Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

OFICIAL: Ce spun reprezentanții companiei Solina România, după incendiul de la fabrica din Alba Iulia

Publicat

incendiu

Reprezentanții Solina România au reacționat oficial la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului de la fabrica din Alba Iulia. Managerul din România al companiei, Ciprian Grădinariu, a transmis un comunicat în care explică ce s-a întâmplat și care sunt prioritățile companiei în acest moment.

Imediat după incendiu, aceștia au încercat să se organizeze pentru a diminua impactul asupra afacerii. În comunicatul de presă se fac precizări despre continuarea afacerii grupului Solina în România, despre onorarea obligațiilor față de clienți, în condițiile date și despre responsabilitatea față de propriii angajați.

Comunicat Solina România:

”În dimineața zilei de 2 februarie 2019, în jurul orei 6.00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia. În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore.

În momentul izbucnirii incendiului, niciun angajat nu se afla în interiorul fabricii şi din fericire nu au existat victime.

Cauzele declanșării incendiului sunt încă necunoscute și vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autoritățile competente. Menționăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU și întrunea toate condițiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat și de autoritățile competente.

În aceste momente, siguranța oamenilor, a bazelor de date și reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte pentru companie.

Solina România dorește să asigure toți partenerii de afaceri (clienți, furnizori, instuții publice și private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiții ținand cont de împrejurări.

În ceea ce priveste responsabilitatea față de angajaţii noştri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranța locului de muncă și perspectiva viitorului.

Imediat după evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului SOLINA și vor fi implementate acțiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piața româneasca și est-europeană.

Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunța la activitățile de producție din România.

În perioada imediat următoare, activitățile de producție vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situației din România.

În numele echipei SOLINA ROMÂNIA, Ciprian Grădinariu, Country Manager”

Solina România – 2000 de clienți

Prin comunicat este transmis un mesaj în industria alimentară, unde apăruseră îngrijorări după incendiu. Cu peste 2.000 de clienți, împărțiți în patru categorii, și 1.000 de produse în portofoliu, Solina România reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători de pe această piață.

Vezi și: VIDEO: Cum arată Supremia-Solina după incendiul devastator. Declarația prefectului de Alba despre degajările de fum

Cel mai probabil că nu există brand alimentar cunoscut, aflat pe rafturile magazinelor din țară, care să nu aibă, într-un fel sau altul, legătură cu ”Solina România”.

Toți angajații fostei fabrici Supremia, actuala Solina, de la cei din management și până la simpli angajați, sunt marcați de tragedia care le-a luat peste noapte locurile de muncă.

Vezi și: UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

Compania este considerată ca fiind unul dintre cei mai buni angajatori din muncipiu, oferind stabilitate și un oarecare statut social celor care munceau acolo, și un plătitor important de taxe în județul Alba.

Supremia, construită de la zero, de câțiva tineri

Totul a început în 2001 când omul de afaceri Levente Bara, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a înființat Supremia. În scurt timp a reușit să atragă alături de el încă vreo câțiva tineri, din Alba, alături de care a muncit cot la cot până în 2017, când a vândut firma la o cotă de piață extraordinară.

În trei ani, firma a ajuns la cifra de afaceri de un milion de euro și mai târziu, în 2007, a realizat primul contract de export.

Lucrările la fabrica din Alba Iulia au început în 2010, când Supremia atinsese deja o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro și a fost inaugurată un an mai târziu.

În 2015, Levente Bara a fost declarat antreprenorul anului în România și tot în acel an Supremia a cumpărat compania daneză Tamaco Trading.

Solina Grup, unul dintre cei mai importanți actori la nivel mondial de pe piața industriei alimentare, a cumpărat Supremia la un preț care a rămas secret.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    duminică, 03.02.2019 la 18:31

    Putem să apreciem doar cât de slabă este automatizarea anti-incendiu a acestor hale dintre care aceasta a ars.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019. Va cânta piesa „On a Sunday” la concursul de la Tel Aviv

Publicat

Ester Peony

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv. Show-ul selecţiei naţionale s-a desfăşurat duminică seara, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi acuzaţii de practici ilegale: intervenţii estetice la coafor. Colegiul Medicilor a sesizat Poliţia

Publicat

sweet-estetix

O clinică de înfrumuseţare a fost reclamată la Poliţie pe motiv că ar face intervenţii estetice, precum injectarea buzelor și a pomeților, cu acid hialuronic, într-un coafor. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava spun că s-au sesizat după ce au văzut mai multe reclame în mediul online prin care un coafor promova găzduirea unui tur naţional. La […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: EUROVISION ROMANIA 2019, finala. Va fi votată piesa pentru participarea la concursul din luna mai

Publicat

finala eurovision romania 2019

Reprezentantul României la Eurovision 2019 şi piesa prezentată în acest concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv, vor fi votate duminică, în cadrul show-ului selecţiei naţionale. Spectacolul de la Sala Polivalentă din Bucureşti va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Zeci de maşini cu defecţiuni tehnice majore, oprite în trafic. Aproape 6000 de amenzi date şoferilor, în 2 zile

Publicat

actiune politia RAR

Polițiștii și specialiștii R.A.R. au verificat în trafic, în două zile, peste 10.000 de autovehicule. Pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancțiuni. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate