Eveniment
Ministrul Muncii: Pensiile trebuie să crească şi vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%. Premierul Ciucă anunțase 15%
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat joi, într-un interviu acordat Agerpres, că o creștere a pensiilor cu cel puțin 10% poate fi sustenabilă din punct de vedere bugetar. Tot joi, premierul Nicolae Ciucă a anunțat o creștere a pensiilor cu 15%.
„Avem nevoie ca, pe baza bugetului şi acestor fonduri care vin de la UE, să facem modificările necesare, să vedem în ce fel putem sprijini bugetul cu aceşti bani şi ce bani ne rămân pentru a putea să ne ducem în creşterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15%, şi cu salariului minim la 3.000 lei. Este o cifră pe care am discutat-o şi o susţin cu toată puterea mea, dar avem nevoie de concreteţea bugetului pe masă”, a spus Nicolae Ciucă într-o conferință de presă, joi, la Bruxelles.
„O majorare a pensiilor cu rata inflaţiei ar însemna un plus de 5,1 – 5,2%, pentru că trebuie să ne raportăm la inflaţia din 2021, conform prevederilor legale, şi ar fi prea puţin, de aceea propunerea noastră este de o creştere cu minimum 10%, de la 1 ianuarie”, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi.
El a subliniat că autorităţile luptă pentru creşterea puterii de cumpărare, fiind o diferenţă „foarte, foarte mare” între a apăra o putere de cumpărare şi a o majora.
De asemenea, ministrul a precizat că principalul target al instituţiei pe care o conduce este crearea de locuri de muncă şi că cei care sunt apţi de muncă trebuie calificaţi şi orientaţi în carieră, astfel încât să aibă o meserie şi să poată lucra. „Nu cred într-o familie care se bazează doar pe alocaţiile copiilor”, a punctat Budăi.
Referindu-se la modificările privind impozitarea contractelor pentru angajaţii part-time, Budăi a spus că pot fi anumite nemulţumiri, dar că este nevoie de o relaţie corectă angajator-angajat. Totodată, ministrul a menţionat că numărul contractelor full-time a crescut, în prezent fiind cu 43.000 de contracte în plus, la care se adaugă cele peste 150.000 transformate în normă întreagă.
sursa: agerpres.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
joi, 27.10.2022 at 19:33
Mă, hotărâţi-vă odată, să ştim şi noi care-i prostul proştilor.