eliminării Temporare

În competițiile de juniori care se desfășoară în format 11 versus 11 (de la U11 până la U19), se implementează o nouă regulă, anume, Regula Eliminării Temporare.

Potrivit platformei frf-ajf.ro, eliminarea temporară este introdusă în cadrul acestor competiții pentru a încuraja comportamentul sportiv al jucătorilor și antrenorilor. Eliminarea temporară ține locul unui cartonaș galben, iar arbitrul poate elimina temporar un jucător pentru 7 minute dacă jucătorul comite una dintre următoarele abateri:

  • Simulează (în orice loc de pe terenul de joc)
  • Protestează prin vorbe sau gesturi la deciziile arbitrilor
  • Scoate tricoul după marcarea unui gol

De asemenea, în situația în care un membru al staff-ului unei echipe, de pe banca de rezerve, protestează prin vorbe sau gesturi la deciziile arbitrilor, echipa în cauză poate fi sancționată cu eliminarea unui jucător din teren pe o perioadă de 7 minute (jucătorul care va părăsi terenul de joc va fi ales și comunicat arbitrului de către antrenor).

Un jucător, care comite o abatere sancționabilă cu eliminare temporară (vezi paragraful anterior), va fi ELIMINAT TEMPORAR, PENTRU O PERIOADA DE 7 MINUTE, arbitrul ridicând ambele mâini în fața jucătorului. nu va fi arătat niciun cartonaș.

  • Crainicul stadionului (dacă există) va anunța că jucătorul în cauză va fi eliminat temporar.
  • Cel de-al patrulea oficial va îndeplini funcția de cronometror (în situația în care nu este al patrulea oficial aceasta funcție va fi preluată, fie de arbitru, fie de asistentul din fața băncilor de rezerve).
  • Cronometrarea timpului de 7 minute începe după ce jucătorul în cauză părăsește terenul de joc și jocul este reluat.
  • Din acel moment, jucătorul eliminat temporar poate reveni pe banca de rezerve sau poate merge în zona rezervată încălzirii jucătorilor. Acesta trebuie să poarte o vestă de culoare diferită față de echipamentul jucătorilor din teren și a vestelor purtate de jucătorii de rezervă.
  • În cazul în care jucătorul în cauză este portar, acesta trebuie să fie înlocuit și se va respecta procedura ca și în cazul unui jucător. • În timpul celor 7 minute, jucătorul eliminat temporar nu poate fi înlocuit (cu excepția portarului)
  • Un jucător care primește 2 eliminări temporare în decursul aceluiași joc, nu va mai putea să participe la jocul respectiv, însă va putea fi înlocuit de un jucător de rezervă, doar după expirarea celor 7 minute.
  • Un jucător care are un cartonaș galben și primește o eliminare temporară nu va fi eliminat.
  • Un jucător care a primit o eliminare temporară și apoi primește un cartonaș galben, nu va fi eliminat. În situația în care o echipă rămâne în 8 jucători, iar unul dintre aceștia este eliminat temporar, jocul nu mai poate continua. În acest caz arbitrul este obligat să oprească jocul, echipa respectivă urmând să fie sancţionată cu pierderea jocului.

foto: Facebook/ Viitorul Vama Seacă, Sorin Giurcă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement