Eveniment
Mai multe străzi din Vințu de Jos vor fi modernizate și asfaltate. Licitația a fost lansată în SEAP
Mai multe străzi din Vințu de Jos, în lungime totală de peste 1,5 km, urmează să fie asfaltate și modernizate, printr-o investiție de peste 3 milioane de lei.
Primăria Vințu de Jos a lansat, pe 18 august, în SEAP, o licitație pentru lucrări de modernizare a unor străzi neasfaltate din interiorul localității.
Valoarea totală este estimată la 3.079.514,09 lei, fără TVA.
Potrivit documentației, proiectul are ca obiectiv modernizarea unor străzi neasfaltate, nemodernizate, cu îmbrăcăminte din pământ sau cu material granular contaminat cu argilă.
Excepție face strada Viitorului, care a fost asfaltată în anul 2005, dar care după ce au fost introduse rețelele de utilități carosabilul a fost deteriorat în proporție de 80%. De asemenea, nu există trotuare amenajate și nici rigole pentru colectarea și scurgerea apelor pluviale.
Se propune modernizarea străzilor din interiorul comunei Vințu de Jos, după cum urmează:
- strada Lucian Blaga – 50 m
- strada Mihai Eminescu – 122 m
- strada Primăverii – 106 m
- strada Luceafărului – 91 m
- strada Traian – 251 m
- strada Ștefan cel Mare – 458 m
- strada Viitorului – 472 ml
Lungimea totală a străzilor ce urmează să fie modernizate este de 1.550 m.
Obiectivele generale al proiectului sunt:
- realizarea unui sistem rutier cu îmbrăcăminți moderne care să asigure desfășurarea fluentă a traficului rutier în condiții de siguranță și confort a tuturor participanților la trafic;
- realizarea rigolelor care să asigure colectarea și scurgerea apelor pluviale, scăzând gradul de degradare a carosabilului și a riscului de producere a accidentelor pe timp umed și răcoros;
- scade gradul de poluare al aerului și al apei;
- reduce poluarea fonică;
- reduce cheltuielile de întreținere.
- asigură cadru propice pentru dezvoltarea agro-turismului în zonă
„Dezvoltarea infrastructurii de transport din zonă reprezinta o condiție necesară pentru dezvoltarea socio-economica a zonei, contribuind la conectarea acestuia la fluxul național în special de călători, creeînd premizele dezvoltării armonioase a agroturismului și automat a nivelului de trai a populației.
De asemenea, accesul la servicii joacă un rol decisiv în îmbunătăţirea calităţii vieţii, protecţiei mediului, ţinând cont de importanţa lor pentru economie şi pentru producerea de alte bunuri şi servicii, eficienţa şi calitatea acestora constituind un factor de competitivitate şi de coeziune”, se mai precizează în documentație.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News