Connect with us
Advertisement

Administrație

Primarul din Aiud: Terenurile de pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda au fost evaluate incorect, fără vizite în teren. Situaţia se va repeta pe lotul 2

Publicat

horatiu josan Horaţiu Josan, primarul Aiudului, prezent la conferinţa de presă ACL de marţi, 16 septembrie, a precizat că există discrepanţe mari în ceea ce priveşte valoarea terenurilor incluse în lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, considerând că au fost evaluate incorect, fără a se ţine cont de investiţiile făcute pe acestea. În opinia primarului, singura soluţie pentru posesorii de terenuri  o constituie instanţa. Totuşi, s-a convenit ca lucrările să înceapă după 15 octombrie pe culturile de porumb, lucernă, sfeclă de zahăr şi după 15 noiembrie pentru cele de viţă-de-vie, pomi fructiferi sau trandafiri.

”Pornind de la evaluarea terenurilor care s-a făcut de către Compania Nationala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România prin firma e specializată, sunt discrepanţe foarte mari în ceea ce înseamnă valoarea terenurilor. Acestea au fost evaluate incorect şi pe cazuri specifice, terenuri vecine, unul are de 7 ori preţul celuilalt. Ceea ce le-am spus cetăţenilor după discuţiile pe care le-am avut cu cei de la companie, singura rezolvare şi cea mai rapidă este până la urma în instanţă. Instanţa merge pe grupuri de cetăţeni care au aceeaşi problemă privitor la valoarea terenurilor, sau individual dacă consideră”, a precizat primarul Horaţiu Josan.

Conform primarului, o altă problemă este reprezentată de investiţiile care au fost făcute pe acele terenuri, culturi de viţă-de-vie, pomi fructiferi, trandafiri, unele dintre acestea fiind în anul terminal – existând posibilitatea să fie valorificate, altele fiind în ani intermediari – pentru că sunt investiţii perene, pe doi sau trei ani. La evaluare nu s-au luat în considerare aceste investiţii.

”Din punctul meu de vedere, cei care au făcut evaluările nu s-au deplasat în teren şi doar au făcut un calcul pe acele terenuri, au luat nişte informaţii de la camerele notariale şi cu ajutorul unor algoritmi au dat aceste preţuri. Ceea ce s-a reuşit împreună cu Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului este ca să nu se intre pe terenuri decât după 15 octombrie pe culturile de porumb, lucernă, sfeclă de zahăr şi ceea ce se poate recolta toamna şi din 15 noiembrie pentru viţa-de-vie, pomi fructiferi şi trandafiri. Constructorul a înţeles acest lucru, ca urmare nu cred că vor fi probleme în acest sens”, a precizat primarul.

În opinia edilului, problemele referitoare la evaluarea terenurilor se vor repeta şi în zona Aiudului şi a Albei de Jos, cu cei care sunt din Rădeşti, din Gârbova, pe tronsonul 2. Zona ”Alba de Jos” cuprinde aproape tot tronsonul de autostradă, acesta fiind unul din motoarele de dezvoltare a microregiunii. Un alt mod de atracţie al investitorilor îl reprezintă terenurile şi clădirile aflate în patrimoniul localităţilor, care au şi utilităţi, strategia este gândită ca acestea să fie folosite, a mai spus primarul.

Citeşte şi AUTOSTRADA SEBEŞ – TURDA: Înţelegere pentru amânarea lucrărilor în zona Aiud până după 15 noiembrie. Proprietarii pot apela la instanţă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu

    joi, 18.09.2014 at 17:00

    Hore tata de ce minti ,cit ai facut parte din partidele de la guvernare nu ai avut tupeu sa vorbesti asa ,acuma cind ai nevoie de voturi ptr ,presedinte o intorci ,cind ai fost la Bucuresti te durea in cot de cei de care acum vorbesti cu atita durere in suflet ,fiindca tu sti ca de la tine a pornit totul si acuma nu mai sti cum sa dregi busuiocu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement