Actualitate
O nouă tentativă de fraudă la BACALAUREAT 2016, în Alba. O absolventă din Baia de Arieș, eliminată din examen pentru că a intrat în sală cu telefonul mobil
O nouă tentativă de fraudă s-a înregistrat în județul Alba la examenul de Bacalaureat de anul acesta. La proba obligatorie a profilului, o absolventă de liceu din Baia de Arieș, care susținea testul la matematică, a fost eliminată din sală după ce a fost prinsă cu telefonul mobil.
Dintre cei 2.394 de absolvenţi de liceu din judeţul Alba, înscrişi la examenul de Bacalaureat 2016, proba obligatorie a profilului, 71 au fost absenți.
Ca și la Limba și Literatura Română, unde unui elev i-a sunat telefonul și a fost eliminat, la proba de miercuri s-a repetat situația.
O tânără din Baia de Arieș a fost eliminată din examen pentru că a fost prinsă în sală cu telefonul mobil.
Incidentul este considerat tentativă de fraudă, pentru că absolventul nu avea voie să intre în sală cu telefon mobil sau alt mijloc de comunicare.
VEZI: Tentativă de FRAUDĂ la BAC 2016 în Alba, proba scrisă de Limba Română: Absolvent din Abrud, eliminat din sală, pentru că i-a sunat telefonul mobil în examen
La Bacalaureat, nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.â
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News