Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud va închiria cu 150 de lei pe lună spaţii de parcare pentru agenţi economici, în Piaţa Cuza Vodă. Modificări de regulament, în şedinţa CL

Publicat

schita parcari Cuza Voda În şedinţa Consiliului Local Aiud de miercuri, 29 aprilie, se va supune la vot un proiect privind amenajarea şi închirierea a 63 de locuri de parcare, destinate agenţilor economici, în zona Piaţa Cuza Vodă. Chiria propusă pentru aceste spaţii este de 150 lei pe lună, iar rezervarea locurilor va fi în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 7.00-17.00. În afara acestui program, locurile respective de parcare vor fi publice.

Proiectul priveşte modificarea regulamentului-cadru de închiriere a parcărilor în municipiul Aiud și închirierea a 63 de parcele de teren situate în Piaţa Cuza Vodă, cu destinaţia de parcări auto închiriate, pentru autoturisme.

Având în vedere solicitările primite din partea societăţilor comerciale şi a altor persoane juridice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Aiud, de a beneficia de locuri de parcare închiriate pe durata programului de lucru, Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud a procedat la modificarea regulamentului cadru de închiriere a parcărilor în Municipiul Aiud, în vederea diferențierii acestora în parcări rezidențiale și parcări publice cu plată și a stabilit metodologia de închiriere a parcărilor publice cu plată, se arată în raportul de specialitate.

Astfel, a fost completat art. 5 din regulament cu următorul text:

“Parcările nou amenajate pot fi:

Parcări rezidențiale – acele parcări amplasate în zona blocurilor de locuinţe, destinate persoanelor fizice sau juridice care fac dovada domiciliului/sediului în zona respectivă.

Parcări publice închiriate – acele parcări destinate persoanelor juridice care fac dovada că desfăşoară activităţi comerciale în zona parcărilor propuse spre închiriere.

Prin definirea celor două tipuri de parcări au mai fost modificate:

Art. 12 prin specificarea actelor necesare închirierii unei parcări publice.

Art. 31 prin specificarea duratei pentru care poate fi închiriată o parcare publică

Art. 35 prin specificarea perioadei maxime admise de întârziere a plății chiriei.”

Cele 63 de spaţii de parcare vor avea destinația de parcări publice cu plată.

Durata închirierii acestora este în fiecare zi lucrătoare (luni-vineri) de la ora 7.00 la ora 17.00.

Închirierea se va face în baza unui contract de chirie încheiat între SPAPL şi solicitanţii unui loc de parcare care pot face dovada desfăşurării activităţii în imediata vecinătate a locului de parcare solicitat.

Locurile de parcare pot fi închiriate pentru o perioadă de 3 luni, 6 luni sau un an, cu posibilitatea prelungirii acesteia prin act adiţional.

Parcările închiriate vor fi marcate cu înscrisul “Rerzervat” aplicat pe carosabil.

Ulterior aprobării amenajării spaţiilor propuse, persoanele juridice care doresc închirierea unui loc de parcare vor depune o cerere la Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local, însoţită de dovada desfăşurării activităţii în imediata vecinătate a locului de parcare solicitat.

Valoarea chiriei pentru aceste parcări va fi stabilită anual prin HCL. Pentru anul 2015, preţul închirierii unui loc de parcare din cele amenajate în zona Piaţa Cuza Vodă este propus la valoarea de 150 lei/lună.

Contravaloarea chiriei va fi achitată lunar, trimestrial sau integral pentru toată perioada închirierii. Chiria va fi achitată anticipat, iar termenul scadent este ultima zi lucrătoare din luna anterioară perioadei pentru care se face plata. În cazul în care chiriaşul nu îşi achită contravaloarea chiriei o perioadă mai mare de 15 zile calendaristice de la scadenţă, contractul de chirie se va rezilia de plin drept, fără somaţie sau punere în întârziere. Totodată, titularii contractelor reziliate pentru neplată nu vor mai putea solicita un alt loc de parcare cu plată în această zonă, pe o perioadă de un an.

SPAPL va monta în zonă indicatoare care vor specifica existenţa acestor locuri închiriate, precum şi faptul că acestea sunt închiriate doar în zilele lucrătoare şi numai în intervalul orar 7.00-17.00. În afara acestor zile, respectiv a orelor menţionate anterior, locurile de parcare vor fi publice.

Fiecare loc de parcare este în suprafaţă de 12,5 mp.

În ceea ce priveşte parcările rezidenţiale închiriate, intervalul de folosire este între orele 0.00-24.00, iar contractul se încheie pe perioada rămasă a anului în curs, mai exact de la data încheierii contractului până la 31 decembrie.

În vederea participării la procedura de atribuire/licitaţie solicitanţii vor depune la Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud următoarele documente:

– pentru parcările rezidenţiale:

Cerere tip

Documente privind domiciliul/rezidenţa: copie C.I., act de proprietate, contract de închiriere, act de donaţie sau moştenire

Copie după Certificatul de înmatriculare a autovehiculului deţinut în proprietate sau în folosinţă

Documente privind dreptul de folosinţă (utilizare) a autovehiculului: contract de leasing, act de donaţie, act de moştenire, contract de comodat (încheiat la notar)

Certificat de încadrare într-o grupă de handicap (dacă e cazul)

Dovada că este veteran de război, membru A.F.D.P.R., beneficiar al prevederilor Legii 189/2000

Declaraţie pe propria răspundere că nu deţine garaj autorizat amplasat pe domeniul public/privat

Certificat fiscal eliberat de către Primăria Municipiului Aiud care să ateste că participantul nu figurează cu debite restante către bugetul local.

– pentru parcările publice închiriate:

Cerere tip

Documente care să facă dovada desfăşurării de activităţi comerciale, producţie sau de altă natură în vecinătatea locului de parcare solicitat.

Copie după Certificatul de înmatriculare a autovehiculului deţinut în proprietate sau în folosinţă

Documente privind dreptul de folosinţă (utilizare) a autovehiculului: contract de leasing, act de donaţie, act de moştenire, contract de comodat (încheiat la notar) – dacă este cazul

Certificat fiscal eliberat de către Primăria Municipiului Aiud care să ateste că participantul nu figurează cu debite restante către bugetul local.

Vezi integral: Regulament Parcari 2015_Aiud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax