Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pedepse mai mari pentru fapte de violență împotriva copiilor. Unele pot ajunge și la închisoare pe viață. Proiect

Publicat

violenta scoala minor copil_pixabay free

Legislația în România ar putea fi schimbată în ceea ce privește violența împotriva minorilor. Pedepsele ar deveni mai aspre, în condițiile în care, printr-un proiect de lege, se reglementează chiar închisoare pe viață pentru astfel de fapte.

Potrivit actului normativ, pentru fapte care produc leziuni traumatice, iar minorul cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani are nevoie de îngrijiri medicale de până la 30 de zile, se propune închisoare de la 2 la 5 ani.

Dacă minorul are până în 10 ani, pedepsele sunt între 3 și 8 ani de închisoare, scrie digi24.ro.

Dacă minorul are nevoie de până la 90 de zile de îngrijiri medicale, pedepsele ar putea fi 5 și 10 ani de detenție, dacă victima are între 10 și 15 ani.

Între 7 și 12 ani de închisoare se prevede dacă minorul căzut victimă are până în 10 ani.

O altă modificare importantă spune că nu va fi posibilă împăcarea părților, dacă victima nu are 14 ani împliniți. În prezent, legea prevede între 6 luni și 5 ani de închisoare sau amendă.

Dacă un adult lovește un minor și îi produce o infirmitate, o leziune traumatică, un prejudiciu estetic grav și permanent sau îi pune în pericol viața, persoana responsabilă ar putea primi între 10 și 20 de ani de închisoare.

În cazul minorilor de 10-15 ani, este propusă închisoare de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi sau închisoare pe viață.

Dacă minorul-victimă are sub 10 ani, pedeapsa ar urma să fie între 12 și 25 de ani sau chiar închisoare pe viață.

Ar putea fi interzisă împăcarea părților în astfel de situații, indiferent de vârsta minorului. În prezent, legea prevede între 3 și 10 ani de închisoare.

Dacă fapta duce la decesul copilului (minor între 10 și 15 ani), se propune între 15 și 20 de ani de închisoare. Dacă e mai mic, pedeapsa ar putea ajunge până la 25 de ani sau chiar detenție pe viață.

Propunerea legislativă a fost depusă recent la Senat și intră în dezbateri la comisiile de specialitate.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax