Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE-VIDEO: Cum va începe anul școlar 2021-2022 în Alba. Inspectoratul Școlar prezintă noul plan de școlarizare pentru licee


Publicat

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba prezintă marți, 2 februarie, planul de școlarizare pentru anul școlar 2021 – 2022 pentru învățământul liceal și profesional de stat.

Citește și VIDEO: Klaus Iohannis anunță că ȘCOLILE se REDESCHID din 8 februarie. În ce condiții se întorc elevii în bănci

Declarații ale inspectorului școlar general Cornel Sandu:

 • În anul școlar precedent au fost 3050 elevi și 109 clase de liceu
 • În anul acesta sunt 2376 elevi, cu 674 mai puțini, adică 95 clase de clase de liceu
 • Acum opt ani s-au înființat clasele pregătitoare, o parte dintre copii au mers în clasa pregătitoare, alții în clasa I. O parte dintre părinți au preferat clasa I. Atunci au rămas mai puțini copii în pregătitoare, care acum sunt în clasa a VIII-a.

Vezi și Cum reîncepe școala în Alba: FĂRĂ DISTANȚARE FIZICĂ între elevi, masca rămâne obligatorie. Ce este INTERZIS în pauze

 • Școlile au știut de această scădere, acum 3-4 luni le-am trimis numărul de absolvenți de clasa a opta, să știe câți elevi au în zona respectivă. Marea majoritate nu au ținut cont și au solicitat clase ca și până acum.
 • Scăderi mai mari sunt în Alba Iulia – cu aproape 200 de copii și Cugir – 40 elevi ; mai sunt scăderi la Aiud, Câmpeni, Abrud.
 • O singură unitate sin Sebeș a cerut cu o clasă mai puțin.
 • Rezulta că trebuia să acordăm 84 clase, față de 109 anul trecut. Între timp a apărut OMEC ce reduce numărul de elevi în clase la liceu și profesional. Fiind mai puțini elevi, sunt mai multe clase. Se pot înființa 95 clase de elevi. Adică 2.372 elevi și noi avem 2.376 elevi. Se mai adaugă locurile pentru romi și cerințe speciale – minimum 50 de locuri în plus alocate. Nu intră aici Colegiul Militar, la care merg, de regulă 20-30 de elevi din județul Alba și elevii care aleg alt județ pentru continuarea studiilor la liceu
 • Nu s-a tăiat nimic, nicio clasă de liceu, vorbim despre ceva ce nu aveau. Nu aveau plan de școlarizare pentru 2021-2022. Acum se face, altfel nu era procedura să fie întocmit plan de școlarizare pentru fiecare an școlar
 • În planul de școlarizare sunt 32 de clase de profesional, 10 clase de învățământ vocațional (teologic, sportiv, pedagogic, arte), 18 clase de învățământ tehnologic – liceele tehnice, 35 clase de învățământ teoretic.
 • Cu 20% a scăzut numărul de elevi
 • În ceea ce privește situația la Colegiul Național HCC, concurenta nu va fi mai mare față de anul precedent, ținând cont de numărul de absolvenți de clasa a VIII-a în acest an
 • În Alba Iulia, în total, numărul claselor a scăzut cu cinci, față de anul trecut

Reamintim faptul că în județul Alba, în anul școlar 2021-2022 vor fi cu 19 clase mai puțin pentru învățământul liceal și profesional. Situația a fost transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Alba la minister.

Citește și LISTA: Județul Alba va avea cu 19 clase de liceu mai puțin, la teoretic și profesional, în anul școlar viitor. Unitățile vizate

Situația în județul Alba pentru anul școlar 2021-2022 – unde sunt clase de liceu mai puține (inclusiv învățământ profesional):

Colegiul Naţional „Horea, Cloşca și Crişan” Alba Iulia – o clasă (Matematică-Informatică)

Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – o clasă (Economic)

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia – o clasă (profesional)

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia – o clasă (0,5 Filologie/0,5 Științe sociale)

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – o clasă (sportiv)

Colegiul Tehnic ”Apulum” – o clasă (0,5/0,5 Estetică și igiena corpului / Industrie textilă)

Liceul Tehnologic Aiud – o clasă (profesional)

Liceul Tehnologic Ciumbrud – o clasă (agricultură/liceu; clasa nu a fost inclusă în structură nici anul trecut)

Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” Blaj –  o clasă (profesional)

Liceul Tehnologic Sebeș – o clasă (Turism)

Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir – o clasă (0,5 Mate-info / 0,5 Științe ale naturii)

Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir – o clasă (Electromecanică, mașini-utilaje, instalații)

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni – o clasă (Științe sociale)

Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – 2 clase (Silvicultură, profesional)

Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni – o clasă (Alimentație)

Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud – o clasă (Filologie)

Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș – o clasă (Filologie)

Liceul Tehnologic Jidvei – o clasă (profesional)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Barbanta

  luni, 15.03.2021 at 09:37

  buna ziua,referitor la articolul despre reducerea nr. de elevi in clasele de liceu.La Cugir Liceul I.D. Lazarescu- pt clasa matematica/informatica care se va forma anul acesta a-ti alocat doar 15 locuri ,elevi optionali sunt peste 30 la nr.Intrebarea este ,de ce doriti sa limitati elevii de la invatatura si sa faceti o clasa cu doua profile,nu este normal.va rog sa revizuiti cazul de la Cugir si sa faceti clasele normale.Clasa de mate/info sa ramana intreaga.Oricum potentiali angajatori in IT. nu sunt in Cugir,asta dupa ce elevii vor termina si facultatea! De ce sa nu avem niste specializati care au urmat Liceul din Cugir,despre care se spune ca clasa de matematica/informatica este bine pregatita de profesorii de aici.Ma inplic deoarecev am elev care opteaza pt.aceasta clasa anul acesta.Ca porintii acestor copii rugam inspectoratul sa revizuiasca cazul de la cugir.Multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

24 ianuarie: 12.082 cazuri COVID și 40 decese raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul parțial

Publicat

Au fost înregistrate 12.082 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 24 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Comparativ, duminică erau 14.088 cazuri noi.

În același interval au fost raportate 41 decese din care unul anterior (față de 22 decese, raportate cu o zi în urmă).

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.082 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 41 decese din care 1 anterior” – Grupul de Comunicare Strategică.

Datele vor fi actualizate la ora 13.00. Revenim cu amănunte.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

George Simion, atacat cu cerneală de un tânăr, la un eveniment dedicat Zilei Unirii la Iași

Publicat

George Simion, copreședintele AUR, a fost atacat cu cerneală la Iași la evenimentul de Ziua Unirii organizat de formațiunea politică.

Un manifestant i-a aruncat cerneală pe față. Jandarmii l-au reținut pe tânărul care a aruncat cu cerneală, iar George Simion și-a continuat programul.

El le-a cerut polițiștilor să îl lase în pace pe tânăr. ”Să îl lase în pace pe individ, indiferent cine este” a spus Simion, care a adăugat că nu va depune plângere.

Tânărul a fost prins și va fi adus la audieri.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 5000 de persoane verificate de Poliția Alba în 48 de ore, pentru respectarea regulilor în pandemie. Câte au fost amendate

Publicat

Poliția Alba a verificat, în ultimele 48 de ore, peste 5000 de persoane, privind respectarea măsurilor din pandemie. Au fost controlate și localuri, mijloace de transport și firme. În urma acțiunilor, polițiștii au sancționat 28 de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 2.080 de persoane aflate în carantină, 2.404 aflate în izolare și au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 560 de persoane. Alte 40 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 21 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 83 de terase, restaurante, fastfood-uri, și 112 mijloace de transport persoane,  din care 20 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 28 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Poliția recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Singurele măști acceptate sunt cele chirurgicale și cele FFP2. Acțiunile de control vor continua.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere, în Alba. Aproape 2.000 de amenzi aplicate de polițiști, în ultima săptămână

Publicat

În săptămâna precedentă, polițiștii rutieri din județul Alba au constatat 18 infracțiuni rutiere şi 1.198 de abateri de natură contravențională, în urma unei acțiuni care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din județ. 53 de conducători auto au rămas fără permis.

În perioada 17 – 23 ianuarie 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acţiune care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere şi depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Cu ocazia acţiunii, au fost aplicate 1.198 de amenzi, care au sancționat abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 471 au fost aplicate pentru viteză, 13 pentru conducere sub influența alcoolului, 139 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 10 pentru neacordare de prioritate, 17 pentru depășire neregulamentară, 65 pietonilor care s-au angajat în traversare prin loc nepermis, iar restul pentru alte abateri.

Au fost reținute 53 de permise de conducere și au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 18 infracțiuni rutiere, din care 8 de conducere sub influența alcoolului.

La acțiune, alături de polițiștii rutieri au participat și polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

 • Să respectați regimul legal de viteză!
 • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
 • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
 • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
 • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate