Administrație
Patriarhia Română, despre SEX vs. GEN în buletinele cu CIP: Noțiunea de „gen” e în slujba unei ideologii toxice, smintitoare
Biserica Ortodoxă Română a transmis, joi, un comunicat de presă prin care prezintă poziția instituției față de noul model al cărții de identitate. De asemenea, BOR susține că noțiunea ”artificială” de ”gen” o înlocuiește ”abuziv” pe cea ”firească de sex” și este vehiculată ”progesiv și progresist” în spațiul public.
Patriarhia Română și-a exprimat astfel poziția vizavi de controversa iscată de înlocuirea termenului „sex” cu „gen” în noile cărți electronice de identitate. Primele buletine cu CIP au fost făcute la Cluj Napoca, în cadrul unui proiect pilot.
Prin vocea purtătorului său de cuvânt, instituția subliniază că problema este una administrativă, nu religioasă, scrie DigiFM.
Ceea ce stârnește o deplin justificată reacție de nedumerire, reticență și chiar revoltă în rândul populației este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noțiuni de „gen”, care o înlocuiește abuziv în acest context pe cea firească de „sex”.
Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin. Noțiunea de „gen”, vehiculată azi progresiv și progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în „gen”, a explicat Vasile Bănescu.
Potrivit acestuia, celelalte reacții negative referitoare la noile cărți de identitate anunțate de MAI sunt provocate de neînțelegerea conținutului proiectului, dar și de temeri excesive și nejustificate din punct de vedere religios.
Nu este vorba despre „Cartea vieții”, ci despre banala carte de identitate cetățenească
Problema cărții de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă. Nu este vorba despre „Cartea vieții”, ci despre banala carte de identitate cetățenească. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Așa cum au anunțat autoritățile, „se va crea și posibilitatea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip”, a mai spus Bănescu.
Reacția reprezentantului Bisericii Ortodoxe Române o urmează pe cea a preotului catolic Francisc Doboș, fost purtător de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice, care a tratat problema cu ironie.
Noile cărți electronice de identitate au iscat controverse în spațiul public după ce termenul „sex” a fost înlocuit cu „gen”.
Întrebat dacă este posibilă revenirea la termenul „sex”, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor a spus că orice opțiune este posibilă.
Vom analiza cu foarte mare atenție și vom trage niște concluzii, este foarte posibil ca mențiunea respectivă să fie „sex”. Nu este niciun fel de problemă în acest sens. Regulamentul UE amintește în preambul la punctul 24 de „sex”, la punctul 27 de „gen”. Totodată, în partea dispozitivă o să vedeți că utilizează expresia „gen”, a precizat Cătălin-Aurel Giulescu.
Cartea electronică de identitate a fost lansată luni, la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect-pilot. Documentul asigură garanții suplimentare de securitate, un acces facil la servicii esențiale și promite reducerea birocrației.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
dolfi
sâmbătă, 07.08.2021 at 18:32
ca sa impace pe toata lumea vor lasa ambele rubrici:
GEN: F/B/?
SEX: Da/Nu/Rar/Ce-i aia?