Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

OFICIAL: Ce spun reprezentanții companiei Solina România, după incendiul de la fabrica din Alba Iulia

Publicat


incendiu

Reprezentanții Solina România au reacționat oficial la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului de la fabrica din Alba Iulia. Managerul din România al companiei, Ciprian Grădinariu, a transmis un comunicat în care explică ce s-a întâmplat și care sunt prioritățile companiei în acest moment.

Imediat după incendiu, aceștia au încercat să se organizeze pentru a diminua impactul asupra afacerii. În comunicatul de presă se fac precizări despre continuarea afacerii grupului Solina în România, despre onorarea obligațiilor față de clienți, în condițiile date și despre responsabilitatea față de propriii angajați.

Comunicat Solina România:

”În dimineața zilei de 2 februarie 2019, în jurul orei 6.00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia. În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore.

În momentul izbucnirii incendiului, niciun angajat nu se afla în interiorul fabricii şi din fericire nu au existat victime.

Cauzele declanșării incendiului sunt încă necunoscute și vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autoritățile competente. Menționăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU și întrunea toate condițiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat și de autoritățile competente.

În aceste momente, siguranța oamenilor, a bazelor de date și reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte pentru companie.

Solina România dorește să asigure toți partenerii de afaceri (clienți, furnizori, instuții publice și private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiții ținand cont de împrejurări.

În ceea ce priveste responsabilitatea față de angajaţii noştri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranța locului de muncă și perspectiva viitorului.

Imediat după evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului SOLINA și vor fi implementate acțiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piața româneasca și est-europeană.

Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunța la activitățile de producție din România.

În perioada imediat următoare, activitățile de producție vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situației din România.

În numele echipei SOLINA ROMÂNIA, Ciprian Grădinariu, Country Manager”

Solina România – 2000 de clienți

Prin comunicat este transmis un mesaj în industria alimentară, unde apăruseră îngrijorări după incendiu. Cu peste 2.000 de clienți, împărțiți în patru categorii, și 1.000 de produse în portofoliu, Solina România reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători de pe această piață.

Vezi și: VIDEO: Cum arată Supremia-Solina după incendiul devastator. Declarația prefectului de Alba despre degajările de fum

Cel mai probabil că nu există brand alimentar cunoscut, aflat pe rafturile magazinelor din țară, care să nu aibă, într-un fel sau altul, legătură cu ”Solina România”.

Toți angajații fostei fabrici Supremia, actuala Solina, de la cei din management și până la simpli angajați, sunt marcați de tragedia care le-a luat peste noapte locurile de muncă.

Vezi și: UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

Compania este considerată ca fiind unul dintre cei mai buni angajatori din muncipiu, oferind stabilitate și un oarecare statut social celor care munceau acolo, și un plătitor important de taxe în județul Alba.

Supremia, construită de la zero, de câțiva tineri

Totul a început în 2001 când omul de afaceri Levente Bara, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a înființat Supremia. În scurt timp a reușit să atragă alături de el încă vreo câțiva tineri, din Alba, alături de care a muncit cot la cot până în 2017, când a vândut firma la o cotă de piață extraordinară.

În trei ani, firma a ajuns la cifra de afaceri de un milion de euro și mai târziu, în 2007, a realizat primul contract de export.

Lucrările la fabrica din Alba Iulia au început în 2010, când Supremia atinsese deja o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro și a fost inaugurată un an mai târziu.

În 2015, Levente Bara a fost declarat antreprenorul anului în România și tot în acel an Supremia a cumpărat compania daneză Tamaco Trading.

Solina Grup, unul dintre cei mai importanți actori la nivel mondial de pe piața industriei alimentare, a cumpărat Supremia la un preț care a rămas secret.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    duminică, 03.02.2019 la 18:31

    Putem să apreciem doar cât de slabă este automatizarea anti-incendiu a acestor hale dintre care aceasta a ars.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat PNL: Viorica Dăncilă recunoaște că nu vrea să rupă frăția cu criminalii, violatorii și tâlharii

Publicat

roman

„Candidatul PSD la președinția României, premierul demis prin moțiune de cenzura, Viorica Vasilica Dancilă recunoaște în mod oficial că nu dorește să rupă frăția cu criminalii, violatorii și tâlharii, care zburda în liberare pe străzile României. Practic, PSD recunoaște oficial la o întrebare pe care am adresat-o premierului de atunci, actualul candidat la președinția României, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Două secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba, din Alba Iulia și Baia de Arieș, dotate cu rezerve de apă

Publicat

Două secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba, din Alba Iulia și Baia de Arieș, vor fi dotate cu rezerve de apă care să asigure alimentarea continuă a unităților spitalicești în cazul unor avarii la reţea. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Candidații la prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Cine își va primi banii înapoi de la stat

Publicat

Cei 14 candidați înscriși în turul întâi al alegerilor prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Șapte dintre candidați, care au obținut minimum 3% din voturi, urmează să își primească banii înapoi, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat într-un comunicat de presă că valoarea totală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Postul Crăciunului: Mâncăruri sfinte şi sănătoase de post, direct din chiliile mănăstireşti medievale

Publicat

Alimentația în Postul Crăciunului: nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în timpul postului principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade. Există, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate