Actualitate
Ponta despre întârzierile la autostrada Sibiu-Orăştie: ”Vom da sancţiuni după ce mă informez”. Vezi când au fost semnalate primele probleme
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Lancrăm, judeţul Alba, că se va informa despre întârzierile la lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie şi va da sancţiuni, adăugând că autostrada trebuie deschisă înainte de Crăciun, deoarece traficul este intens în zonă.
Premierul Victor Ponta a fost întrebat, la Lancrăm, unde s-a aflat pentru a inspecta lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie, dacă va da sancţiuni pentru întârzierile înregistrate la lotul trei Sălişte – Cunţa, el răspunzând: „Sunt convins că după ce voi vedea cu ochii mei şi după ce mă informez, dăm şi sancţiuni”.
Întrebat dacă va merge la inaugurarea celorlalte trei troansoane ale autostrăzii, Ponta a răspuns că depinde cât de mare va fi inaugurarea.
„Nu ştiu încă, o să vedem. Important e să fie inaugurată. Că inaugurări de astea de 10 kilometri ştiţi cum e … la prim-miniştii mici – autostrăzi mici, la primi-miniştri mai înalţi …. Dacă e mare inaugurarea, vin, dacă nu, nu”, a răspuns Ponta.
În 13 mai 2013 ministrul Dan Șova a semnalat întârzieri la lucrările de pe autostrada Orăștie -Sibiu:
“Avem, de exemplu, o problemă foarte importantă, pe Orăştie-Sibiu, lotul trei, unde avem o alunecare de teren de şase kilometri, din cauza unei soluţii tehnice care a fost stabilită de la început că trebuiau să facă tunel, oamenii nu au făcut tunel, au crezut că pot face fără tunel, uite că s-a surpat terenul şi acum termenul pe care îl avem este 18 luni de la data la care rezolvăm această problemă”, a declarat Şova.
Potrivit acestuia, la lucrările de autostradă au existat întârzieri care nu ţin de constructori, ci de “chestiuni administrative”: “De exemplu, nu li s-a pus la dispoziţie terenul pentru că nu au terminat exproprierile. Ca să faci exproprieri, noi în România avem o problemă foarte mare, majoritatea oamenilor nu au proprietăţile înregistrate cadastral. Ca să le faci exproprieri trebuie să te duci tu să le înregistrezi cadastral întâi, după aia să-i expropriezi. (…) S-au făcut exproprierile pe anumite tronsoane de autostradă cu un an jumăte, doi ani întârziere, pe munca CNADNR”.
Reamintim că primele probleme au fost semnalate şi pe tronsonul Vinţu – Cunţa, din cauza datoriilor executantului de lucrări “Straco” la firmele care au prestat servicii pentru construirea autostrăzii.
Citește și
Insolvența a intrat pe autostrada Orăștie-Sibiu. STRACO nu și-a mai plătit din 2012 firmele cu care lucrează la tronsonul Vințu – Cut
Roman: Conducerea CNADNR susține că nu există nici un fel de datorie către STRACO și toate plățile sunt la zi. Furnizorii au fost mințiți
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News