Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Patroana unui bar din Aiud, trimisă în judecată pentru înșelăciune. „Tun” de peste 250.000 de lei dat la o bancă

Publicat


O patroană a unui bar din Aiud este trimisă în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud pentru 26 de infracțiuni, într-un dosar cu un prejudiciu total de peste 250.000 lei. Sub promisiunea că va plăti ratele la fiecare credit în parte, achitarea unor sume de bani sau oferirea unui loc de muncă, femeia a convins 13 persoane și le-a întocmit acte false cu care au obținut credite de nevoi personale. Banii obținuți îi reveneau patroanei, iar cei convinși să încheie creditele primeau la schimb o mică sumă.

E. P. din Aiud, o patroană a unui bar din oraș, este trimisă în judecată de procurori pentru 26 de infracțiuni, 9 dintre ele pentru instigare la înșelăciune, 4 pentru complicitate la înșelăciune și 13 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar mai sunt judecați fiul patroanei și alte 13 persoane care au făcut parte din grupul convins de patroană să obțină credite de nevoi personale.

În rechizitoriul întocmit de procurorii de pe lângă Judecătoria Aiud se arată că în anul 2013 patroana a început să influențeze diverse persoane în scopul de a obține credite de nevoi personale la BRD.

Conform declaraților din rechizitoriu, date de către o parte dintre inculpați, femeia ar fi avut nevoie de bani pentru mai multe probleme personale.

Aceasta controla trei firme, printre care și barul, care era principala sursă de venit.

Ea ar fi contactat 13 persoane cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani, o parte fără loc de muncă sau care au lucrat la una dintre firmele amintite, și le-a propus să obțină creditele cu ajutorul ei.

Schema prin care patroana lucra era una simplă. După ce găsea persoana dispusă să obțină creditul, îi întocmea acesteia contract de muncă fals pe una dintre firme, falsifica adeverințele de venit și completa cu date care nu erau adevărate statele de plată.

Mai mult de atât, femeia le completa personal cererea pentru credite de nevoi personale și îi trimitea la unitatea bancară de la care să obțină creditul.

Ea le promitea persoanelor ca va plăti integral creditul.

„S-a deplasat la bancă, fiind asigurată că nu i se vor pune întrebări de angajații bancari, ceea ce s-a și întâmplat, documentele i-au fost preluate de un bărbat și a fost întrebată ce sumă dorește să ridice, a precizat că dorește să ridice cât îi permite salariul – cum i-a spus inculpata, și nu a mai fost întrebată nimic. Contractul a fost încheiat pentru suma de 25.000 lei pe care l-a semnat, inculpata P.E a contactat-o telefonic în aceeași zi și a întrebat-o dacă a depus actele, iar la câteva zile a fost contactată iar de către P.E pentru a fi înștiințată că poate ridica banii. A ridicat suma de bani și a primit de la inculpată 5.000 de lei”, declară una dintre persoanele inculpate, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

Folosind schema, în 15 martie 2013, prima persoană influențată de patroană a făcut un credit de nevoi personale în valoare de 14.000 lei pe o durată de 36 de luni.

Până în 17 iulie 2014, alte 12 persoane au făcut credite de nevoi personale, sucursalele BRD Aiud și Teiuș.

Cea mai mare sumă creditată a fost de 40.500 de lei pe o durată de 60 de luni.

Când și-au dat seama de schema femeii, reprezentanții BRD au făcut o plângere penală împotriva celor 13 persoane care au obținut credite de nevoi personale.

”Persoana vătămată se constituie parte civilă cu suma totală de 258.546,17 lei sumă compusă din credite restante, dobânzi și comisioane neachitate..”  se arată în rechizitoriu.

Procurorii au intrat pe fir și la jumătatea lunii noiembrie anului 2014, au început urmărirea penală față de cei 15 inculpați (cei care au luat credite, femeia de afaceri şi fiul acesteia – n.r.).

După patru ani de cercetări, procurorii au trimis în judecată la Judecătoria din Aiud pe toate cele 15 persoane implicate în dosar.

Cele 13 persoane care au obținut creditele sunt acuzate de înșelăciune și fals sub semnătură privată.

Fiul este acuzat de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și instigare la înșelaciune.

Patroana este acuată de instigare la înșelăciune, complicitate la înșelăciune și infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Toate persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Precizăm că până la terminarea procesului toate persoanele implicate beneficiază de prezumția de nevinovăție.

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

TOP județe după datoria publică înregistrată la finalul anului 2019. Pe ce loc se află Alba

Publicat

Județul Alba se află la mijlocul clasamentului în topul pe țară după datoria publică înregistrată la finalul anului 2019. Datoria publică totală a României a însumat peste 366,4 miliarde lei, la finalul lunii noiembrie 2019. Mai exact, fiecare cetățean este dator cu 18.770 lei. Bineînțeles, în această valoare intră și datoria locală, adică împrumuturile făcute […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câți kilometri de drumuri de pământ sau pietruite mai sunt în județul Alba, la începutul anului 2020

Publicat

Niciun km de drum județean din Alba nu este în stare foarte bună, la ora actuală, potrivit situației prezentate de Consiliul Județean (CJ) pentru ședința din 23 ianuarie. Doar drumuri în stare bună sunt, adică 726 km (83,3%). Mai sunt încă 186 km de drumuri pietruite și alți 31 km de drumuri de pământ. Reţeaua […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum va arăta noua creșă ce va fi construită la Alba Iulia. Spații de joacă amenajate pe acoperiș

Publicat

La Alba Iulia, în zona cartierului Orhideelor, se pregătește construirea unei creșe cu spații moderne, multifuncționale și atractive pentru copii. Proiectul a ajuns la faza studiului de fezabilitate. Locația vizată este în zona cartierului Orhideelor, pe Strada Lalelelor, nr. 97 A, lângă Unitatea Militară 01684. Clădirea va fi construită pe o parcelă de 2.065 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 3 februarie. Se încălzește câteva zile, apoi din nou frig. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește de miercuri, iar din 30 ianuarie se va răci din nou. Vor mai fi câteva ninsori și ploi, dar slabe și doar local. Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme până în 3 februarie, în regiuni din țară. În Transilvania, în primele zile de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate