Connect with us
Advertisement

Eveniment

Locaţii pentru pescuit în judeţul Alba. Vezi taxele percepute şi fondul piscicol

Publicat

Amatorii de pescuit au mai multe variante de locaţii în judeţul Alba unde pot practica hobby-ul preferat. Fie că aleg apele curgătoare de munte sau de șes ori lacurile și bălțile din zonă, pescarii dispun de un fond piscicol format din crap, babușcă, cteno, mreană, clean, caras, somn, fitofag, avat, morunaș și șalau.

Pentru cei din Alba Iulia, râul Mureș, Ampoi sau Sebeș rămân variantele cele mai apropiate și totodată cele mai frecventate de pescari. Taxele în Alba variază între 4 lei și 40 de lei, în funcție de opțiunea fiecărui pescar.

Zonele cele mai frecventate mai sunt Arieș, Târnava, Râul Mare și Râul Mic din Cugir, fiecare cu afluenții lor. De asemenea, mai sunt disponibile barajul de la Sâncel, balta de la Oarda de Sus, Balta Captalani de la Noșlac, cele de la Războieni, Chereteu, Crăciunel sau  Războieni. Avem și lacuri de acumulare, dintre care amintim pe cel de la Căpâlna, Petrești, Tăuţ sau lacul de la Mihoești.

Cu excepţia membrilor asociaţiilor de pescari, taxele percepute pentru pescuit de către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, în funcție de perioadă, diferă de la 4 lei pentru o săptămână, 8 lei pentru o lună și pentru un an 16 lei.

Pescarii sportivi, membri ai AJVPS Alba pot practica pescuitul în baza plății cotizației de membru, în funcţie de categoria socială. Salariaţii trebuie să plătească 40 de lei pe an, studenţii şi persoanele cu handicap mediu sau uşor plătesc 10 lei pentru obţinerea permisului, iar pensionarii, veteranii de război şi persoanele cu handicap grav pescuiesc gratuit.

În județul Alba avem și ferme piscicole, precum cele de la Daia Română și Doștat, care permit pescuitul în schimbul unei taxe de acces. La Daia Română aceasta este de 50 de lei pe zi, iar programul este de la ora 6.00 până la ora 20.00. Locaţia dispune de două bazine cu o suprafaţă de 14 hectare, populate în special cu crap și alte specii apropiate: caras, cosaș, scoicar. De asemenea, se poate pescui știucă, șalău, novac, somn sau chiar sturion. Cantitatea maximă admisă pentru fiecare persoană este de 4 kg de peşte. Dacă se depăşeşte această cantitate, pentru peştele prins se vor achita sume suplimentare: crap, cosaş, scoicar – 11lei/kg; caras – 5 lei/kg; novac – 5 lei/kg; somn, şalău, ştiucă – 12,50 lei/kg, sturion – 25 lei/kg.

Un alt exemplu este Iazul Sîncel. Aici se poate pescui în schimbul sumei de 25 de lei, pentru membrii AJVPS Alba sau 35 de lei, pentru posesorii de permise eliberate de alte asociații.

Pentru iubitorii apelor de munte, recomandăm râurile Arieș, Cugir, Sebeș, pe care se poate pescui păstrăv, în intervalul 1 mai – 15 septembrie. Precizăm că, de la mijlocul lunii septembrie şi până în data de 30 martie, pescuitul pentru această specie este interzis, fiind considerată perioadă de reproducere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu

    marți, 09.06.2020 at 09:17

    Uitați de Doștat inconstienta și nepăsarea administratorilor au exterminat efectiv pestele din baltă au scăpat din nou dejecțiile de la ferma apa este neagra plina de pesti morți sau plini de bube . DOSTAT O AMINTIRE FRUMOASA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement