Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

OFICIAL: Ce spun reprezentanții companiei Solina România, după incendiul de la fabrica din Alba Iulia

Publicat

incendiu

Reprezentanții Solina România au reacționat oficial la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului de la fabrica din Alba Iulia. Managerul din România al companiei, Ciprian Grădinariu, a transmis un comunicat în care explică ce s-a întâmplat și care sunt prioritățile companiei în acest moment.

Imediat după incendiu, aceștia au încercat să se organizeze pentru a diminua impactul asupra afacerii. În comunicatul de presă se fac precizări despre continuarea afacerii grupului Solina în România, despre onorarea obligațiilor față de clienți, în condițiile date și despre responsabilitatea față de propriii angajați.

Comunicat Solina România:

”În dimineața zilei de 2 februarie 2019, în jurul orei 6.00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia. În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore.

În momentul izbucnirii incendiului, niciun angajat nu se afla în interiorul fabricii şi din fericire nu au existat victime.

Cauzele declanșării incendiului sunt încă necunoscute și vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autoritățile competente. Menționăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU și întrunea toate condițiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat și de autoritățile competente.

În aceste momente, siguranța oamenilor, a bazelor de date și reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte pentru companie.

Solina România dorește să asigure toți partenerii de afaceri (clienți, furnizori, instuții publice și private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiții ținand cont de împrejurări.

În ceea ce priveste responsabilitatea față de angajaţii noştri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranța locului de muncă și perspectiva viitorului.

Imediat după evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului SOLINA și vor fi implementate acțiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piața româneasca și est-europeană.

Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunța la activitățile de producție din România.

În perioada imediat următoare, activitățile de producție vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situației din România.

În numele echipei SOLINA ROMÂNIA, Ciprian Grădinariu, Country Manager”

Solina România – 2000 de clienți

Prin comunicat este transmis un mesaj în industria alimentară, unde apăruseră îngrijorări după incendiu. Cu peste 2.000 de clienți, împărțiți în patru categorii, și 1.000 de produse în portofoliu, Solina România reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători de pe această piață.

Vezi și: VIDEO: Cum arată Supremia-Solina după incendiul devastator. Declarația prefectului de Alba despre degajările de fum

Cel mai probabil că nu există brand alimentar cunoscut, aflat pe rafturile magazinelor din țară, care să nu aibă, într-un fel sau altul, legătură cu ”Solina România”.

Toți angajații fostei fabrici Supremia, actuala Solina, de la cei din management și până la simpli angajați, sunt marcați de tragedia care le-a luat peste noapte locurile de muncă.

Vezi și: UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

Compania este considerată ca fiind unul dintre cei mai buni angajatori din muncipiu, oferind stabilitate și un oarecare statut social celor care munceau acolo, și un plătitor important de taxe în județul Alba.

Supremia, construită de la zero, de câțiva tineri

Totul a început în 2001 când omul de afaceri Levente Bara, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a înființat Supremia. În scurt timp a reușit să atragă alături de el încă vreo câțiva tineri, din Alba, alături de care a muncit cot la cot până în 2017, când a vândut firma la o cotă de piață extraordinară.

În trei ani, firma a ajuns la cifra de afaceri de un milion de euro și mai târziu, în 2007, a realizat primul contract de export.

Lucrările la fabrica din Alba Iulia au început în 2010, când Supremia atinsese deja o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro și a fost inaugurată un an mai târziu.

În 2015, Levente Bara a fost declarat antreprenorul anului în România și tot în acel an Supremia a cumpărat compania daneză Tamaco Trading.

Solina Grup, unul dintre cei mai importanți actori la nivel mondial de pe piața industriei alimentare, a cumpărat Supremia la un preț care a rămas secret.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    duminică, 03.02.2019 la 18:31

    Putem să apreciem doar cât de slabă este automatizarea anti-incendiu a acestor hale dintre care aceasta a ars.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Maşină cuprinsă de flăcări în parcarea magazinului „Penny Market” din Sebeş

Publicat

masina flacari

Un incendiu a distrus un autoturism, în parcarea magazinului „Penny Market” din Sebeş. La faţa locului au intervenit pompierii din localitate. Maşina a ars cu flăcări puternice, ce au fost observate din trafic. „Garda de intervenţie Sebeş acţionează cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul rămâne fără bani pentru salariile bugetarilor. Document îngrijorător de la Ministerul Finanţelor

Publicat

bani

Ministerul Finanțelor solicită mai multor instituții bugetare să ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor cu personalul, în condiţiile în care la rectificarea de buget nu ar urma să primească bani în plus la acest capitol şi în unele cazuri sumele aprobate nu acoperă salariile integral, în trimestrul IV. Asta în condiţiile în care salariile bugetarilor au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Premiu special pentru o elevă din Aiud, la Olimpiada Naţională de Biologie 2019

Publicat

biologie

O elevă de la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud a câştigat premiu special la etapa naţională a Olimpiadei de Biologie desfăşurată la Oradea, în perioada 21-24 aprilie. Potrivit IŞJ Alba, este vorba despre Bianca Antonia Budai, elevă în clasa a VII-a, pregătită de prof. Corina Pojar. Eleva a obţinut Premiul Special acordat de IŞJ Bihor. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă majorată pentru bărbatul din Pianu de Jos care a violat o bătrână de 90 de ani. Decizie la Curtea de Apel

Publicat

Penitenciarul Aiud

Cuțitar Virgil, bărbatul din Pianu de Jos care a violat o bătrână de 90 de ani în propria casă și-a primit sentința finală. Magistrații Curții de Apel Alba Iulia i-au majorat pedeapsa cu încă 6 luni de închisoare pentru viol și violare de domiciliu. Mai exact, pentru faptele sale, bărbatul va sta după gratii 4 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate